ECTK : e правена от слаб математик. Дискусия >

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Гост

ECTK : e правена от слаб математик. Дискусия >

Мнение от Гост »

ДА...Ето го и доказателството...Да кажем че аз съм си бележкарче...И искам да изкарам над 5.00 от първия семестър...Как???Еми простичко е...От задължителните предмети си докарвам 50 точки/САМО 2 ИЗПИТА/
Трябват ми още 10....Записвам се на 4 допълнителни свободноизбираеми
глупости даващи съответно 2;2;3;3; кредита и готово...
Питате каде е дупката...Нали?
И защо е тъпа системата?Е добре четете добре,няма да повтарям!По-този начин аз изкарвам повече оценки от колегите ми които се записват на 2 допълнителни 5+5...Логично е четирите ми изпита да са доста по-леки от техните два...А и те не могат да наваксат по никакъв начин евентуални слаби оценки/четворки и петици/ изкарани от задължителните,докато аз мога...Как да се оправи това?Ми дайте задачата на ученик от 7ми клас в СМГ и той ще ви отговори...Да се слагат някакви коефициенти пред предмет даващ 30 кредита...Не може оценката по този предмет да влиза в общото меле с предмет който дава 2!!!!!
Баси не може някои хора да са толкова зле...Нали уж изпита в СУ по математика се води за сложен!!!
Аре поздрави и дано асимилирате правилно какво ви написах... :wink:
Аватар
stone
Драскач

Re: Системата с кредитите: правена е от слаб математик

Мнение от stone »

Anonymous написа:...А и те не могат да наваксат по никакъв начин евентуални слаби оценки/четворки и петици/ изкарани от задължителните,докато аз мога...:wink:
Можеш ли? Как? Ще ме светнеш ли?
Ти в кой факултет си бе пич горски, че говориш за четворки и петици като за слаби оценки??? Я питай колегите от физическия и химическия какво мислят по въпроса...
Не знаех, че с въвеждането на кредитната система някои хора са "абонирани" за шестици :lol:
Трябва да ти кажа, че и логиката ти също куца, т.е. това е логика точно на "бележкарче", което мисли само за оценките си , а не за това какво ще научи...
Изображение

Аман от отворковци...
Гост

Мнение от Гост »

Говорим хипотетично за човек,който се бори за стипендия...За такива
хора 4и 5 са слаби оценки...И могат да се избият чрез явяване на повечко допълнителни предмети,които носят по-малко точки...
Така в края на годината,ако имаш 4 по основните предмети/неизбираеми/
можеш да си дигнеш бала с избираемите,които носят по 2-3 кредита...
До тук добре,но ако някой си е записал избираем който носи 5 или 8 кредита с него не може да си дигне бала...А това не е логично...
Сега седни и прочети още 3 пъти поста ми и го осмисли...тогава пиши пак...Ако още не си разбрал ще ти пиша отново... :wink:
Аватар
Jolinar
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Системата с кредитите: правена е от слаб математик

Мнение от Jolinar »

Anonymous написа:слаби оценки/четворки и петици/
Хахахахахахахаха
stone написа:Я питай колегите от физическия и химическия какво мислят по въпроса...
Айде питай ни де.... това четворки и петици - ееехх, де да беше :cry:
Anonymous написа:Говорим хипотетично за човек,който се бори за стипендия...
Ами във ФзФ в интерес на истината всеки който си е взел всички изпити (да, позна, тука е уловката) и има успех в най-лошия случай над 4 взема стипендия! Е, какво да се прави...
"Във Физиката броенето е като при дивите племена - едно, две, много..."
Гост

Мнение от Гост »

Добре де...Толкова ли не можете да четете?
Или аз не се изразих правилно/едвали/
Пишех за съвсем друго...

Кредитната система е бъгава,защото в крайния успех оценка от изпит,който дава 8 кредита "тежи" колкото оценка от предмет с 1 кредит...

Това се надявам да го разберете.../всъщност за педагога не бих се учудил от нищо,ще му го обясня пак,но ти нали си влязъл с "точна наука"???/
Аватар
Jolinar
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Jolinar »

Всъщност разбрах какво искаш да кажеш. Само малко се стресирах от това за четворките и петиците, нищо лично :)
Има някаква логика в това дето го казваш, определено, но явно всичко опира до гледната точка (като че ли винаги е така). Т.е. ако успееш да надхитриш новата система много ще се радвам. То няма да ме е огрее особено, понеже аз съм от тея по старата, ама нищо, дерзай :)
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Това наистина е тъпо, но все пак идеята на тази система е не да изкарваш високи оценки, а да записваш предмети, които те интересуват и един вид да се профилираш навреме! Друг е въпросът, че в някои блокове дисциплини ти искат необходим брой кредити и да кажем има само 2 избираеми, които автоматично се превръщат в задължителни, защото ако не ги запишеш не можеш да си покриеш минимума - още по-голяма простотия!!!
Иначе наистина ще трябва да записваш някакви избираеми, които не те интересуват само и само, за да си вдигнеш успеха с тях, което е още по-тъпо!
Щастлив съм, че завършвам по старата система и не се налага да си тровя нервите с това "гениално" нововъведение наречено кредитна система! И все пак предимството при нея е възможността да учиш интересни за теб неща, а не да ти излизат само задължителни дисциплини,някои от които са сложени само и само, за да се попълни хорариума и които много често нямат нищо общо с основната ти специалност...

Затова ще повторя за n-ти път : УЧЕТЕ НЕ ЗА СТИПЕНДИИ И ВИСОК БАЛ, А ЗАРАДИ СЕБЕ СИ...
Гост

Мнение от Гост »

Радвам се че разбрахте какво имам предвид :) .
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Anonymous написа:/всъщност за педагога не бих се учудил от нищо,ще му го обясня пак,но ти нали си влязъл с "точна наука"???/
Е, не съм педагог, но както и да е ...разбрах много добре какво казваш, но както виждам теб те вълнува само стипендията...
И като си толкова отворен що не си кажеш какво учиш или си някой неуспял кандидат-студент, който в момента злобее, че не е влязъл и оплюва системата?
Моите съболезнования за теб....
Гост

Мнение от Гост »

Неуспял кандидат-студент,който познава толкова добре кредитната система в СУ :shock: ?Не го вярвам...А не я оплювам,просто казвам,че има слаби страни защото...прочети ми по горните постове...
А в един пост каза,че учиш в педагогическия...Ама както и да е...
Гост

Мнение от Гост »

а можело да си и "социален деец"
няма лошо... :)
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Jolinar, знам за какво става дума във ФзФ - при вас е голямо постижение, когато успее факултетът да си попълни бройките за стипендия! Знам, че много малко хора са без условни изпити от предишна година!
Вие сте герои в този факултет :lol: :lol: :lol:
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Съгласих се, че има слаби страни, но ти все пак какво учиш?

Да социален съм, но не деец, а социален работник!
Аватар
Jolinar
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Jolinar »

stone, това нищо не е :!:
Тая година досега сме записали официално само 20-25 човека, останалите имат по 4 и повече невзети изпита. Т.е. около 2/3 може и да не успеят изобщо да запишат...
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Jolinar написа:stone, това нищо не е :!:
Тая година досега сме записали официално само 20-25 човека...
От целия факултет!!???

NO COMMENT
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”