КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Ква ти провинция... и ние тогава си го разбираме, няма по-рано :) Пък може да дойдете в събота тука, да пиете едно кафе пред НДК, да се разходите до Народния Театър, туй онуй... Красиво е :)
medicate, medicate
antiFriz
В началото бе словото

Мнение от antiFriz »

phoebe написа:Ква ти провинция... и ние тогава си го разбираме, няма по-рано :) Пък може да дойдете в събота тука, да пиете едно кафе пред НДК, да се разходите до Народния Театър, туй онуй... Красиво е :)
незнам аз ще пътувам с кола , ама тия които са с автобус господ да ги пази то си е е*ло маиката с тия автобуси като грешници по 3-5 часа в зависимост от града от които си направо слизаш като парцал на автогарата ,а на сичкото отгоре имаш още поне час докато стигнеш до мястото кадето ще спиш (в повечето случаи - студентски град)
и след като се настаниш последното нещо което ще искаш да направиш е да хоиш да търсиш каде ще ти бъде изпита .Спецялно аз няма да ходя , но знам една камара неориентирани момичета които ще идат :D
така че време за кафета едва ли ще има :D
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
jexjex
В началото бе словото

Мнение от jexjex »

дам, така е, преди изпита на тия от провинцията им се организира един малък Сървайвър за добре дошли :)
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

jexjex написа:дам, така е, преди изпита на тия от провинцията им се организира един малък Сървайвър за добре дошли :)
Ако щете и Биг Брадър, само че в Студентския град :lol: :lol: :lol:
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Две питания: 1. Територията на Санстефанска Б-я е 172 000 или 170 000 кв.км и 2. Територията на Княжество Б-я след Съединението е 120 000 кв.км или 96 000 кв.км.
До сега в темите навсякъде съм развивал с първите данни, но днес съвсем случайно попаднах на другите цифри.
Connecting
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Connecting »

96 000 кв.км. е при мен
ИзображениеИзображение
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

AlexHI написа:Две питания: 1. Територията на Санстефанска Б-я е 172 000 или 170 000 кв.км и 2. Територията на Княжество Б-я след Съединението е 120 000 кв.км или 96 000 кв.км.
До сега в темите навсякъде съм развивал с първите данни, но днес съвсем случайно попаднах на другите цифри.
Тва пък изобщо не е от толкова голямо значение, че да се шашкаш... Пиши "около 170 хил."...
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Не е фатално значи. ОК благодаря!
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

AlexHI написа:Не е фатално значи. ОК благодаря!
Разбира се! На изпита като не се сетиш за нищо, няма да зацикляш! Казваш "в жаркото лято", "през късната есен", "в края на пролетта", "епирският владетел" (ако не му знаеш името), "на 22 ден от месеца" (ако не знаеш, че битката при Версиникия е през юни) и т.н.... :) Тва са най-безобидните заобиколки, дето можем да си позволим... :)
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

Абсолютно, като не знаеш името на някой византийски император или турски султан, казваш само "византийския император" , а ако недай си боже се сменят "новият византийски император" :)
Connecting
От дъжд на вятър

Мнение от Connecting »

Аз пък вчера разбрах,че Сюлейман паша е помюсюлманчен френски евреин на турска военна служба ха :lol:
ИзображениеИзображение
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Да...а пък Батенберг е син на австрийски генерал на служба в германската армия,който по майчина линия е в родствени връзки с руския и английски двор....

или пък това,че цар Петър е втори син на Симеон от втория му брак със сестрата на българския болярин Георги Сурсувул..

това историята е нещо невероятно :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение
Connecting
От дъжд на вятър

Мнение от Connecting »

За династичните бракова при Иван Асен II трябва да имаш много усложлива памет,пък за просвета и култура трябва да си превърнеш мозъка в харддиск и все едно правиш копи и пейст на телефонния указател!
ИзображениеИзображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Всъщност, знаеш ли стравнително добре темата за Симеон, то повечето неща се припокриват +1/2 нови и така...
Същата работа с темите за БРЦК/ВРО и Национално-освободителното движение в Македония...
medicate, medicate
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

antiFriz написа:незнам аз ще пътувам с кола , ама тия които са с автобус господ да ги пази то си е е*ло маиката с тия автобуси като грешници по 3-5 часа в зависимост от града от които си направо слизаш като парцал на автогарата ,а на сичкото отгоре имаш още поне час докато стигнеш до мястото кадето ще спиш (в повечето случаи - студентски град)
и след като се настаниш последното нещо което ще искаш да направиш е да хоиш да търсиш каде ще ти бъде изпита...
3-5 часа ли?! До Варна е 6 и половина, а до Добрич /понеже минават през Варна/ е сигурно около 8 :?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”