Примерният тест по химия

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
kiz
В началото бе словото

Примерният тест по химия

Мнение от kiz »

Здравейте, има една задача от примерния тест по химия, която ме затруднява и не мога да си обясня посочения отговор .Бих се зарадвала и оценила всяка идея относно решението. Става въпрос за 12-та задача от теста: "В какво обемно отношение трябва да се смесят разтвор на солна киселина и вода ,та концентрацията на киселината да намалее три пъти"- отговорът е 1: 2. Изчислителните задачи не са ми силата ,но има два факта ,които мисля че са добра отправна точка :C (HCl)=C (хидрониевите /хидроксониевите йони ), тъй като солната к-на е силна и дисоциацията й е необратим процес (протонира напълно водата);при максимално насищане на вода с хлороводород се получава к. солна к-на със съдържание на хлороводород 37%-не знам до колко това ще е от полза, и си мисля ,че формулата ,по която трябва да се работи е с=n/v ,но не стигам до никъде. :?
While one person hesitates because he feels inferior ,the other is busy making mistakes and becoming superior!
zaHimiqta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от zaHimiqta »

Въпросът е елементарен. Има 2 части вода и една част солна киселина. Така водата е два пъти повече от киселината. Или киселината е два пъти по-малко от водата.
Всичко е химия, дори любовта.
Аватар
kiz
В началото бе словото

Мнение от kiz »

Очевидно не си прочел/ ла условието внимателно, концентрацията на киселината трябва да намалее три пъти . :!:
While one person hesitates because he feels inferior ,the other is busy making mistakes and becoming superior!
Аватар
M'Aiq
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от M'Aiq »

Имам един малък въпрос, това от кой тест по химия е, за 8 клас ли?
Once you are up high, there is nowhere to go but down.
zaHimiqta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от zaHimiqta »

Напровтив, прочела съм го. Водата е 3 пъти по-малко от киселината. Замисли се и не задавай подобни въпроси. Все пак ще сме бъдещи колеги.
Всичко е химия, дори любовта.
Аватар
kiz
В началото бе словото

Мнение от kiz »

:) Всъщност се надявам да не се стига до там, тъй като МФ към СУ ми е резервен вариант ,а главната ми цел е МУ /нищо лично/. Колкото до задачата- разбрах я, мислех, че не може да е толкова проста, макар да е логично ,и се мъчих с всякакви формули, просто изчислителните задачи не са ми силата ,а и в моя свят всичко е медицина ,а не химия ,а и така съм се сбъркала от учене,че направо вече се хипнотизирах/ зомбирах от теми и задачи и нещата са злее.............. :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”