Това е така. Както и Венеция.smeshko написа:.. и само за пример , ако мислите че Париж е по-чист дълбоко се лъжете , можете да имате предвид честната ми дума , че е доста по-мръсно и неугледно
Защо София е мръсна?
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
ами аз не оплювам жителите на София,имам много близки добри приятели,които просто не са се поддали на средата,която предразполага към самота,както ти се изрази,едно от най-близките ми същества също е софиянче,но аз въпреки това си го обичам
напълно съм съгласна с целия ти пост и точно тази обстановка,която описа ме натъжава мен,но откъдето и да го погледнеш е неизбежно,все пак това не е някое 10-хилядно градче,където всички се познават
и тази среда на забързаност и самовглъбяване променя по-податливите на това хора
а пък и как хората от провинцията да не се озлобяват срещу софиянци,когато все ще се намери някой да ги погледне отвисоко или да ги нарече "селяни"?оттам идва цялостното лошо мнение за софиянци и заради тези единици го отнасят и останалите
знам,че не е справедливо и не трябва да се слагат всички под общ знаменател,но...не че в по-малките градове всички си живеят в мир и спокойствие,там пък играе роля едно друго нещо - съседската и роднинската злоба
........абе,темата не беше ли за мърсотията в София???
та в заключение по темата :цяла България е мръсна,просто където има повече население е по-мръсно 
ЕДИТ: докат' си пусна писаниците вие 10 поста сте напускали
питам се...в мен ли е проблема???

ЕДИТ: докат' си пусна писаниците вие 10 поста сте напускали

- la_cazadora
- Драскач
- la_cazadora
- Драскач
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
[quote=smeshko]...[/quote]
Аз пък мога да гарантирам, че София е по-мръсна от повечето български градове, в които съм бил, а те никак не са малко.
И сега едно лично послание към теб. Явор е студент в СУ и не е твоя работа да разпределяш хората в стил "ходи си у Варна". Като е дошъл тук не е длъжен да харесва всичко. А каквото не харесваме можем да променим така, че да ни хареса. Критиката е полезно нещо, когато е конструктивна.
Всеки потребител има право да изказва личното си мнение, стига то да не накърнява правата и гордостта на другите потребители.
Спазвайте това правило и другите правила на форума и ще се разбираме добре.
А за това, че си носиш боклуците до кошчето мога само да те похваля. И колкото повече хора правят като нас, толкова по-добре.
Към la_cazadora - правили сме образователни кампании, но не точно свързани с боклука в София. На 19 декември м.г. организирахме публична лекция на Ян Хеверкамп, координатор на ресор Енергетика на Greenpeace за Централна и Източна Европа. Той говореше повече за дейността на своята организация, както и за ефектите от глобалното затопляне. От учредяването на ЮНЕКО досега сме се занимавали предимно с проблема Натура 2000, тъй като беше актуален (и все още е). Моето желание е да се съсредоточим повече именно върху информационни и образователни кампании, засягащи битовото възпитание на студентите. Разбира се не бива да пренебрегваме и възможностите за взаимодействие с други, по-големи екоорганизации по проблемите на глобалното затопляне и промяната в климата, както и разширяването на обхвата на европейската екологична мрежа "Натура 2000".
За съжаление през последните два месеца не бях особено активен в клуба поради сериозни лични проблеми и ангажименти, а ми предстои и бригада в САЩ, та ще мога да се включа в делото едва наесен. Дотогава можеш да се обръщаш към колегите от ЮНЕКО на e-mail uneco1@abv.bg за всичко, свързано с екология
Аз пък мога да гарантирам, че София е по-мръсна от повечето български градове, в които съм бил, а те никак не са малко.
И сега едно лично послание към теб. Явор е студент в СУ и не е твоя работа да разпределяш хората в стил "ходи си у Варна". Като е дошъл тук не е длъжен да харесва всичко. А каквото не харесваме можем да променим така, че да ни хареса. Критиката е полезно нещо, когато е конструктивна.
Всеки потребител има право да изказва личното си мнение, стига то да не накърнява правата и гордостта на другите потребители.
Спазвайте това правило и другите правила на форума и ще се разбираме добре.
А за това, че си носиш боклуците до кошчето мога само да те похваля. И колкото повече хора правят като нас, толкова по-добре.
