[игра]проверете знанията си по литература
Модератор: Boromir
- teufelchen
- От дъжд на вятър
-
Connecting
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
Изградена върху опозицията мрак-светлина одата ,,Паисий" очертава фигурата на преобразователя на времето.Героят е представен на фона на "тъмнини дълбоки","среднощ"...Образът на "драскача" и "тъмния монах" отстъпва място на "библейския пророк",застанъл в центъра на света,а не в периферията.Сменена е цветовата символика.Тъмнината отстъпва място на светлината.Паисий се изправя с/у хаоса и дори застав анад битието,за да сътвори ново.Чрез магическото действие на една фраза,подона на библейската "Да бъде светлина", демиургът извършва чудото:"От днеска нататък българският род,история има и става народ!''

- TimShel_Girl
- Драскач
Извинявай, ама айде по-човешки въпроси...Като ги прочета ей такива клиширани глупости и се изприщвам...все си мисля, че тия завъртяни измишльотини някой ги пише, само за да се прави на умен... Нека е вапрос-факт, отговор-факт... Тоя тип въпроси са субективни... Това, че раждане и нова, месианска мисия са застъпени в "Септември" си е съвсем вярно... хубаво, и в "Паисий"...ама всеки си има виждане - аз може тия мотиви да си ги откривам и у Вапцаров, и у Ботев, и у Талев... Айде да са въпросите само с един отговор, а?impreza написа:Изградена върху опозицията мрак-светлина одата ,,Паисий" очертава фигурата на преобразователя на времето.Героят е представен на фона на "тъмнини дълбоки","среднощ"...Образът на "драскача" и "тъмния монах" отстъпва място на "библейския пророк",застанъл в центъра на света,а не в периферията.Сменена е цветовата символика.Тъмнината отстъпва място на светлината.Паисий се изправя с/у хаоса и дори застав анад битието,за да сътвори ново.Чрез магическото действие на една фраза,подона на библейската "Да бъде светлина", демиургът извършва чудото:"От днеска нататък българският род,история има и става народ!''
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
-
Connecting
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
- TimShel_Girl
- Драскач
- Faith
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Абсолютно съм съгласна. Даже предлагам въпросите, които се задават да са по-скоро любопитни факти, отколкото играта да се превръща в едно сравнение кой по-сложна тема е написал. В крайна сметка трябва да го има и елементът "забавление"TimShel_Girl написа: Извинявай, ама айде по-човешки въпроси...Като ги прочета ей такива клиширани глупости и се изприщвам...все си мисля, че тия завъртяни измишльотини някой ги пише, само за да се прави на умен... Нека е вапрос-факт, отговор-факт... Тоя тип въпроси са субективни... Това, че раждане и нова, месианска мисия са застъпени в "Септември" си е съвсем вярно... хубаво, и в "Паисий"...ама всеки си има виждане - аз може тия мотиви да си ги откривам и у Вапцаров, и у Ботев, и у Талев... Айде да са въпросите само с един отговор, а?

- TimShel_Girl
- Драскач
- TimShel_Girl
- Драскач
А само трябва да се разберем какво точно значи "любапитни" въпроси...Faith написа:Абсолютно съм съгласна. Даже предлагам въпросите, които се задават да са по-скоро любопитни факти, отколкото играта да се превръща в едно сравнение кой по-сложна тема е написал. В крайна сметка трябва да го има и елементът "забавление"TimShel_Girl написа: Извинявай, ама айде по-човешки въпроси...Като ги прочета ей такива клиширани глупости и се изприщвам...все си мисля, че тия завъртяни измишльотини някой ги пише, само за да се прави на умен... Нека е вапрос-факт, отговор-факт... Тоя тип въпроси са субективни... Това, че раждане и нова, месианска мисия са застъпени в "Септември" си е съвсем вярно... хубаво, и в "Паисий"...ама всеки си има виждане - аз може тия мотиви да си ги откривам и у Вапцаров, и у Ботев, и у Талев... Айде да са въпросите само с един отговор, а?![]()
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
- явор
- Летописец Виртуоз
Права си, но но провеждащите изпита и преподавателите в университета явно им е по-лесно такаTimShel_Girl написа:Аз не отричам, че това е вярно... Но литературата не е точна наука...литературата ако питете мен /не че ме питате/ е изкуство. Нещата са субективни, затова на тоя въпрос аз си мисля, че няма САМО ЕДИН отговор
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- TimShel_Girl
- Драскач
Много им здраве на проверяващите. Аз обичам литературата именно защото се базира на лична, свободна интерпретация, а не на закостеняли префърцунени лафове на не знам си кой... Ще я карам на мозък, импровизация и лека доза творчество, пък те ако искат да ме срежат, задето не съм се вкарала в умни и заучени рамки 
- TimShel_Girl
- Драскач