КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Anelka
От дъжд на вятър
Специалност: СУ, Европеистика
Курс: трети

Мнение от Anelka »

teufelchen написа:Къде е споменато да не се пишат извори, тук става въпрос само за историографията ?
И аз вече се обърках, затова питах за страницата - да покажа това на г-жата ми, да видим какво ще ми каже :)
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

impreza написа:Напротив,никакъв бонус не е ,както знаеш историческата гилдия са толкова докачливи,че не дай си Боже да изпуснеш някое величие
Абе... Те ако някой от тях си вярва, че има и 1% от кандидат-студентите, прочели наистина някое от посочените в извори/историография...
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Еееееееей, ама от тая история :oops:
Кажете нещо и за литературлата де - как се готвите, пишете ли теми?
Тези теми направо са ми смърт- по-добре да готвя още 10 изпита по история,отколкото един по бълг.ез. и л-ра.
И сега трябва да си изсмуча от пръстите една темка за етнокултурните различия между байганьовския и останалия свят. Дали ще се паднат такива завъртяни глупости и на изпита?
Connecting
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от Connecting »

Ами не вярвам чак толкова завъртяна да се падне...а сега трябва да сме на вълна история....13 май да мине пък...до 13 юли(петък) 2 месеца има.И все пак историята се удвоява,а бг се прибавя :lol:
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Тези дати 13 взеха да ме изнервят нещо.
То хубаво, че се удвояват, ама ако ми завъртят двойчицата по л-ра, каква полза от оценката ми по история?
Ще си умра от яд тогава.
Connecting
От дъжд на вятър

Мнение от Connecting »

Сядаш и зубкаш наизуст....мен ми беше страшно трудно,просто защото никога не бях учил наизуст и винаги съм се справял с разказване перфектно,но за да ти е сигурно най-добре е наизуст....за жалост системата със зубкане на теми надали скоро ще се промени в СУ
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Как така наизуст бе хора? Луди ли сте?
23 теми по 14 печатни страници средно, я смятайте как се учи това наизуст. Ами ако запецнеш някъде, как ще продължиш после, като не се сетиш ? Пълен блокаж. И айде по история - зубкаш, ами по български какво правиш? Там няма една и съща тема, пусто по един автор 99 неща могат да измислят, да му се не види.
Connecting
От дъжд на вятър

Мнение от Connecting »

Ами в СУ се влиза така....с яко четене..или с много голям късмет
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

"Яко четене" не означава "яко зубрене"! Четеш, четеш, пък ако имаш нещо в главата, на изпита можеш и да импровизираш
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Connecting
От дъжд на вятър

Мнение от Connecting »

Ами моята техника е такава-до 13 април само съм ги чел и съм си ги разказвал,което значи ,че на практика като фактология,анализ,обобщения и стил ги знам,но това разказано с мои думи и не на толкова висок исторически стил.А от 13 април насам карам на съкратени планове и наизустена структура на темите,тъй като просто събитията като ги знаеш,те вървят в някаква логическа последователсност,тогава вкарваш в роля визуалната си памет и се сещаш кой абзац къде точно на страницата стои и просто щеш не щеш в един момент установяваш,че ги знаеш наизуст! :roll:
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Аз пък карам д-р Лектър да ми отвори главата и да пъхне някоя тема вътре. :lol:
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

impreza написа:Ами моята техника е такава-до 13 април само съм ги чел и съм си ги разказвал,което значи ,че на практика като фактология,анализ,обобщения и стил ги знам,но това разказано с мои думи и не на толкова висок исторически стил.А от 13 април насам карам на съкратени планове и наизустена структура на темите,тъй като просто събитията като ги знаеш,те вървят в някаква логическа последователсност,тогава вкарваш в роля визуалната си памет и се сещаш кой абзац къде точно на страницата стои и просто щеш не щеш в един момент установяваш,че ги знаеш наизуст! :roll:
:jerk:
Изображение
antiFriz
В началото бе словото

Мнение от antiFriz »

някои знае ли кога подяволите ще обявят каде ще се проведе предварителният изпит по история на 13-ти.
тука от 4 дена чакам да поместят мястото на изпита в личната информация и се нищо ... :evil:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

11-12ти... по-скоро на 12ти :)
medicate, medicate
antiFriz
В началото бе словото

Мнение от antiFriz »

егати комунизма, няма прошка за провинцията ! :D