И аз вече се обърках, затова питах за страницата - да покажа това на г-жата ми, да видим какво ще ми кажеteufelchen написа:Къде е споменато да не се пишат извори, тук става въпрос само за историографията ?
КСК 2007 - литература и история
Модератор: Boromir
Еееееееей, ама от тая история
Кажете нещо и за литературлата де - как се готвите, пишете ли теми?
Тези теми направо са ми смърт- по-добре да готвя още 10 изпита по история,отколкото един по бълг.ез. и л-ра.
И сега трябва да си изсмуча от пръстите една темка за етнокултурните различия между байганьовския и останалия свят. Дали ще се паднат такива завъртяни глупости и на изпита?
Кажете нещо и за литературлата де - как се готвите, пишете ли теми?
Тези теми направо са ми смърт- по-добре да готвя още 10 изпита по история,отколкото един по бълг.ез. и л-ра.
И сега трябва да си изсмуча от пръстите една темка за етнокултурните различия между байганьовския и останалия свят. Дали ще се паднат такива завъртяни глупости и на изпита?
-
Connecting
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
-
Connecting
- От дъжд на вятър
Как така наизуст бе хора? Луди ли сте?
23 теми по 14 печатни страници средно, я смятайте как се учи това наизуст. Ами ако запецнеш някъде, как ще продължиш после, като не се сетиш ? Пълен блокаж. И айде по история - зубкаш, ами по български какво правиш? Там няма една и съща тема, пусто по един автор 99 неща могат да измислят, да му се не види.
23 теми по 14 печатни страници средно, я смятайте как се учи това наизуст. Ами ако запецнеш някъде, как ще продължиш после, като не се сетиш ? Пълен блокаж. И айде по история - зубкаш, ами по български какво правиш? Там няма една и съща тема, пусто по един автор 99 неща могат да измислят, да му се не види.
-
Connecting
- От дъжд на вятър
- TimShel_Girl
- Драскач
-
Connecting
- От дъжд на вятър
Ами моята техника е такава-до 13 април само съм ги чел и съм си ги разказвал,което значи ,че на практика като фактология,анализ,обобщения и стил ги знам,но това разказано с мои думи и не на толкова висок исторически стил.А от 13 април насам карам на съкратени планове и наизустена структура на темите,тъй като просто събитията като ги знаеш,те вървят в някаква логическа последователсност,тогава вкарваш в роля визуалната си памет и се сещаш кой абзац къде точно на страницата стои и просто щеш не щеш в един момент установяваш,че ги знаеш наизуст! 
- ra4e^f
- Форумно зомби
impreza написа:Ами моята техника е такава-до 13 април само съм ги чел и съм си ги разказвал,което значи ,че на практика като фактология,анализ,обобщения и стил ги знам,но това разказано с мои думи и не на толкова висок исторически стил.А от 13 април насам карам на съкратени планове и наизустена структура на темите,тъй като просто събитията като ги знаеш,те вървят в някаква логическа последователсност,тогава вкарваш в роля визуалната си памет и се сещаш кой абзац къде точно на страницата стои и просто щеш не щеш в един момент установяваш,че ги знаеш наизуст!