България като член на ЕС

Модератори: Don Horhe, Lord

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Е тва е много индивидуално, ако не се крепи на нещо друго, и на това става..., не и моето! Скромен съм, не крия! :wink:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Самочувствието трябва да се гради на това, което си успял да направиш сам. А не на това дали са приели държавата ти някъде си по милост.
susi
В началото бе словото

Мнение от susi »

е за теб стандарта парите ли са ?!
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните... и сме направили толкова много с толкова малко за толкова дълго време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо!
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Самочувствието трябва да се гради на това, което си успял да направиш сам.
Не само! :!: Самочувствието се гради на това, което си постигнал сам + това, което е постигнала държавата ти. Така е поне за хората, които се интересуват от своята държава. За човек, на когото му е се тая за държавата, може да е супер доволен, дори от това, че се е наспал днес, образно казано. :roll:Иначе аз съм горда както от това, което правя днес, така и от това, което моите деди са правели преди време. :!: Самочувствието не е толкова просто нещо и въобще не опира само до индивида. :roll:
А не на това дали са приели държавата ти някъде си по милост
"По милост"???!!! Ти сериозно ли го казваш това??? Имаш ли представа колко жертви направи България, за да влезе в ЕС?!
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

И двете сте прави до голяма степен. Ако си сам на този свят и си мислиш, че той започва с теб и свършва с теб, тогава не разчиташ на миналото на семейството си, рода си, народа си и държавата си. При мен не е така, разчитам на всичко, което е преди мен и виждам себе си като стъпка по-нататък - дали нагоре, дано! :?
От друга страна всичко това е само половината без личното самочуствие, което си го имам, може би дори в излишък, но какво да правя? :roll:
Съвсем не съм свикнал още с ЕС илми с НАТО, за да го възприема като самочуствие. Едва ли ще свикна скоро. Разбира се, дразнило ме е да чакам пред посолствата за визи и по летищата, но като виждах как швейцарци и норвежци чакат, се успокоявах, че съм като тях, а не като негри, турци и араби... :wink:
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

От 1 ноември ще се издават паспорти с биометрични данни

След 1 ноември 2007 г. всички новоиздадени документи за самоличност ще имат чип с биометрични данни, реши правителството. На първо време на личните карти и паспорти ще има цифрова снимка на притежателя. След 28 юни 2009 г. ще бъдат добавени и пръстови отпечатъци. Въвеждането на биометрични данни в момента се подготвя в целия ЕС. Това е основно изискване и за евентуалното безвизово пътуване до САЩ.

Подаването на заявление за новите документи ще бъде безплатно. Отпада изискването гражданите да представят снимка, тъй като ще бъдат снимани направо в пунктовете за приемане на заявления. Засега не е ясно колко време ще отнема издаването на новите документи, както и колко ще струват. В Чехия например биометричните документи струват 21.5 евро, но в съседна Словакия таксата е 90 евро, а в Полша и Унгария са по 120 евро. Новите български документи за самоличност ще бъдат и с различни надписи от досегашните. Върху тях ще пише "Европейския съюз" и ще има знак за носител на електронни данни.

Източник

:headbang:
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

вие с обувки ли се хранете :lol:
всичко поскъпна,откакто влезнахме-както се и очакваше всъщност.
Toto-I will remember
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ice_Spirit написа:вие с обувки ли се хранете :lol:
всичко поскъпна,откакто влезнахме-както се и очакваше всъщност.
Що, ти боса ли ходиш? :)

Мда, с тия паспорти пак, уфффффффффффффффффффффффффффффффф, ще настанат едни опашки, пак ще се плаща...уфффффффффффффффффффф...хич не ми трябваше тоя ЕС :roll:
Ще емигрирам в Китай :lol: , те поне не са заплашени, че ще ги приемат.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

[quote="Crematory"]Що, ти боса ли ходиш? :)quote]с една обувка :lol: :lol: :lol:
Недей имигрира-там няма въздух 8)
Toto-I will remember
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Добре, тогава в Монголия, там в тия степи - въздух бол и няма ЕС 8) И ще живея в шатра и ще яздя кон. Боса. Романтика.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

...в шатрата,шатрата... :lol:
Toto-I will remember
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

ще настанат едни опашки, пак ще се плаща
+
хич не ми трябваше тоя ЕС
Железни аргументи срещу ЕС! :lol: :lol:
Не се шашкайте. Таксите в БГ няма да са толкова високи. В Полша и Унгария са по 120 евро, но и стандартът е друг. :wink:
Между другото нали сега юни или юли ще има увеличение на пенсиите и заплатите. С колко процента решиха да ги вдигнат?
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Драматично ги вдигат с 5 %! А да сте чули за стипендии нещо? :P
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Че аз да съм казала, че трябва да са ми железни аргументите? Да съм тръгнала да убеждавам някого?
Просто не ми харесва тъпият ЕС и тва е. На теб като ти харесва, хубаво. Не ме убеждавай, моля, както аз не ти провеждам агитация.
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Crematory написа:Че аз да съм казала, че трябва да са ми железни аргументите? Да съм тръгнала да убеждавам някого?
Просто не ми харесва тъпият ЕС и тва е. На теб като ти харесва, хубаво. Не ме убеждавай, моля, както аз не ти провеждам агитация.
А аз да се опитвам да те убедя в нещо в някой от своите постове? Просто нямаше как да не се изхиля на логиката:
"ще станат опашки
пак ще се плаща (за паспорти)
хич не ми трябваше ЕС"
:lol:
Извинявай, просто не се стърпях. :roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”