Общежитие през лятото!!!

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Pacho
В началото бе словото

Общежитие през лятото!!!

Мнение от Pacho »

Колеги, молба!!! Помагайте!!! Страшно мразя съквартирантите си, ама трябва лятото да остана на общежитие. Подяволите, не искам да съм с тях!!! Моля някой, ако знае нещо по въпроса, да сподели!!! Мога ли да се преместя лятото в друга стая или е изключено? Ако да, то каква е процедурата в наи-общи линии? Ама много 10х предварително!!!:):):)
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

тая тема - в общежития отива ...
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Можеш да запазиш стая, ако имаш успех за 1 класация или за междинна. Ако нямаш, можеш да я запазиш с молба. Но да те прехвърлят в друга, мисля, че няма да стане. Когато аз бях в СГ, прехвърляха несемейните, настанени в семейно общежитие, в несемейно общежитие за лятото.
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Я и аз да питам нео като тъй и тъй се е отворила тема...

Значи - мога ли да остана и лятото в стаята и блока в който съм?! :roll: като трябва да се има в предвид, че съм студент в СУ, но съм в блок на ХТМУ :? ...принципно лятото няма да има хора и мисля, че няма да загубят нищо,но все пак не знам...някой да може да каже нещо :roll:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от duh_navodneniq »

Така, принципно положението е такова, каквото е описано по-горе с едно две допълнения:
1. Ако имаш успех за общежитие на първа или междинна класация и НЕ си попълнил изрично в молбата къде и с кого искаш да те преместят, автоматично те оставят в същата стая (освен ако някой от съквартирантите ти не пожелае в молбата си да запази стаята и да живее с определен човек - тогава не знам каква точно е процедурата). Ако си го направил обаче и във въпросната стая има легло, от КСБВУ обикновено уважават желанието на студента и го преместват;
2. Ако имаш проблеми със съквартирантите можеш да се обърнеш към домоуправителката на блока и към КСБВУ (доколкото знам с тези неща се занимава г-н Даков) и след като те прегледат молбата и основанията за желаното преместване, могат да те пренастанят в друга стая на съответния блок или ако няма свободна леглова база в него, в друг;
3. Ицо, ако си настанен според класация на КСБВУ, то не е проблем да си запазиш същата стая дори за всичките години, които ти остават (естествено, ако ти стига успеха :wink: ).
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
Pacho
В началото бе словото

Мнение от Pacho »

Еее, много благодаря за инфото!!!
Insight
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Insight »

duh_navodneniq написа:Така, принципно положението е такова, каквото е описано по-горе с едно две допълнения:
1. Ако имаш успех за общежитие на първа или междинна класация и НЕ си попълнил изрично в молбата къде и с кого искаш да те преместят, автоматично те оставят в същата стая (освен ако някой от съквартирантите ти не пожелае в молбата си да запази стаята и да живее с определен човек - тогава не знам каква точно е процедурата). Ако си го направил обаче и във въпросната стая има легло, от КСБВУ обикновено уважават желанието на студента и го преместват;
2. Ако имаш проблеми със съквартирантите можеш да се обърнеш към домоуправителката на блока и към КСБВУ (доколкото знам с тези неща се занимава г-н Даков) и след като те прегледат молбата и основанията за желаното преместване, могат да те пренастанят в друга стая на съответния блок или ако няма свободна леглова база в него, в друг;
3. Ицо, ако си настанен според класация на КСБВУ, то не е проблем да си запазиш същата стая дори за всичките години, които ти остават (естествено, ако ти стига успеха :wink: ).
Аз имам въпрос към този пост, за който ти благодаря, Духче, много е информативен и полезен :D

Искам да питам обаче нещо - ако искам да си сменя блока, примерно, по ред причини, но не посочвам конкретен съквартирант, с когото искам да съм, а само блок, дали ще ме преместят? :wink:
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Insight написа: Аз имам въпрос към този пост, за който ти благодаря, Духче, много е информативен и полезен :D

Искам да питам обаче нещо - ако искам да си сменя блока, примерно, по ред причини, но не посочвам конкретен съквартирант, с когото искам да съм, а само блок, дали ще ме преместят? :wink:
Принципно е възможно стига да има легла, но процедурата е тегава и Даков ще ти писка много на главата. Ако ти се занимава, зареждаш се с нерви, изпиваш едно-две сурови яйца (да може да им се навикваш в отговор) и щурмуваш 42Б :roll:
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Започвам да се успокоявам, че май няма да съм единствената, която ще остане в Студентски град и през лятото :lol:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Имам още едно наложително въпросче...

Има ли някаква промяна (увеличаване) на наема за общежитие през лятото? :roll: :roll: :roll:

Някой ми беше казал, "че лятото няма субсидия за студентите и затова цените се увеличават двойно!" Това по принцип ми звучи логично! Аз съм в общ. на ХТМУ и съм от СУ - когато се палащам наема (47лв.) на квитанцията ми пише, субсидия - 0.00лв.
Тъй че искам да питам дали това увеличение на цените ще ме хване...

Да,да, знам че мога да питам и домакинката...но просто ми е мил живота :oops:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

jantex написа:Имам още едно наложително въпросче...

Има ли някаква промяна (увеличаване) на наема за общежитие през лятото? :roll: :roll: :roll:

Някой ми беше казал, "че лятото няма субсидия за студентите и затова цените се увеличават двойно!" Това по принцип ми звучи логично! Аз съм в общ. на ХТМУ и съм от СУ - когато се палащам наема (47лв.) на квитанцията ми пише, субсидия - 0.00лв.
Тъй че искам да питам дали това увеличение на цените ще ме хване...

Да,да, знам че мога да питам и домакинката...но просто ми е мил живота :oops:
Не знам как е в общежитие на ХТМУ обаче в общежитията на СУ базовият наем от 16 лева става 32, именно заради субсидията. Предполагам, че при химиците положението е подобно.
Аватар
hristina_vh
От дъжд на вятър

Мнение от hristina_vh »

Имам въпрос: Вчера ни казаха, че ще се считаме за завършили едва през септември, когато ни заверят стажовете (ФЖМК). Това означава ли, че ще имаме право да участваме за общежития чак на втора класация (въпреки взети успешно изпити) и това означава ли, че няма да можем да си запазим стаите за лятото и по-нататък :roll:
Живей на ръба, но недей да падаш :)
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Означава, че щом завършвате през септември, значи се водите учащи и през лятото, самa си прави изводите! :wink:
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

Принудих се да си задам въпроса тук, защото форумът на КСБВУ е в отвратително състояние и никой не ми отговори. Искам да остана в общежитието си само през юли и през септември да се настаня отново по първа класация, за която май ще имам успех. Идеи как може да се отиграе цялата тази история ? xx mn_fuzka xx
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Нямаш проблем, до края на юли имаш право да останеш без да се пренастаняваш, в края на месеца се изнасяш и в началото на септември се настаняваш пак :D
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”