Таксите за ВУЗ - от 500 до 2300 лв

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Paisii
В началото бе словото

Мнение от Paisii »

Бeтон написа:
XXXXXXXXXXXX написа:Едва ли скоро ще стане както трябва с кредитите.Но те трябва и да се връщат.
Една колежка от факултетния съвет знае повече по въпроса. Говори ми за некви 15 хилядарки, които после като почнеш работа ще ги върнеш барабар с 8%-тната лихва. Питай нея за повече подробности. Тея образователните работи... Мене ме кефи стопанската част. Да се изчисти некоя стая, да се смъкне бракувана техника в мазето, да се изкъртят мивки, да се лепят плочки :D :D
Сметни за колко години ще върнеш парите, умножи по 8% и ще видиш колко ще връщаш.Това си е живо обирджийство!
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

Мда добре е да се оправят тези неща друг е въпроса, че може би няма да се оправят докато ти или примерно аз(дай боже да влезна) завършим ФМИ.
XXXXXXXXXXXX
В началото бе словото

Мнение от XXXXXXXXXXXX »

Дай боже, ама едва ли!?
Последно промяна от XXXXXXXXXXXX на 29 Апр 2007, 06:22, променено общо 1 път.
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

е едва ли знаеш по добре от мен дали мога или не да влезна както и да е.
XXXXXXXXXXXX
В началото бе словото

Мнение от XXXXXXXXXXXX »

бръм бръм написа:е едва ли знаеш по добре от мен дали мога или не да влезна както и да е.
Е, ти най-добре знаеш това, но аз ти говоря дали ще се оправят нещата скоро.
Paisii
В началото бе словото

Мнение от Paisii »

XXXXXXXXXXXX написа:
бръм бръм написа:е едва ли знаеш по добре от мен дали мога или не да влезна както и да е.
Тук не е важно дали аз или ти можеш да влезнеш.Тук е важен принципният въпрос за таксите!
XXXXXXXXXXXX
В началото бе словото

Мнение от XXXXXXXXXXXX »

Paisii написа:
XXXXXXXXXXXX написа:
Тук не е важно дали аз или ти можеш да влезнеш.Тук е важен принципният въпрос за таксите!
Тук съм съгласен с теб!

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Аватар
Bludgeon
В началото бе словото

Re: Таксите за ВУЗ - от 500 до 2300 лв

Мнение от Bludgeon »

Paisii написа:Тази статия , която намерих тук: http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=1404 ме съсипа.Ще стане така, че висшето образование ще си остане само за определени хора, а останалата част да мре в нищета. Незнам как това ще продължи!?Бих искал да споделим повече мнения тук!?
Извинявай, ама в Европа хората освен да учат и работят. 500 лв. е една средна работна заплата в България. 2 работни заплати от 12 е доста добра инвестиция като сравниш с ценза, който получаваш ... А
пък и по-високите такси в Университета ще вдигнат качеството, което получаваш.

Не работиш или не искаш, за да се концентрираш да учиш -> студентски заем. Ако смяташ, че дипломата ти ще ти помогне 100% в живота значи пак е разумно да го направиш, защото инвестицията ти бързо ще се изплати. Ако пък не вярваш, че ще ти помогне, защо по дяволите учиш ?!

И за да не кажеш, че съм някое мамино синче което му идва всичко наготово, ще кажа, че точно защото живея и се издържам сам, докато уча, пиша този пост. Писнало ми е да слушам хора, които не работят и не знаят стойноста на парите, да се оплакват колко скъпо е нещо. Потресаващото е обаче е, че има хора които работят и ПАК не осъзнават колко ценно е това което получават плащайки трохи.

Защото 100 лв на семестър са ТРОХИ за българското образование, които не стигат за НИЩО. И затова сме по 200 човека на лекция на някой уважаван лектор и нищо не може да се чуе от задните редове, вместо по 50-100 макс и да вземаме максималното ...
Old enough to know better, young enough to do it anyway !
XXXXXXXXXXXX
В началото бе словото

Мнение от XXXXXXXXXXXX »

Bludgeon написа:
Paisii написа:Тази статия , която намерих тук: http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=1404 ме съсипа.Ще стане така, че висшето образование ще си остане само за определени хора, а останалата част да мре в нищета. Незнам как това ще продължи!?Бих искал да споделим повече мнения тук!?
Извинявай, ама в Европа хората освен да учат и работят. 500 лв. е една средна работна заплата в България. 2 работни заплати от 12 е доста добра инвестиция като сравниш с ценза, който получаваш ... А
пък и по-високите такси в Университета ще вдигнат качеството, което получаваш.

Не работиш или не искаш, за да се концентрираш да учиш -> студентски заем. Ако смяташ, че дипломата ти ще ти помогне 100% в живота значи пак е разумно да го направиш, защото инвестицията ти бързо ще се изплати. Ако пък не вярваш, че ще ти помогне, защо по дяволите учиш ?!

И за да не кажеш, че съм някое мамино синче което му идва всичко наготово, ще кажа, че точно защото живея и се издържам сам, докато уча, пиша този пост. Писнало ми е да слушам хора, които не работят и не знаят стойноста на парите, да се оплакват колко скъпо е нещо. Потресаващото е обаче е, че има хора които работят и ПАК не осъзнават колко ценно е това което получават плащайки трохи.

Защото 100 лв на семестър са ТРОХИ за българското образование, които не стигат за НИЩО. И затова сме по 200 човека на лекция на някой уважаван лектор и нищо не може да се чуе от задните редове, вместо по 50-100 макс и да вземаме максималното ...

Извинявай, в общи линии си прав, но от много време ни обещават, че палите ни ще се вложат в дейности, от които ще печелим ние.За съжаление, не се получава така.В същото време има млади хора с незавидни финансови възможности, които по този начин се изхвърлят зад борда за винаги.

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Както обичам да казвам - ВСИЧКО Е ПАРИ. За да вземеш, първо трябва да дадеш!
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ахаха, къде сте по 200 на лекции, бре. Тва да го видя, няма да го повярвам :lol:
А с магистрите как стои въпросът, се зачудих, те и сега плащат адските такси :roll: Май наистина е по-добре за магистратурката да ида Францата :roll:
Аватар
slvn
В началото бе словото

Мнение от slvn »

Bludgeon написа: ... А пък и по-високите такси в Университета ще вдигнат качеството, което получаваш.
Съмнявам се...При някои преподаватели може и да е така,но отдавна повечето хора в България (не всички естествено!) работят заради парите,не за да си свършат работата като хората.. :?

Дано да не съм права!
Imfuckinpossible is nothing... =]
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Таксите няма да се увеличават, решила го е парламентарната комисия по образованието :)
rejoice
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

:scratch:
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика