Изневерявате ли?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- DaNce_
- Пишеща машина
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Това за човека е лично мое мнение, което и историята според мен в известна степен е доказала. Изневярата я е имало винаги и затова причината за нея не може да се търси да речем в масовата деградация в днешно време, а по скоро в човешката природа като цяло. Това имах впредвид.бръм бръм написа:айде без да е устроен човека.. странното е как (хм без да искам да обидя някой ) на момичетата винаги нещата им идват на нагорнище и предпочитат лесния начин(флирта).. макар че много мои приятели си позволят това също, но определено процента при нежния пол е доста по-голям. А за липсата.. защо непременно трябва да изневериш, защо не пробваш да поговориш с човека. Винаги съм се чудил на това, в много случаи другата страна въобще си няма представа за проблема и един такъв разговор малко или много би оправил нещата.DaNce_ написа: Ако нещо ти липсва - изневеряваш и готово. Не винаги е лесно да кажеш просто ей така - "край", когато нещо ти липсва. Не винаги е лесно, то да се изглади лесно и бързо. Тогава идва "на помощ" изневярата. Така е устроен човекът просто.
Що се отнася до "липсата", както вече казах, дори и с разговор проблемите не винаги се изглаждат лесно или бързо и се случва понякога в такъв кризисен момент на "доизглаждане" човек да залитне.
Аз лично вече намерих човека, който ми дава всичко, от което се нуждая, но преди това трябваше да мина през доста неуспешни опити и...да изневерявам дори
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Паган написа:Добре, аз пък друго ще кажа - безобиден флирт няма.
...
Въпреки че смятам консерватизма за доста по-правилен в някои отношения.
А мислиш ли, че винаги и за всичко ще ти е лесноDanCe_ написа:Що се отнася до "липсата", както вече казах, дори и с разговор проблемите не винаги се изглаждат лесно или бързо

