Приемен изпит за магистратура по МО ?!?

Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Приемен изпит за магистратура по МО ?!?

Мнение от Leom »

Къде да намеря информация за конкурсния изпит за прием в магистърските програми по Международни отношения? В справочниците, които намерих (от 2004-а и 2005-а) не пише нищо за приемния изпит в тази специалност. Как се подготвят кандидатите?
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

Мнение от POLITOLOGASTER »

ето http://forum.uni-sofia.bg/filo/display. ... C%FA%ED%F2 http://forum.uni-sofia.bg/filo/display. ... ma_pol1_67 .
това са магистратури във ФФ,акотърсиш магистратури по МИО,незнам :roll:
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”

Атанас Буров
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

Благодаря, но мен ме интересува МО в Юридическия факултет. Освен в справочниците, и на сайта не намирам нищо за приемен изпит, а специализираната секция на факултета (http://www.law.uni-sofia.bg) все още е експериментална и също не помага. (??)
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя
Специалност: МО
Курс: семестриално завършил

Мнение от koppakabbana »

Приемът 2006г. в тази магистратура беше по успех и изпит - тест по английски език, колеги с В1 по евр. стандарти се справиха. Говори се , че през 2007г. приемът е възможно да се промени, затова някъде към средата на септември провери в каб.314 в ЮФ - на 4 ет.
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

Приемът 2006г. в тази магистратура беше по успех и изпит - тест по английски език...
Т.е. ако аз съм се дипломирал бакалавър по Икономика, друг е завършил Испанска филология, а трети напр. Социология и имаме равен успех, с най-големи шансове е кандидатът с Английската филология, така ли?

... Говори се , че през 2007г. приемът е възможно да се промени, затова някъде към средата на септември провери в каб.314 в ЮФ - на 4 ет.
Това значи ли, че и тази година в справочника (или на сайта) няма да пише нищо? И възможно ли е досега да не се е провеждал никакъв специализиран конкурсен изпит за прием, освен езиковото - разработване на тема, решаване на тест, събеседване, ..върху каква материя?
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя

Мнение от koppakabbana »

Ама,моля Ви се , не ми се карайте. :!:
Само ви обяснявам какъв беше приемът, когато аз кандидатствах.
А относно кандидатът с Английска филология... за някои специалности /Вж.Справочникът за МАГИСТРАТУРИ В СУ/ срокът на магистратурата в ЮФ е 3 семестъра, а за други - 4 .Както и има значение -държавна поръчка и платено обучение /Вж. Пак там/
От голяма важност е , в смисъл имате предимство пред колеги от други ВУЗ-ове, да сте завършил/а бакалавърска степен в СУ
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя

Мнение от koppakabbana »

А сетих се и друго - само определени специалности имат право да кандидатстват за маг. степен в ЮФ - Справка - в СПРАВОЧНИКА!!!
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

Ама,моля Ви се , не ми се карайте. :!:
Само ви обяснявам какъв беше приемът, когато аз кандидатствах.
А относно кандидатът с Английска филология... за някои специалности /Вж.Справочникът за МАГИСТРАТУРИ В СУ/ срокът на магистратурата в ЮФ е 3 семестъра, а за други - 4 .Както и има значение -държавна поръчка и платено обучение /Вж. Пак там/
От голяма важност е , в смисъл имате предимство пред колеги от други ВУЗ-ове, да сте завършил/а бакалавърска степен в СУ

А сетих се и друго - само определени специалности имат право да кандидатстват за маг. степен в ЮФ - Справка - в СПРАВОЧНИКА!!!
Моля - нали разбирате, че аз съм чел справочника и отворих тази тема заради информацията, която липсва в него и е съществена? Интересува ме конкретно конкурсния изпит за прием...
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя

Мнение от koppakabbana »

