Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
аз си направих план!ама чесно казано май няма да е мн хубав резултата от предварителния иначе темите съм ги минала няколко пъти!обаче някой просто немога да ги запомня може да ви иглежда странно ама е така
В бирата се крие силата, във виното мъдростта, а във водата - микробите!
MissDi написа:аз си направих план!ама чесно казано май няма да е мн хубав резултата от предварителния иначе темите съм ги минала няколко пъти!обаче някой просто немога да ги запомня може да ви иглежда странно ама е така
Колкото и акъл да има човек,всички тия гадни цифри и проценти не се запомнят така лесно! И в края на 20-тата тема в мозъка ти вече е станало много весело!
marrylin написа:Колкото и акъл да има човек,всички тия гадни цифри и проценти не се запомнят така лесно! И в края на 20-тата тема в мозъка ти вече е станало много весело!
Това с цифрите става с аналогия и приблизителни стойности. От теб се иска да запомниш основни,базисни числа. На тема като "Население на Б-я",която бъка от цифри,без да отразявам дори малка част от тях с точност-се сдобих с 4.50.Важна е логиката,а това че си пропуснала някой дка/промил/тон/село или процент няма да ти отхапе главата.Убеден съм.
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аз точно така ги уча-приблизително,а не с абсолютна точност.И доколкото слушам от всички,които са се явявали на изпит по география,числата не са чак толкова важни. RuseF,ти си поредният,който го казва.
А да ви питам,след като почви,растителност и животински свят са една тема,каква точно трябва да е структурата й?В смисъл,например като пишем за същност и фактори,паралелно ли разглеждаме и трите неща? Не знам колко ясно си зададох въпроса,дано да сте ме разбрали!
marrylin написа:А да ви питам,след като почви,растителност и животински свят са една тема,каква точно трябва да е структурата й?В смисъл,например като пишем за същност и фактори,паралелно ли разглеждаме и трите неща? Не знам колко ясно си зададох въпроса,дано да сте ме разбрали!
същото се отнася и за растениевъдството... там са 3 подтеми и при тях май е нужно пак нещо такова