Олимпиада по български език и литература 2007
Модератор: Boromir
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- явор
- Летописец Виртуоз
Е в цялата страна би трябвало да е една тема... и пак не ми отговорихте за първия кръгRaya_Alexandra написа:В Бургас се е паднало "Човекът и месията в поезията на Хр. Смирненски" (или нещо от сорта) Яд ме е, щото можех да пиша по тая тема!
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
Гадняр, за олимпиадата говорехявор написа:Нали... т'ва 6,00 е е**хти гадното! Друго си е 6+ и да те кажат по новините сиурноEleiN написа:Толкова се молех за Смирненскиjordanoff написа:Човекът-жертва и месия в лириката на Смирненски
Нищо интересно...
Знаех си че не съм се родила в правилната година
![]()
![]()
Sorrow has a human heart
From my god it will depart
I'd sail before a thousand moons
Never finding where to go
From my god it will depart
I'd sail before a thousand moons
Never finding where to go
- jordanoff
- От дъжд на вятър
Аз на първи кръг писах за Йовков.явор написа:Е в цялата страна би трябвало да е една тема... и пак не ми отговорихте за първия кръгRaya_Alexandra написа:В Бургас се е паднало "Човекът и месията в поезията на Хр. Смирненски" (или нещо от сорта) Яд ме е, щото можех да пиша по тая тема!, но от това "пак", явно ще да се е паднало... почти всяка година така става
(казах ви аз!)
"Вечната и свята жена в творчеството на Йовков/Багряна" (по избор 1 от двамата)
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- TimShel_Girl
- Драскач
- явор
- Летописец Виртуоз
Иам в предвид, че тая олимпияда какво ти пука за нея толкова, като хем си се справи чудесно на изпита, хем им натри носовете, че оценяват нереалистично на олимпиадата.EleiN написа:Гадняр, за олимпиадата говорехявор написа:Нали... т'ва 6,00 е е**хти гадното! Друго си е 6+ и да те кажат по новините сиурноEleiN написа:Толкова се молех за Смирненскиjordanoff написа:Човекът-жертва и месия в лириката на Смирненски
Нищо интересно...
Знаех си че не съм се родила в правилната година
![]()
![]()
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- clessy
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
На мен първият кръг ми беше върху Й.Йовков(Любов и смърт,грях,изкупление и възмездие беше темата) & А.Далчев(Вещният свят в лириката) До тук:ОК... и двете теми си ги биваше,ама Смирненски... Изложих се якоо,ама мн,мн як0
Нямах време понеже на 14-ти също бях на изпит.Учих до 5h сутринта А.Далчев,Г.Милев и Й.Йовков... И всичко напразно...Смирненски грам не го бях почвала...

- Legally Brown
- В началото бе словото
Относно националния кръг на олимпиадата, позволете ми да споделя личния си опит. Миналата година освен темата за Далчев имаше и вотра, която е разсъждение върху цитат. Аз писах по нея, цитатът беше от П. Р. Славейков. Изкарах 4,78. Това, което проверяващите коментираха като разлика между оценките на националния кръг и на кандидатстудентски изпит, беше че оценката от нац. олимпиад + 1 = оценката от изпита. При мен се получи това, че на изпита по литература в СУ пак избягах от Далчев и писах т.нар. есе. Резултат = 4,8, което обаче в комбинация с другите ми оценки беше сотатъчно, за да вляза преспокойно специалност "право".
Така че тези от вас, които секласират на националния кръг на олимпиадата, нека не се обезкуражават/възгордяват от оценката си (естествено, ако не са в първата тройка), а да си учат спокойно и УСПЕХ!!!
Така че тези от вас, които секласират на националния кръг на олимпиадата, нека не се обезкуражават/възгордяват от оценката си (естествено, ако не са в първата тройка), а да си учат спокойно и УСПЕХ!!!
These words are my own From my heart flow I love you, I love you, I love you, I love you...