Повтарям - не ми се карайте!Само се опитвам да помогна!
Доколкото разбирам от преподавателите в нашата маг. програма, тази година ще бъде променен приемният изпит, но каквато и да е промяната от съществено значение ще е успехът от дипломата и това да сте завършил СУ. Призовавам Ви да следите излизането на новия справочник - на нас ни казваха април-май - всъщност към юни излезе по книжарниците на СУ. Успех!
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

Явно не само не ми помагате, а се опитвате и да ме дезинформирате:
... Говори се , че през 2007г. приемът е възможно да се промени, затова някъде към средата на септември провери в каб.314 в ЮФ - на 4 ет.
... тази година ще бъде променен приемният изпит, ... Призовавам Ви да следите излизането на новия справочник - на нас ни казваха април-май - всъщност към юни излезе по книжарниците на СУ.
Приемът 2006г. в тази магистратура беше по успех и изпит - тест по английски език ...
... Само ви обяснявам какъв беше приемът, когато аз кандидатствах. ...
Като сте кандидатствал, не си ли спомняте по какво друго ви изпитваха, освен английски? Каква беше формата на изпита? ... Не ми е приятно да повтарям... - прочетохте ли заглавието на темата?
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя

Мнение от koppakabbana »

Leom написа:Явно не само не ми помагате, а се опитвате и да ме дезинформирате:
Почетете отново какво съм Ви НАПИСАЛА, трябва да се отнасяте с уважение, не ми е приятно да Ви го обяснявам, но е трябвало да разберете, че пишете отговор на колега от женски пол.....нали така.....................................................................
НЕ Ви дезинформирам, а се опитвам да Ви обясня какъв е бил приемът, когато аз съм кандидатствала и съм приета, дори Ви давам инфо от преподаватели в маг. програма....
Всъщност защо ли си губя времето да Ви обяснявам, отидете и питайте на място, щом на мен не искате да повярвате
и дори не знаете ,че поне се благодари....
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

Извинете - да питам на място ли ми обяснявате?! Да отида в канцеларията да питам по какво е конкурсния изпит за прием в магистърски програми на СУ? ... Ако действително това е практиката в Юридическия факултет, защо ми е изобщо да кандидатствам там.
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя

Мнение от koppakabbana »

Leom написа:изпит за прием в магистърски програми на СУ? ... Ако действително това е практиката в Юридическия факултет, защо ми е изобщо да кандидатствам там.
МММММ, :D :shock: :shock: :shock: :D това трябваше да сте го решил/а , но за Ваше успокоение Ви казвам - Имате време!
Колегите в МО - 5 години - имат няколко теми по този въпрос, но в крайна сметка не успяха точно тези теми да ме откажат да кандидатствам, а моето мнение за магистърската програма си го запазвам за собствена консумация.
:wink: Отново ви обяснявам изпитът беше по чужд език, но отново Ви споменавам, че от тази година се очакват промени в магистърските програми и най-добре ще е за един кандидат-магистър за отиде да провери лично.... все пак Вие си плащате за приемния изпит и после за таксите за семестър и най-добре е да попитате лично в кабинета, които Ви написах в първото си мнение/а не в канцеларията на 1 ет./- :!: така направих аз :!:
Надявам се да съм помогнала.........
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

... Отново ви обяснявам изпитът беше по чужд език ...
Само по чужд език ли ви беше изпита? ...?
..., но отново Ви споменавам, че от тази година се очакват промени в магистърските програми и най-добре ще е за един кандидат-магистър за отиде да провери лично...
Защо - и тази година ли не се очертава да го напишат в справочника? ...?
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя

Мнение от koppakabbana »

Исках да си спестя този въпрос , но сега се чувствам длъжна да го задам - Мързи ли Ви /да , допускам, че може би не сте от София, но и това не Ви оправдава,особено щом се касае за желанието Ви да се развивате - маг. програма/ или прекалено много вярвате на справочници?
Не знам как намирам такова търпение - потретвам!!! - който е отишъл лично да си зададе всички въпроси и с изненада е открил , че дамата от администрацията може да бъде много любезна, то този човек само е спечелил!
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”