help за изпита по история!!!
Модератор: Boromir
- Briza maximA
- В началото бе словото
help за изпита по история!!!
хора в момента съм на нокти, зарди предварителния по история на 13 - толкова ми е зле
,че чак ми се
затова 4е моля, ако някой има инфо долу-горе какви теми е възможно да се паднат нека да сподели информацията!защото аз съм сигурна че с тъпия ми късмет, ако не науча само 1 тема то със сигурност точно тя ще се падне
надявам се някой да откликне на молбата ми

Последно промяна от Briza maximA на 29 Апр 2007, 21:56, променено общо 2 пъти.
wenn nichts mehr geht... -...komm und rette mich
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Faith
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: help за изпита по история!!!
Briza maximA написа: хора в момента съм на нокти, зарди предварителния по история на 13 - толкова ми е зле,че чак ми се
затова 4е моля, ако някой има инфо долу-горе какви теми е възможно да се паднат нека да сподели информацията!защото аз съм сигурна че с тъпия ми късмет, ако не науча само 1 тема то със сигурност точно тя ще се падне
надявам се някой да откликне на молбата ми
![]()
Ти осъзнаваш ли се? Много зле била, ревяло и се - ми ок, нормално е, всички, които ще се явяваме на изпит сме така. Не се умира, не се тревожи.
Другото за информацията просто не знам как да го коментирам - имаш програма - учиш - колкото-толкова, каквото сложат - това, каквото се изтегли - това.
Знам, че остават 2 седмици, и всички сме под напрежение, ама чак такива драми... Айде стига преиграване, следващото може би ще бъде: "Моля ви се, елате ми напишете темата, щото аз съм толкова притеснена, не съм на себе си, не мога да си покажа знанията, иде ми да се гръмна"

- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Баща ми е декан на ИФ. Знам кои са 15те подготвени теми за 13ти май. Знам и коя ще бъде "изтеглена" от "произволно избран" ученик в аудиторията. Ще се падне "Теми и проблеми в историята на България през периода 681-1944 г."... Всъщност дипломата ми вече лежи на бюрото на Биолчев и само чака да навърша години, за да си я получа.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
Raya_Alexandra написа:Баща ми е декан на ИФ. Знам кои са 15те подготвени теми за 13ти май. Знам и коя ще бъде "изтеглена" от "произволно избран" ученик в аудиторията. Ще се падне "Теми и проблеми в историята на България през периода 681-1944 г."... Всъщност дипломата ми вече лежи на бюрото на Биолчев и само чака да навърша години, за да си я получа.
По темата: мдаа някой прекалено много се вживява.. за да не повтарям всички други които писаха до сега прото ще кажа отиваш правиш и каквото стане.. не си го поставяй като цел такава която ако не постигнеш свършва света, защото ще си навредиш сам/сама на себе си
- Anelka
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ, Европеистика
- Курс: трети
Хеххх, много добре казаноБаща ми е декан на ИФ. Знам кои са 15те подготвени теми за 13ти май. Знам и коя ще бъде "изтеглена" от "произволно избран" ученик в аудиторията. Ще се падне "Теми и проблеми в историята на България през периода 681-1944 г."... Всъщност дипломата ми вече лежи на бюрото на Биолчев и само чака да навърша години, за да си я получа
- Briza maximA
- В началото бе словото
ми то от ясно по-ясно е че освен да се учи нищо друго не остава,ама на мен вече ми писна + историята е мн коварен предмет - уж си учил нещата а то се оказва че като седнеш да преговаряш виждаш че нищо все едно не си учил!все си мисля че мн се набутах с този предмет ама вече е твърде късно дори да съжелявам за това...
така че ще си бъда прецакана отвсякъде!!!
wenn nichts mehr geht... -...komm und rette mich
Айде стига вече...и аз искам да седна да се вайкам и оплаквам,ама мисля,че е по-добре да седна и да уча...
иначе аз кво да кажа,като цяла година само си мислех,че уча история и в края на февруари разбрах,че все едно нищо не съм учила и започнах всичко отначало....и какво сега да почна да се самосъжалявам,че не съм почнала да си уча както трябва от септември ли?Ми не,просто сядам и уча,ако трябва по 5,по 6 часа или по цял ден,но знам,че така имам и минимален шанс да не се проваля,а не да си търся оправдания от сорта:трябваше да избера друг предмет,ама то не знам си какво си...
Да,историята е коварна,но защо един път не чух някой като се провали да каже искрено:"Аз не успях,не се справих!"а винаги търси разни оправдания и гледа да обвини някой друг или системата като цяло.
Още веднъж:единственият начин и шанс да се справиш,е да седнеш и да учиш...просто друга алтернатива няма(е,има де,в кеш,но дали си струва...)
иначе аз кво да кажа,като цяла година само си мислех,че уча история и в края на февруари разбрах,че все едно нищо не съм учила и започнах всичко отначало....и какво сега да почна да се самосъжалявам,че не съм почнала да си уча както трябва от септември ли?Ми не,просто сядам и уча,ако трябва по 5,по 6 часа или по цял ден,но знам,че така имам и минимален шанс да не се проваля,а не да си търся оправдания от сорта:трябваше да избера друг предмет,ама то не знам си какво си...
Да,историята е коварна,но защо един път не чух някой като се провали да каже искрено:"Аз не успях,не се справих!"а винаги търси разни оправдания и гледа да обвини някой друг или системата като цяло.
Още веднъж:единственият начин и шанс да се справиш,е да седнеш и да учиш...просто друга алтернатива няма(е,има де,в кеш,но дали си струва...)
Я по-ведро!
Вместо да седиш пред компа, ходи да УЧИШ ! Аз например кандидатствам с 3 предмета, но не се вайкам толкова ... Cheer up
PS: Изпитът не е някакво мъчение - това е просто предварителен, колкото да си провериш знанията и най-вече да видиш колко е важно да си спокойна!!! Аз вече бях на 3 предварителни този месец - съвсем не е толкова страшно
PS: Изпитът не е някакво мъчение - това е просто предварителен, колкото да си провериш знанията и най-вече да видиш колко е важно да си спокойна!!! Аз вече бях на 3 предварителни този месец - съвсем не е толкова страшно
Последно промяна от aya на 30 Апр 2007, 18:48, променено общо 1 път.
-
Assasiyah
- Драскач
- Обратна връзка:
Всяка година едно и също.
Купища слухове - това ще се падне, сложили са тия 15 теми и т.н. Не вярвайте на никакви слухове, а учете. Ако сега се падне тема, която не сте минали - здраве да е - за редовния ще сте минали всичко, защото има достатъчно време. Хич да не ви пука толкова за тези изпити, ако знаете колко още ви чакат...
Пък и животът продължава и ако не влезете да учите висше веднага след завършването. 
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Колежката отгоре е много права
сядайте и учете , че живот и здраве като влезнете в университета,такива изпити ще ви се струват като песен, особено ако трябва да минеш толкова обемен материал за по-малко от две седмици примерно
Така че повярвайте в себе си и знайте че няма невъзможни неща ако имате достатъчно воля и самодисциплина
Като птичка в небесата