Към la_cazadora - правили сме образователни кампании, но не точно свързани с боклука в София. На 19 декември м.г. организирахме публична лекция на Ян Хеверкамп, координатор на ресор Енергетика на Greenpeace за Централна и Източна Европа. Той говореше повече за дейността на своята организация, както и за ефектите от глобалното затопляне. От учредяването на ЮНЕКО досега сме се занимавали предимно с проблема Натура 2000, тъй като беше актуален (и все още е). Моето желание е да се съсредоточим повече именно върху информационни и образователни кампании, засягащи битовото възпитание на студентите. Разбира се не бива да пренебрегваме и възможностите за взаимодействие с други, по-големи екоорганизации по проблемите на глобалното затопляне и промяната в климата, както и разширяването на обхвата на европейската екологична мрежа "Натура 2000".
За съжаление през последните два месеца не бях особено активен в клуба поради сериозни лични проблеми и ангажименти, а ми предстои и бригада в САЩ, та ще мога да се включа в делото едва наесен. Дотогава можеш да се обръщаш към колегите от ЮНЕКО на e-mail uneco1@abv.bg за всичко, свързано с екология
-
smeshko
- Паисий
добре моята идея беше друга... и аз съм в су
вярно е от София съм .. и въпреки отново да кажа и на мен не ми харесва .. но просто си мълча защото съм длъжен да живея тук и не всеки мой пост е предназначен против София и софиянци .. та се нервирам .. иначе Яворе ако съм те засегнал съжалявам .. но е глупаво да се обяснява човек като знае че така или иначе в бъдеще ще е задължен да престои поне 5 години в даден град и да иска и, да не иска пак ще трябва да се приспособи , така че предлагам ти да пробващ номера с приспособяването още от сега , за да си нямаш по-големи дразнения в бъдеще
In vino verittas
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами заповядай в ЮНЕКО 
uneco1@abv.bg
И аз ще се включа активно, но наесен поради технически препятствия. Общо взето периодът от средата на есента докъм средата на пролетта е най-активният за нашата организация. В останалото време не можем да сме достатъчно ефективни
ТРЯБВАТ НИ ПОВЕЧЕ ХОРА!!!
uneco1@abv.bg
И аз ще се включа активно, но наесен поради технически препятствия. Общо взето периодът от средата на есента докъм средата на пролетта е най-активният за нашата организация. В останалото време не можем да сме достатъчно ефективни
ТРЯБВАТ НИ ПОВЕЧЕ ХОРА!!!
- явор
- Летописец Виртуоз
Благодаря за разбирането и искам да ви уверя, че моята критика винаги е такава!pora_e_priqtel написа:Аз пък мога да гарантирам, че София е по-мръсна от повечето български градове, в които съм бил, а те никак не са малко.smeshko написа:...
1. Глупаво е само да си мълчиш и да търпишsmeshko написа:добре моята идея беше друга... и аз съм в сувярно е от София съм .. и въпреки отново да кажа и на мен не ми харесва .. но просто си мълча защото съм длъжен да живея тук и не всеки мой пост е предназначен против София и софиянци .. та се нервирам .. иначе Яворе ако съм те засегнал съжалявам .. но е глупаво да се обяснява човек като знае че така или иначе в бъдеще ще е задължен да престои поне 5 години в даден град и да иска и, да не иска пак ще трябва да се приспособи , така че предлагам ти да пробващ номера с приспособяването още от сега , за да си нямаш по-големи дразнения в бъдеще
2. Не си "длъжен" да живееш в София - това е твоят избор!
3. В София има и неща, които ми харесват, но и такива, които очевидно не. Освен това да ти кажа, повечето от хората от цялата страна(провинцията) имат негативно мнение за столицата, но не и за определени други градове. Това се получава така, защото именно софиянци са тези, които се опитват да се изтъкнат. Когато това се случва без покритие ние се изнервяме и тогава правим коментари. Замисли се хубаво над това и ще разбереш кой кого нервира и защо така се получава.
4.Какво значи да се приспособя??? Това, че се примиряваш да пътуваш по 2 часа на ден, че дишаш отровни газове и че се сблъскваш с неучтиви хора си е лично твой проблем и определно за мен не подлежи на приспособяване! Думата "компромис" има съвсем различно значение.
П.П. И мога да ви убедя, че в Люксембург нямаше дори и прах по пътищата в града! А в Монако улиците дори не успяват да изсъхнат, защото постоянно чистят. И в Лондон си беше далеч по-чисто, а за Париж нямам спомен.
А в малките градове е по-чисто не защото е инфраструктурата ги побира хората, а защото малко или много те е срам да си хвърлиш хартишката пред къщата на фризьорката ти, на леля Гинка и т.н. всички хора, дето познаваш.
И пак за мен почти всичко си е възпитание, а не местоживеене.
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си