Защо София е мръсна?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Дааа, съгласен съм че е много мръсна. Нямам собствени впечатления каква е била София преди, но всички от по-възрастното поколение са на едно мнение - че София никога не е била толкова мръсна. :(
При това искам да отбележа, че няма значение кое място в столицата - било то луксозен квартал или покрайнините - навсякъде е мръсно. Дори в центъра, района около Плиска... :?
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Голям град - голяма мръсотия.
София като инфраструктура е предвидена за ~300.000. Сега са към 2 млн. Решение на всичко това разбира се има, но са необходими здрава ръка, множество реформи и не по-малко пари. А трите неща рядко се преплитат в управлението на един кмет :roll:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Причините са 2. Първата е в липсата на достатъчно кошчета, а втората, която е ОСНОВНА, е тази, която вече посочихте - възпитанието на хората. Ако от малки са ви са се карали за това да не си хвърляте боклуците насам-натам няма да е така. Същото е с учтивостта в столицата. Първите месеци бях тотално шокиран колко груби и надменни са хората. И въпреки това продължавам да давам път на хората и да им благодаря, когато те ми дадат, и да се извинявам, когато докосна минимално някой непознат... и се радвам, когато видя, че има хора, които правят същото.
В този смисъл това с родния град не е толкова вярно. Аз лично не харесвам София (казвал съм го), а и 99% ще си се върна в родния град, но когато имам боклук винаги го държа в ръчичка дори и 20 минути, докато намеря кошче. Не знам как трябва да се подходи. Може би с образователни клипчета за деца какви болести може да хванат и на какво да заприличат... или не знам :?
И пак подчертавам, че инфраструктурата не е толкова голям проблем, защото дори едно кошче да е препълнено с боклуци, но те са съсредоточени около него, приемането на боклуците и почистването ще е далеч по-лесно.

П.П. Точно пък в Студентски град има най-малко кошове за отпадъци по улиците. (ни говорим за контейнери само) Освен това, то осветление няма, пътищата на нищо не приличат... да не мислите, че там се чисти толкова често, колкото по другите райони. Пък и да ти кажа на човек малко или много му е съвестно да хвърли на чистото, а съвсем друго е да е капка в морето.
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

Яворчо пак взел отношение, като си го обособил в 2 причини :lol: :lol: :lol:
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

явор написа:. Може би с образователни клипчета за деца какви болести може да хванат и на какво да заприличат... или не знам :?
Сигурно ще ви стане смешно, но аз израснах с Капитан Планета и честно - това филмче страшно много повлия на екологичната ми ориентация. :roll:
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Още си пазя даже пръстена някъде, ние си играехма на капитан Планета с другите дечурлига. :D Ей такива филмчета да дават, дето да учат децата на нещо хубаво, а не само глупости.
Едит: Има го и момента, че кошчетата са недостатъчни, вечер са препълнени и боклукът се носи с вятъра насам натам.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Crematory написа: Сигурно ще ви стане смешно, но аз израснах с Капитан Планета и честно - това филмче страшно много повлия на екологичната ми ориентация. :roll:
Капитан Планета е истински шедьовър по отношение на социална ангажираност и внушения! Невероятно постижение, чак сега го оценявам в такъв аспект... Иначе съм му голям фен и аз от години! Няма ли го нейде по сървърите? :D
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

http://zamunda.net/browse.php?search=ca ... incldead=1
http://thepiratebay.org/tor/3659726/Cap ... Save_Earth

това намерих, може и да са без субтитри, не погледнах :D :D
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Яворе заклевам се взе да ми писва :x ходи си у Варна , Бургас или което и да е там градче и не се обяснявай повече !!
In vino verittas
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Свобода на словото! :lol:
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

бе то свобода хубаво , нямам нищо против , но него все на едно и също го избива :) Ужасната София , та ужасната София(не че има спор , че е ужасна ) .. ми като толкова мрънка да си ходи в родния град и да не се обяснява
In vino verittas
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Той може да си пише от Варна, както аз от Пловдив... :wink:
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Като цяло Варна по-чист град ли е от София? И ако е така, как е постигнато това? Щото през лятото и там става пренаселено почти като в София.
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

smeshko написа:бе то свобода хубаво , нямам нищо против , но него все на едно и също го избива :) Ужасната София , та ужасната София(не че има спор , че е ужасна ) .. ми като толкова мрънка да си ходи в родния град и да не се обяснява
Съществува ли проблем? Съществува.
София мръсна ли е? Мръсна е.
Варна по-чиста ли е? По-чиста е.
Какво става като мълчим? Нищо.
Какво става като не мълчим? На някои им хрумват градивни идеи.
Какво става като на някого му хрумнат градивни идеи? Стреми се да ги реализира.
Как можем да му помогнем? Като не мълчим.

А как се говори на другарче във форума? С уважение.
susi
В началото бе словото

Мнение от susi »

уауууууууууу софия била мръсна! какво откритие!
едно обръщение към явор : имам странното чувство, че все вдъхваш някакъв комичен драматизъм във всяка тема която коментираш. Държал си боклука в ръка. Е, и? В смисъл да, и? И ние си ги държим, ама не се бием с юмруци по гърдите - не за друго, а защото тoва не е кой знае какво геройство... мдам така е да ти кажа :). Не ни трябват никакви образователни клипчета и други фантасмагории, плод на някои вакуумиран мозък. Трябва просто да си се грижим сами за града и не само за София, а и за другите градове, без да се бием по гърдите за това което правим (или не правим, което съгласете се е по-лошо).
По повод капитан планета и аз съм израстнала с него, но не то е повлияло на чувството ми за "правда" или пък за "екологичното ми ориентация". Просто съм имала мама и тати, които са ми удряли шамар при всеки боклук (никoй да не смее да твърди, че това не е начин).
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните... и сме направили толкова много с толкова малко за толкова дълго време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо!
Публикувай отговор

Обратно към “България”