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ОК, изневерява ви се и никой не ви спира. Но нека да фейснем истината и да не се оправдаваме с човешката природа. Защото в нея е било заложено и да се живее по дърветата, ама ние вече не го правим, нали? Единственото заложено изначално в човешката природа, което има връзка с темата е, че човекът се размножава като прави секс. От тук нататък всичко е въпрос на цивилизация, на традиции, на култура и на възпитание.
Твоя работа е дали ще се държиш като възпитан и културен човек или ще бягаш подир инстинктите си като животно. Това е въпрос на избор. Личен. Но правейки го, трябва да си готов да приемеш и съотвената реакция от другите.
Чистокръвно предателство е, защото нарушаваш дадена дума. Държиш се като мекотело, нямаш смелост да се изправиш и да кажеш истината. За това, че може да нараниш човека, когото уж обичаш, няма смисъл дори да се говори.
И хайде да не се правим на две и половина. Всички знаете, че между разговор и флирт има много голяма разлика, едно специфично лигавене, да кажем, при флирта и никой не е казвал, че не трябва да се говори с противиположния пол, а само, че е излишно лигавенето.
Смешко, това, че ти се е приискало да изневериш, не означава, че си престанал да обичаш любимия, означава, че ИЗОБЩО НЕ СИ ГО ОБИЧАЛ. И не приписвай това на всички мъже, защото много грешиш.
И последно, това не е въпрос на сладникави драми, а на чест. Елементарна човешка чест и достойнство. И дали ще ги има е въпрос на съзнателен избор на всеки човек и на елементарна воля. Дори няма отношение към партньора и чувствата. Ако предпочитате да се държите като лигави мекотели, ок, само не претендирайте да ви уважават.
Твоя работа е дали ще се държиш като възпитан и културен човек или ще бягаш подир инстинктите си като животно. Това е въпрос на избор. Личен. Но правейки го, трябва да си готов да приемеш и съотвената реакция от другите.
Чистокръвно предателство е, защото нарушаваш дадена дума. Държиш се като мекотело, нямаш смелост да се изправиш и да кажеш истината. За това, че може да нараниш човека, когото уж обичаш, няма смисъл дори да се говори.
И хайде да не се правим на две и половина. Всички знаете, че между разговор и флирт има много голяма разлика, едно специфично лигавене, да кажем, при флирта и никой не е казвал, че не трябва да се говори с противиположния пол, а само, че е излишно лигавенето.
Смешко, това, че ти се е приискало да изневериш, не означава, че си престанал да обичаш любимия, означава, че ИЗОБЩО НЕ СИ ГО ОБИЧАЛ. И не приписвай това на всички мъже, защото много грешиш.
И последно, това не е въпрос на сладникави драми, а на чест. Елементарна човешка чест и достойнство. И дали ще ги има е въпрос на съзнателен избор на всеки човек и на елементарна воля. Дори няма отношение към партньора и чувствата. Ако предпочитате да се държите като лигави мекотели, ок, само не претендирайте да ви уважават.
The Forbidden Lady from the Forbidden floor 
-
smeshko
- Паисий
Никога не съм казвал , че след като изневеряваме , очакваме някой да ни уважава.. просто казах че всички го правим
което за мен е истината
а иначе дали съм обичал или не .. мисля че и сам мога да го разбера
И просто не съм подръжник на тезата , че мога да изкарам с един човек 30 години бил той и правилният ... въпреки че повярвай ми с бившата ми приятелка ходихме 2.5 години и наистина обичах 
In vino verittas
Първо, вече стана очевадно, че не всички го правят,smeshko написа:Никога не съм казвал , че след като изневеряваме , очакваме някой да ни уважава.. просто казах че всички го правимкоето за мен е истината
а иначе дали съм обичал или не .. мисля че и сам мога да го разбера
И просто не съм подръжник на тезата , че мога да изкарам с един човек 30 години бил той и правилният ... въпреки че повярвай ми с бившата ми приятелка ходихме 2.5 години и наистина обичах
и второ, всеки втори твърди, че е обичал, но от всичките ми познати, само двама се обичат наистина и те ще се женят през юни. При всички останали е въпрос на самовнушение. А познавам много. Искат да обичат и като им е кеф с някого си внушават, че го обичат. Но не това е любовта. Любовта не е да се тръшкаш, че искаш да бъдеш с някого. Любовта е тогава, когато осъзнаеш, че той би бил по-щастлив с друг, сам да го тикнеш в ръцете му. Да си до него, когато има нужда от теб, но да не искаш нищо то него. Любовта е да ревеш, цял следобед да ревеш, защото някой проявява внимание към теб и това ти е приятно. Но в същото време, другият, когото си обичал толкова време, въпреки, че не сте били заедно, е свикнал да бъдеш до него, да бъдеш само негова, въпреки, че си му просто другарче и никога не си бил повече и едва ли ще бъдеш. Но те е страх, толкова много, до ужас те е страх да не го нараниш, да не му причиниш и най-малкия дискомфорт. Защото си го обичал. Настина си го обичал. Не си бил с него, но си го обичал. И това той да се чувства добре, е по -важно за теб от това ти да се чувстваш добре. И си готов да се откажеш от всичко и се налага да те убеждават, да спорят с теб, да ти се накарат хубаво, за да те убедят, че е време да помислиш за себе си. И това е когато си го обичал, в минало време, когато е в сегашно е още по-силно. Това е любов. Останалото са глупости.
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
то е ясно,че ценностната система на всеки е различна,някои хора са с консервативно мислене и дори "мисълта за друг ги отвращава"/
/,други пък не мислят че една усмивка или малко кокетство с човек от другия пол вреди някому,трети пък с по-разкрепостено мислене дори разграничават любовта от секса и не приемат като предателство физическата изневяра...различни хора,различни идеали
не разбирам защо са тези обиди и нападки,сякаш някой ви нанася лична обида като изразява личното си мнение,ще го разкъсате направо
имам познати,които са изневерявали и не ги приемам за по-малко хора заради това,уважавам си ги както преди,човешките слабости са нещо нормално и ни правят просто по-земни,всеки човек си има кусури,има ли значение в коя област от живота му са?!?имам познати двойки,които дори са си казали "чу*ай се с който си искаш,но обичай само мен" и мога смело да твърдя,че са едни от най-страхотните,най-отзивчивите и приятни хора,които познавам,любовния им живот си е тяхна работа,щом така им харесва никой няма правото да ги вини

- Mira
- Стенограф
....а също така да те оцени и златцетоfeichka написа:Не изневерявам, но понякога някои невинни флиртчета могат да ти послужат за база за сравнение...за да разбереш какво златце/или обратното имаш до себе си.

Благодаря, Смешко, от твоите уста в Божите уши, както казал народът
Виж, Мира, аз имам приятели, които изневеряват.
Опитвам се да ги разбирам, доколкото мога, макар че е сложно, но като започнат да ми говорят, че обичали гаджето се смея с глас 
Едит: Мислих си какво да ти отговоря, има количество ревност, която е здравословна. И златцето наистина трябва периодично да се оценява, но защо това да става като флиртуваш с друг? Поне аз това не го разбирам.
Виж, Мира, аз имам приятели, които изневеряват.
Едит: Мислих си какво да ти отговоря, има количество ревност, която е здравословна. И златцето наистина трябва периодично да се оценява, но защо това да става като флиртуваш с друг? Поне аз това не го разбирам.
- Mira
- Стенограф
ми не,аз лично оценявам златцето,когато има някаква възможност да го загубя,дори минимална,много е полезно да видиш човека до теб през възхитения поглед на някой друг
а относно флирта,мисля че вече казах,че никога не съм го практикувала насериозно,при мен е само закачки,двусмислени изрази и смях,не като да се хвърлиш на врата на друг
и определено не смятам че от флирта до секса е една крачка,поне аз никога не съм имала ни най-малко намерение за секс,когато съм се закачала с някого 

