България като член на ЕС
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
България като член на ЕС
Мина вече една трета от 2007, първата година на членството на Б-я в ЕС. Има ли някакви, макар и малки промени според вас? И въобще, вярвате ли че някога ще сме приемани като истински ЕС членове на Запад (или пък- такива ли сме вече?)
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Бирата вярно се качи... а ние където влеземе, всичко рухва, справка: Византия, Османската Империя, Третия Райх, СССР... 
Но серизоно, бирата няма да им простя!
Но пък много такси паднаха, и е по-лесно да се излезе навън (ако имаш мари). Намиране на работа е малко зор. Намерим ли начин да повдигнем БВП, и ако повишим жизнения стандарт, може и да си ни хареса
Но серизоно, бирата няма да им простя!
Но пък много такси паднаха, и е по-лесно да се излезе навън (ако имаш мари). Намиране на работа е малко зор. Намерим ли начин да повдигнем БВП, и ако повишим жизнения стандарт, може и да си ни хареса
- GaVrosH
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
абе аз смисъл виждам ако успеем действително да си оправим разните сектори на индустрията - земеделие, туризъм може би; ако се подобрят пътищата значително. ама от там нататък - ограничения, задължения, прав е Жоро като нарича ЕС новия СИВ...
а колкото до цените - май се вдигат спекулативно, още от 1 януари са ги дигнали в кварталните магазини с 20-30% разправя един приятел.
а колкото до цените - май се вдигат спекулативно, още от 1 януари са ги дигнали в кварталните магазини с 20-30% разправя един приятел.
- la_cazadora
- Драскач
За КАТ-аджийте и аз потвърждавам. Станаха необичайно честни и то още преди януари и така и трябва да бъде!
Положителното, което аз усещам, е, че с ЕС се отвори голямо финансиране за младежки проекти. ДАМС и други фондации финансират много хубави проекти, които нямаше да видят бял свят без подкрепата на ЕС. Говоря за проекти, които те учат на демокрация още от училище. Учат те как да мислиш за институцията си като своя – била тя училище, университет или държава. Просто да ти е мило за нея и сам да искаш да я направиш по-добра, а не да чакаш Министърът или Ректорът да се сеща сам, че нещо не върви. Дават ти мотивацията, но и знанието как да реформираш една институция.
Ако ЕС успее да ни научи да мислим за институциите си по този начин, според мен ще реши Проблем № 1 на България.
Положителното, което аз усещам, е, че с ЕС се отвори голямо финансиране за младежки проекти. ДАМС и други фондации финансират много хубави проекти, които нямаше да видят бял свят без подкрепата на ЕС. Говоря за проекти, които те учат на демокрация още от училище. Учат те как да мислиш за институцията си като своя – била тя училище, университет или държава. Просто да ти е мило за нея и сам да искаш да я направиш по-добра, а не да чакаш Министърът или Ректорът да се сеща сам, че нещо не върви. Дават ти мотивацията, но и знанието как да реформираш една институция.
Ако ЕС успее да ни научи да мислим за институциите си по този начин, според мен ще реши Проблем № 1 на България.