Музиката/Литературата ?

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Emmanuel Goldstein написа: По-сложните стилове не са особено модерни.
Сега кажи кои стилове са сложни и кои не и ще предизвикаш мини- революция! :wink: :lol:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

е вие всичко казахте, ако тръгна и аз да си казвам мнението, само ще повторя думите на Циндил, Риддик и Голдщайн (май не се произнася така, ама..)

както някой беше споменал в една тема преди време - "мишката изяде книжката" :?
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Аре стига, аз съм редактор в КНИГОиздателска къща! Стига сте ми говорили, че не се чете... Чете се и то по много! :lol: :D
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Emmanuel Goldstein написа: Ти нямаш късмет,
по-добре да бъдеш охлюв,
отколкото да си поет.[/b]
Е те Нова Генерация и цялата уейв генерация определено не търсят някакъв смисъл в текстовете си, а по скоро в цялостното внушение на музиката си. И се справят доста добре.. Воев си е идол! 8) 8)
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

мн ясно, че в днешно време мн млади хора чрез музиката "четат". особено със стиловете, в който има по-дълги и задълбочени текстове. но литературата и музиката не са взаимноизключващи се.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

DaNce_, ето сега ще оборя теорията ти!!
В седми или осми клас прочетох "Цветя на злото", "Дракула", "Изгубеният Рай" и заради тях прослушах Cradle of Filth!! От Cradle пък скочих на много други групи, които от своя страна, чрез текстовете си, вдъхновени от различни художествени творби, ме подтикнаха да ги прочета. За мен литературата и музиката са неразривно свързани. Така че едното не изключва другото, чат ли си?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Първо, не мисля ,че DaNce_ някъде е казала, че едното изключва другото. Дори напротив, тя изтъкна това, че всички изкуства имат допирни точки.

Второ, вие всички достатъчно изчерпателно го казахте - музиката е много по-лесно разбираема за масовата аудитория, отколкото книгите. Мисля, че не е кой знае колко трудно да се забележи това, че да изпадаме в някакви дълбоки разсъждения.

И трето, каква музика слуша масата в България - чалга. Защо слуша чалга? Ами много ясно защо, защото чалгата не може да те накара по никакъв начин да извършиш някаква мисловна дейност, а много хора незнайно защо се страхуват от това. Класическата музика например е по-трудна за разбиране и затова малко хора я слушат. Има стилове, при които се изисква време да вникнеш в тях и да откриеш красотата им.
Последно промяна от sedrik на 02 Сеп 2007, 15:20, променено общо 1 път.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

sedrik написа:Първо, не мисля ,че DaNce_ някъде е казала, че едното изключва другото. Дори напротив, тя изтъкна това, че всички изкуства имат допирни точки.
Хех, все някой ще разбере в тая тема за какво иде реч(а броят на разбралите стремглаво се увеличава :!: :lol: ).
Blood Countess, незнам чия теория оборваш...Ще цитирам отново:
sedrik написа:не мисля ,че DaNce_ някъде е казала, че едното изключва другото. Дори напротив, тя изтъкна това, че всички изкуства имат допирни точки.
Сега ясно ли е ... или да го повторя за 4ти, 5ти, 6ти път. Айде четете малко, бре хора!
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Sorry!! :oops: :( Значи съм потвърдила теорията ти... :wink:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Blood Countess написа:Sorry!! :oops: :( Значи съм потвърдила теорията ти... :wink:
Няма проблем(най-обичам хора, които умеят да казват "извинявай", "благодаря" и т.н. :D ) :wink:

Edit: И малко извъм темата - ще разказваш после за психото, че тази специалност ми е адски интересна...нали си там последно :?:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Аз предпочитам слушането на музика пред четенето на книга. Не мисля че трябва по някакъв начин обяче от това да се наричам ограничен или нещо подобно... Все пак всичко според потребностите...музиката предизвиква силни и разнородни чувства...дадената песен се пуска веднага трае 3-4-5 макс 20 мин...доставя ти нужния сноп чувства и готово... имам тази потребност на момента - получавам я...
Книгата е дългосрочен "доставчик" на дадените чувства...

А лично за мен музиката е ненадмината като влияние, разнообразие и емоционална наситеност...
Всичко е въпрос на сетивна специфика на човек...някой ходят по изложби например...нещо което никога не е пораждало в мен...ама нищичко...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Разбира се, че ако предпочиташ музиката пред четенето, това не означава ограниченост. Познавам много такива хора (честно казано аз също много повече слушам музика, отколкото чета книги) и те съвсем не са ограничени.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

смятам, че до голяма степен зависи от вида музика или съответно от съдържанието на дадената книга. има си развлекателна неангажираща музика, има и по-сложна, която пасва само на определени настроения...същото е и с книгите: понякога хващаш книжка, която от първите страници знаеш как ще свърши, но я четеш, защото просто искаш да се позабавляваш; друг път обаче книгата те кара да се замислиш в определена насока и ако се предположи че тя съвпада с някоя област от интересите ти, между теб и книгата протича един вид общуване
Nie aufgeben!
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Nightfall написа:смятам, че до голяма степен зависи от вида музика или съответно от съдържанието на дадената книга. има си развлекателна неангажираща музика, има и по-сложна, която пасва само на определени настроения...същото е и с книгите: понякога хващаш книжка, която от първите страници знаеш как ще свърши, но я четеш, защото просто искаш да се позабавляваш; друг път обаче книгата те кара да се замислиш в определена насока и ако се предположи че тя съвпада с някоя област от интересите ти, между теб и книгата протича един вид общуване
Права си.
Само че много хора ги мързи просто да четат...самият процес на четене им се струва изморителен, независимо каква е книгата - те просто не посягат и това си е.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

До някъде аз съм така...една единствена книга през целия ми живот е предизвикала интереес...
Да, тя донесе значителни емоции и полезни познания за живота...ОК..супер...
Но ми отне няколко месеца да я прочета...сори...нетърпелив съм :)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”