А нима единственият начин да възхитиш един мъж е като флиртуваш с него? Това ли е единственото ти "оръжие" по въпроса? Тъжно е. И жалко. Но както и да е.
Аз сега ходих до магазина и си мислих за това, което каза, за ценностната система. И преди съм мислила много по въпроса. И много съм чела, докато стигна до едно простичко заключение-истинският Човек винаги е истински Човек, независимо от налаганата масова ценностна система.
Сега е на мода да се изневерява, една жена има стойност само когато флиртува, само така може да привлече мъжкото внимание, като обект на чисто сексуално привличане. Медиите налагат това... доста съзнателно, обаче те налагат и масовото затъпяване. Това означава ли, че всички трябва да бъдем тъпи? Защо не? Така е много по-лесно! Не си блъскаш главата с глупави въпроси, не се ядосваш ,че играем по гайдата на САЩ, не недоволстваш от политиците. Ми то така е много лесно за всички! И к`во? Дайте всички да затъпеем ли?
И по времето на Левски и Ботев е било на мода предателството. Така е било по-лесно. Много са били предатели. Много не са си мръдвали пръста.Ама сега кого честваме-тях, или поп Кръстю, или Левски?
Има хора, които са просто Хора и маси, които чакат накъде ще задуха вятъра и се въртят като ветропоказатели. Винаги е било така. Всеки сам решава дали е Човек или просто част от масите.
И сега ценностната система на масите е изместена в посока към инстинктите. Но това е временно явление. И преди е имало такива периоди в човешката история. Замисляла ли си се, че ще имаш деца и, че може след 20 години ценностната система да е доста различна, че може да се червиш пред тях за това, което говориш сега... защото като цяло, движението е в посока на затягане на самоконтрола и овладяване на инстинктите, а не обратно и никой не знае какво ще е тогава.
Това разпускане, отдаване на инстинктите е следствие на силното затягане при социализма, получава се ефекта на ластик, като го опънеш много силно, той се отплесва и се свива, но после пак се опъва до някакво равновесно положение. И в момента сме в период на най-силното му свиване, но съвсем скоро ще се отпусне и тогава какво правим? Отричаме всичко, което твърдим сега, за да сме пак в крак с модата?
Аз сега ходих до магазина и си мислих за това, което каза, за ценностната система. И преди съм мислила много по въпроса. И много съм чела, докато стигна до едно простичко заключение-истинският Човек винаги е истински Човек, независимо от налаганата масова ценностна система.
Сега е на мода да се изневерява, една жена има стойност само когато флиртува, само така може да привлече мъжкото внимание, като обект на чисто сексуално привличане. Медиите налагат това... доста съзнателно, обаче те налагат и масовото затъпяване. Това означава ли, че всички трябва да бъдем тъпи? Защо не? Така е много по-лесно! Не си блъскаш главата с глупави въпроси, не се ядосваш ,че играем по гайдата на САЩ, не недоволстваш от политиците. Ми то така е много лесно за всички! И к`во? Дайте всички да затъпеем ли?
И по времето на Левски и Ботев е било на мода предателството. Така е било по-лесно. Много са били предатели. Много не са си мръдвали пръста.Ама сега кого честваме-тях, или поп Кръстю, или Левски?
Има хора, които са просто Хора и маси, които чакат накъде ще задуха вятъра и се въртят като ветропоказатели. Винаги е било така. Всеки сам решава дали е Човек или просто част от масите.
И сега ценностната система на масите е изместена в посока към инстинктите. Но това е временно явление. И преди е имало такива периоди в човешката история. Замисляла ли си се, че ще имаш деца и, че може след 20 години ценностната система да е доста различна, че може да се червиш пред тях за това, което говориш сега... защото като цяло, движението е в посока на затягане на самоконтрола и овладяване на инстинктите, а не обратно и никой не знае какво ще е тогава.
Това разпускане, отдаване на инстинктите е следствие на силното затягане при социализма, получава се ефекта на ластик, като го опънеш много силно, той се отплесва и се свива, но после пак се опъва до някакво равновесно положение. И в момента сме в период на най-силното му свиване, но съвсем скоро ще се отпусне и тогава какво правим? Отричаме всичко, което твърдим сега, за да сме пак в крак с модата?
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Обратна връзка:
Току-що дочетох "Прекрасен нов свят" на Олдъс Хъксли и прочетеното много ми прилича на казаното от Xin. Напълно съм съгласен с теб - и за модата, и за това наложено стандартно поведение. Хората са стадо, каквото и да си говорим. Винаги ще действат по модата или по директива, както е в книгата.
А тоя Смешко...дето си позволява да изказва твърдение от името на всички мъже, да вземе да преосмисли какво е казал! Това че ти обичаш лайна с говна, не означава че всички други мъже ги похапват,Смешен!

А тоя Смешко...дето си позволява да изказва твърдение от името на всички мъже, да вземе да преосмисли какво е казал! Това че ти обичаш лайна с говна, не означава че всички други мъже ги похапват,Смешен!