Отзиви за тази компания?!

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

teodora lyutova
В началото бе словото

Мнение от teodora lyutova »

и още нещо, което забравих да добавя. Това може би не е единствената работа, от която можеш да научиш нещо, но самият опит като изживяване е неповторим и незаменим.
радвам се, че има скептично настроени хора, защото те ми помагат тази година да постигна целта си 5000 юнита= $20 000.
фасулска работа
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Crematory написа: КИРИЛИЦАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Ако нямаш - http://www.2cyr.com или кирилизатора на abv.bg
Ама целият този чаршаф е бил на шльокавица ли? Хаха.
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Успех на всички ви! Аз имам своята гледна точка, консултирана със специалисти в областта. Може би затова не ми стискаше. Може би затова никога няма да ми стиска. Може би не мога да си го позволя. Може би не бях избрана от The-ОH-SO-POWERFUL хора във вашата компания. Но аз се радвам за моите колеги. Искам те да просперират, дано да успеят при вас. И го казвам с чиста съвест и на тях съм го казвала. Радвам се, че са поели по този път, щом това ги удовлетворява. Но аз избрах нещо друго, вече имам работа. За мен тя е значима. И това никого другиго не интересува, освен мен и моите близки.
Замисли ли се ти, Теодора, защо на практика отказах? Всъщност аз доста прехвърлях плюсове и минуси, докато го направя. Знаеш ли, не смятам, че железните хора нападат по този начин. Аз НЕ нападам, аз ВИНАГИ правя реална оценка, позиция. Колкото до nickname "fragile", ако обичаш не търси под него СВОЯ изглед, разбирай това както искаш. "fragile" е нещо МНОГО повече, отколкото ти НЯКОГА би могла да си представиш, "fragile" е животът ми, обаче ти понеже НИЩО не знаеш за мен и надали някога ще разбереш, учтиво те приканвам да си върнеш псевдо психоаналитичните обяснения за "fragile" назад. Защото това не е fair play от твоя страна.
Финансовата част: Ееее, ти изкара, че ще се печелят по 50,000 долара месечно, едва ли не. Недей така, ще започна да се стряскам насън, щото взимам чиста заплата при сегашната си работа към 350 лв. Ама знаеш ли какво? Аз мога да се оправя с тях, те ще се увеличат с времето, не се притеснявам. И не разнасям кафета, никога не съм го правела, откакто сама си изкарвам парите ( ще да съм била на 14-15, когато започнах ). Работя за едно от най-големите издателства в България и това да не печеля по не-знам-си колко хиляди на месец не ме притеснява, щото съм видяла 2 и 200 за своите "fragile" години.
Един пример: на 15 години съвсем сама заминах за Long Beach, CA, за да уча в LBCC ( един от най-добрите колежи там, с 1500 т. от SAT ). Разбира се, приеха ме, с почти 80% стипендия, искаха да работя като секретар на един преподавател в един от кампусите на хуманитарния департамент. Все едно... Там има доста българи, които постигат невероятни резултати. На повечето от тях им плащат, за да се обучават при тях, търсят им високоплатена работа, грижат се за тях, все едно са им деца. Мисълта ми е, че Southwestern би трябвало да плаща както за самолетен билет, така и за престой там, виза и т.н., щом като участниците й винаги са толкова по-по-най. Но това явно е политика на компанията. Аз не я одобрявам, но щом вие го правите, ок.
Връщането назад в развитието: Работя за 2 хуманитарни организации от около 3 години. Доста трудна работа, защото са пряко свързани с "fragile" деца. Все едно. Точно тази работа ме дърпа назад. Точно в развитието ми. Знаеш ли, Tеодора, защо? Защото не съм "iron". И не искам да бъда. От цялото ти обяснение разбрах, че човек, който върши някаква дейност в твоята компания и получава някакви пари, не само "iron" ще стане, но и ще загуби сенситивността си в най-дълбокия смисъл на думата... Машинки за пари, ама както искате.
За каква редакторска цедка става въпрос? От невъзможността ти да слагаш нужните препинателни знаци, се обърках, желязна Теодора.

