Сметни за колко години ще върнеш парите, умножи по 8% и ще видиш колко ще връщаш.Това си е живо обирджийство!Бeтон написа:Една колежка от факултетния съвет знае повече по въпроса. Говори ми за некви 15 хилядарки, които после като почнеш работа ще ги върнеш барабар с 8%-тната лихва. Питай нея за повече подробности. Тея образователните работи... Мене ме кефи стопанската част. Да се изчисти некоя стая, да се смъкне бракувана техника в мазето, да се изкъртят мивки, да се лепят плочкиXXXXXXXXXXXX написа:Едва ли скоро ще стане както трябва с кредитите.Но те трябва и да се връщат.![]()
Таксите за ВУЗ - от 500 до 2300 лв
Модератор: Boromir
-
XXXXXXXXXXXX
- В началото бе словото
Дай боже, ама едва ли!?
Последно промяна от XXXXXXXXXXXX на 29 Апр 2007, 06:22, променено общо 1 път.
-
XXXXXXXXXXXX
- В началото бе словото
-
XXXXXXXXXXXX
- В началото бе словото
Тук съм съгласен с теб!Paisii написа:Тук не е важно дали аз или ти можеш да влезнеш.Тук е важен принципният въпрос за таксите!XXXXXXXXXXXX написа:Е, ти най-добре знаеш това, но аз ти говоря дали ще се оправят нещата скоро.бръм бръм написа:е едва ли знаеш по добре от мен дали мога или не да влезна както и да е.
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Re: Таксите за ВУЗ - от 500 до 2300 лв
Извинявай, ама в Европа хората освен да учат и работят. 500 лв. е една средна работна заплата в България. 2 работни заплати от 12 е доста добра инвестиция като сравниш с ценза, който получаваш ... АPaisii написа:Тази статия , която намерих тук: http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=1404 ме съсипа.Ще стане така, че висшето образование ще си остане само за определени хора, а останалата част да мре в нищета. Незнам как това ще продължи!?Бих искал да споделим повече мнения тук!?
пък и по-високите такси в Университета ще вдигнат качеството, което получаваш.
Не работиш или не искаш, за да се концентрираш да учиш -> студентски заем. Ако смяташ, че дипломата ти ще ти помогне 100% в живота значи пак е разумно да го направиш, защото инвестицията ти бързо ще се изплати. Ако пък не вярваш, че ще ти помогне, защо по дяволите учиш ?!
И за да не кажеш, че съм някое мамино синче което му идва всичко наготово, ще кажа, че точно защото живея и се издържам сам, докато уча, пиша този пост. Писнало ми е да слушам хора, които не работят и не знаят стойноста на парите, да се оплакват колко скъпо е нещо. Потресаващото е обаче е, че има хора които работят и ПАК не осъзнават колко ценно е това което получават плащайки трохи.
Защото 100 лв на семестър са ТРОХИ за българското образование, които не стигат за НИЩО. И затова сме по 200 човека на лекция на някой уважаван лектор и нищо не може да се чуе от задните редове, вместо по 50-100 макс и да вземаме максималното ...
Old enough to know better, young enough to do it anyway !
-
XXXXXXXXXXXX
- В началото бе словото
Bludgeon написа:Извинявай, ама в Европа хората освен да учат и работят. 500 лв. е една средна работна заплата в България. 2 работни заплати от 12 е доста добра инвестиция като сравниш с ценза, който получаваш ... АPaisii написа:Тази статия , която намерих тук: http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=1404 ме съсипа.Ще стане така, че висшето образование ще си остане само за определени хора, а останалата част да мре в нищета. Незнам как това ще продължи!?Бих искал да споделим повече мнения тук!?
пък и по-високите такси в Университета ще вдигнат качеството, което получаваш.
Не работиш или не искаш, за да се концентрираш да учиш -> студентски заем. Ако смяташ, че дипломата ти ще ти помогне 100% в живота значи пак е разумно да го направиш, защото инвестицията ти бързо ще се изплати. Ако пък не вярваш, че ще ти помогне, защо по дяволите учиш ?!
И за да не кажеш, че съм някое мамино синче което му идва всичко наготово, ще кажа, че точно защото живея и се издържам сам, докато уча, пиша този пост. Писнало ми е да слушам хора, които не работят и не знаят стойноста на парите, да се оплакват колко скъпо е нещо. Потресаващото е обаче е, че има хора които работят и ПАК не осъзнават колко ценно е това което получават плащайки трохи.
Защото 100 лв на семестър са ТРОХИ за българското образование, които не стигат за НИЩО. И затова сме по 200 човека на лекция на някой уважаван лектор и нищо не може да се чуе от задните редове, вместо по 50-100 макс и да вземаме максималното ...
Извинявай, в общи линии си прав, но от много време ни обещават, че палите ни ще се вложат в дейности, от които ще печелим ние.За съжаление, не се получава така.В същото време има млади хора с незавидни финансови възможности, които по този начин се изхвърлят зад борда за винаги.
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
- slvn
- В началото бе словото
Съмнявам се...При някои преподаватели може и да е така,но отдавна повечето хора в България (не всички естествено!) работят заради парите,не за да си свършат работата като хората..Bludgeon написа: ... А пък и по-високите такси в Университета ще вдигнат качеството, което получаваш.
Дано да не съм права!
Imfuckinpossible is nothing... =]