Според мен принципно добра е идеята да се въведе някаква нова усъвършенствана система за гласуване, но първо ще е хубаво да се обмисли добре.
Ето моите "обмисли"

Ако след всяко разпитване се запазват точките на подгласниците, имаме 2 начина за изпълнение на това.
1. Има човек, който се грижи за това никой да не гласува по 2 пъти за своя фаворит. Това според мен само би обременило повече преброяването накрая. А и в крайна сметка общественото мнение се мени, някой може да иска да си промени гласа, друг може да спре да се занимава с темата, а пък и на никого не му пречи отново да пусне глас!
2. Гласовете за човек А от човек Б могат да се трупат с всяка изминала седмица. Това не е чак толкова лоша идея, тъй като се изключва възможността някой системно да гласува за своя фаворит и така и да не дочака участието му в темата. Наистина, важно е желанието на масата гласуващи, но е добре да се съобразим и с чакащите.
Аз лично одобрявам повече 2-рото предложение. В случай, че не се правят такива големи промени обаче, няма да е зле поне да се даде на гласуващите правото да номинират по 2-ма човека (при желание), съответно с по 1 и 2 точки (по БИГ БРАДЪР-ски:о). Минусите на тази система са, че отново трябва да се смята повече, а и номинираните може да се ядосват понякога защо те са номинирани с 1 точка, а еди-си-кой с 2.
П.П.Съжалявам за многото дрънканици, но като математик просто не можах да се въздържа