@ Ef : РАДВАМ СЕ ЗА ТЕБ! Пиша го с абсолютен позитивизъм. Дано всичко оправдае очакванията ти. Както твоите, така и на другите 2 момичета. Вие сте моята гордост, защото сме малко тези, които въобще правим нещо полезно. :) Наистина се надявам всичко при вас да е ок. Кога ще местим изпитите? И ще го правим ли? :)

@ Теодора : Имам едно златно правило : уважавай другите така, както уважаваш себе си. Железните хора НИКОГА не нападат така подмолно.
Защо не ме "избрахте"? Може би защото не мога да бъде моделирана по ваш тертип? Щото имам силен характер ли? Не си затварям устата ли? Даааа, така е, ето затова. Радвам се само, че мога да си отстоявам позицията. А това, че ти не я уважаваш, защото приемаш нещата твърде емоционално, си е твой проблем.
И въпреки цялата ми тирада, ти пожелавам искрено успех, не само сега, но и с каквото се захванеш. Аз пазя уважанието си към другите и не мисля лошо, не злорадствам. И ако моите колеги се върнат недоволни, аз няма да смея, а ще ми е кофти наравно с тях. Така че, желязна Теодора, грижи се за тях.

P.S.: В компанията всяка година работят много студенти. Излиза, че всеки един от тях печели някакви невъобразими суми и всеки един от тях след "30-40 години ще бъде милионер".
2) Какво става с тези, които не искат да работят с научна, учебна литература, а с художествена такава? Изхвърляте ги, така ли?
3) Колкото до по-големияТ ти брат, Теодора: не знам как хора се навиват да заминат за някъде без да знаят английски въобще? Честно. Аз имам 2 езика и двата ги говоря на бизнес ниво ( английски и френски ), плюс що-годе добре руски и пак би ме било страх да замина за където и да е... Защото има хора, които говорят по 5+ езика перфектно и са невероятна конкуренция. Освен това, в добрите компании обикновено се изисква отлично владеене на минимум 2 езика. Как във вашата компания хората стават милионери с 1-2, не знам и не ща и да разбера. Дано обаче да греша.
4) И последно за теб, Теодора, как успяваш да претендираш за ултра компетентност по всички тези въпроси, при положение, че грамотността ти на български не е такава, каквато би трябвало да бъде за такъв уважаван мениджър като теб. Съжалявам, просто имам ужасна алергия към недоизпипване на нещата, включая грамотното писане на текст. Но аз разбирам, може би ти ще издаваш само американска литература на английски?
End of story.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Fragile, великолепно мнение!
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

За великолепно не знам да е, ама си е мое!
:lol: Благодаря ти за подкрепата :)

Ееее, как забравих да кажа, че не гледам Биг Брадър - някаква съпоставка имаше Теодора с някой от участниците. Имам по-важни неща за вършене :)
Пък и аз гледам предимно политически обзори, не тъпотии като Брадите. Но нека не издребняваме. :lol:
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
teodora lyutova
В началото бе словото

Още от самото начало ти казах, че не искам да нападам никого, още по малко лично теб, тъй като, както казваш ти, аз не те познавам. Просто исках да защитя онези, които са се решили да го направят, защото наистина се получи ефекта "чул-недочул", както каза Алекс.
Всеки сам избира кое е най-добре за него. Вече казах, че това не е за всеки, но пък на мен ми харесва и виждам в него развитие за бъдещето си. Както казах по-рано това не е единствената подобна възможност, но пък е много добра. Не казавам, че съм по-добра, казах ти, аз самата се страхувам понякога. Виж, че съм желязна, желязна съм, няма да оспорвам иронията ти.
И нека не се обиждаме на тема грамотност или още по-малко Биг Брадър! Глупаво е. Като всеки медиен човек и аз наблюдавам отзиви. Повярвай ми, и Георги Лозанов, и Весела Табакова го наблюдават редовно дори и да не го гледат в захлас.
Всеки има свое мнение за нещата, просто не искам да се преиначава истината или да се гадае за какво всъщност става въпрос и то по некоректен начин.
Незнам как си представяш един мениджър. Когато ме виждаш из факултета може би не отговарям на описанието, но да си мениджър е начин на мислене и начин на живот. Това не значи тиранин, който само нарежда какво да се прави. Аз съм нормален човек.
Освен това не се чувствам като машина за пари, напротив. Прекарах едно стахотно лято, срещнах хиляди прекрасни хора, направих приятели за цял живот, обиколих 5-6 държави за 6 месеца и научих много неща за себе си. Всичко друго е една суета. Нямам намерение да се меря нито с тебе и прекрасната ти работа, нито с когото и да било друг, освен себе си. Въпреки трудностите, това е едно незабравимо преживяване, за което дори ти плащат добре. Който го е прживял , ще ме разбере. Освен това не се самоизтъквам пред хората с това, което правя. Повечето хора около мен (колегите и приятелите ми) дори не са сигурни какво всъщност съм правила там.
Всички те ми думи досега са искрени, а хората, които ме познават знаят, че въобще не съм такъв човек - да съм злобна и да се правя на велика. Правете каквото искате, но следвайте сърцето си.
Наистина се надявам темата да е приключена.
teodora lyutova
В началото бе словото

