Заплащане за преподаване на език

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Заплащане за преподаване на език

Мнение от Xin »

Колеги филолози, я да обменим малко опит, че на мен ми предложиха абсурдно молко заплащане по моите стандарти...
Според вас колко е редно да се плаща на преподавателя за индивидуално обучение и за обучение на група? Споделете опит или какво сте чували от приятели, за да си сверя часовника и с другите езици. Моля! :)
Последно промяна от Xin на 23 Апр 2007, 16:40, променено общо 1 път.
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Не знам за колегите филолози,но доколкото знам за частни уроци по език се плаща някъде 10-15 лв. на час/ ако не и повече/, в предвид това ако ще преподаваш рядък език като китайския :roll: За груповото обучение определено се плаща по-малко, но колкото и да е, не вярвам да е по-алко от 300-400 лв. месечно :idea:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Благодаря ти! :D Предложиха ми да преподавам за 4.50 на час на двама души и аз само дето не глътнах телефона!!! :lol:
Звучи ми абсурдно просто, но реших да проверя, да не би аз да бъркам нещо...
Споделете и другите, какво сте чували по въпроса :) За каквито и езици да става въпрос.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Групово обучение 400 лв месечно?! Къде :lol: :lol: Дават по около 3 лв на час, когато е групов курс...Ако курсът ти е 90 часа, за 3 месеца...примерно :wink:
Иначе частните индивидуални уроци вървят наистина 10-15. Аз толкоз взимам :lol: за час и половина, обаче.
За двама души за час и половина, най-малко 20 лв бих им искала :roll:
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Благодаря! :) Утре ще ходя да се разправям и ще привеждам доводи в подкрепа на тезата си, че подобно заплащане е абсурдно :evil: 8)
А това 3 лева на час, преподаваш на 10 души примерно и взимаш 3 лева на час, така ли? В смисъл, ако преподаваш на по-малко хора взимаш повече!?
Още някой да даде инфо? :roll: Ще съм много благодарна :P
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Ако преподаваш на 1 или 2 човека, това са си индивидуални уроци и би трябвало да са по-скъпи (за курсиста/ученика), отколкото за група.

Трудно ще ги убедиш, че е абсурдно. Има маса фирми, които плащат на преподавателите страшно малко пари и за тях това е нормално. Наемат студенти 1 или 2 курс или ученици от гимназията 12ти клас, и под претекст, че не са специалисти, плащат страшно малко, като съответно предлагат на клиентите евтини курсове и се конкурират с други фирми. И за тях 4.50 е много даже, чувала съм за много по-ниски, примерно колежки с английски, на които са предлагали макс. 2лв на час за английски.

Мен една жена продължава да ми звъни да иска да давам уроци за 4лв... И понеже отдавна тактично я отрязвам, при последното звънене вдигна на 5. От нея да мине :lol: а на мен даже ми е смешно вече. Трудно ще ги убедиш, те по-скоро се отказват от клиента си, отколкото да ти платят повече.
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Благодаря! :) Не успях да ги убедя, но поне не си губя времето преди държавния за такива пари :) Абе трябва да направят офицални държавни минимуми, като минималната работна заплата. Абсурдно е какви куриози се получават така :lol:
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Абе аз за 2 кинта съм навит да преподавам английски или гръцки...
Пускам на курсистите един филм на съответния език, гледаме го и да си записват въпросите... Това е то, съвременно мултимедийно обучение по европейски стандарти:) Следващия път да правят преразказ на филма писменно... :lol: Ако не си го спомнят може да го гледат пак...
И за 1.5 на час съм навит да предавам така даже... Ама дистанционно, от вкъщи... Само ще им казвам кой филм да гледат 8)
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Мнение от Berserker »

Гост написа:Абе аз за 2 кинта съм навит да преподавам английски или гръцки...
Пускам на курсистите един филм на съответния език, гледаме го и да си записват въпросите... Това е то, съвременно мултимедийно обучение по европейски стандарти:) Следващия път да правят преразказ на филма писменно... :lol: Ако не си го спомнят може да го гледат пак...
И за 1.5 на час съм навит да предавам така даже... Ама дистанционно, от вкъщи... Само ще им казвам кой филм да гледат 8)
тия по ТВ1000, след 12. Много са поучителни!!!
Изображение

Изображение
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Berserker написа: тия по ТВ1000, след 12. Много са поучителни!!!
С тия филми съм намислил да обучавам едни колежки 8)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Мдаа, на работа с език! С техния си.... :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”