Само и две думи за брат ми. Тук вече ще бъда нападателна, без да искам отговор. Дадох личен пример, който показва, че много често биваме измамени.
Само едно изречение: много повече уважавам хората като брат ми, които са готови да тръгнат в името на семейството си или развитието си без да знаят езика на съответната страна, отколкото онези с 5-те езика, дето се крият като мишки сред дипломите и сертификатите си.
Не искам да обиждам никогоПросто въпроса: "Как изобщо се е навил?" ми е безкрайно непонятен.
Това си е лично мое мнение. Не искам да провокирам никого.
teodora lyutova
В началото бе словото

Те пък политиците са едни умни, умни... :lol:
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Ето това вече е значително по-удачен коментар. Такъв съм и очаквала. Нищо, че можеше да ги съкратиш в 1, няма значение.
Щом това наистина те удовлетворява, ок, това си е твоят избор и е вярно, че няма право никой да те спира.
Аз описах своята позиция. Тя ПОДЛЕЖИ на промяна! Не съм кон с капаци, който не следи нещата в развитие, може пък след една година да напиша хвалебствен коментар за компанията, ако моите колеги ( дано!!! ) се върнат също толкова доволни и с голяма доза оправдано самочувствие. Пожелавам им/си го! :)
За 5-те езика: Не е съвсем така... Вярно е, че има хора, които приличат баш на мишки зад многото си сертификати и дипломи, но наистина се съмнявам те да съставляват голям процент от полиглотите в България. Факт - няма добри преводачи, щото всички са емигрирали някъде. Жалко е, че е така и ние редакторите си блъскаме главите с кофти преводи... Изход засега не виждам.
Имам сериозен въпрос: "Повечето хора около мен (колегите и приятелите ми) дори не са сигурни какво всъщност съм правила там" ---> КАКВО означава това? :)
Колкото до Биг Брадър : Е, няма как Георги Лозанов да не ги гледа, след като пише страхотни коментари... Пък и той е толкова изтънчена личност, че едва ли едно такова предаване с истински малоумни участници би му повлияло.
Това е от мен, мисля, че темата ще е добре да бъде продължена едва тогава, когато се върнат нашите колеги от лятната кампания на SouthWestern.
teodora lyutova
В началото бе словото

означава, че не ми се дават обяснения и честно казано не летя наоколо да разправям за всички неща, които са ми се случили. Ако някои ме пита разказвам, но обикновено хората имат точно тази нагласа - "как се нави", "как така не ти плащат на час" и др подобни. Наистина близките ми хора се гордеят с мен и ми се радват, но другото не е толкова важно.
Не съм такъв човек, че да разказвам.
Аватар
Violet
В началото бе словото

Мнение от Violet »

Аз искам само да кажа, ако може, че мен ме приеха да участвам тази година, и засега съм много обнадеждена, защото всичко изглежда надеждно. Досега всичко обясниха хората, няма какво и аз да кажа. Говорила съм с хора, които са го правили, чела съм отзиви и смятам, че е чудесна възможност. Затова нямам търпение да отида след два месеца.

Въпроса не е в това, че ние българите рядко имаме доверие в хора извън нашата държава, ами в това, че сме готови винаги да измислим нещо, което не е наред в дадена ситуация. Вярно е, че хората сами си преценяват, но аз лично не бих могла да издържа да критикувам всичко, което 'може би' не е наред около мен. Последното се отнася до коментарите че било секта.

А другото, което е, мисля, че щом някой ти предостави шанс, какво е един заем, който след това ще върнеш. Мисля, че това си заслужава и се радвам, че и аз ще участвам. Успех и на другите! :)
Изображение
"Life is the question. Death is the answer."
"If someone truly desires something, the whole Universe conspires to help them get it." -The Alchemist
Аватар
psiholojka
В началото бе словото

д

Мнение от psiholojka »

и аз тази година ще ходя с тази компания 8) досега мн добри отзиви чувам + 1 приятелка се върна с доста пари :roll:
кой повика кой почука
Драскач

Re: Отзиви за тази компания?!

Мнение от кой повика кой почука »

промити мозъци са в тази компания :bounce:
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”