И ivanov не е необходимо да ми говориш на ВИЕ.. благодаря все пак
Дайте мнение (Стопански факултет към СУ)
Модератор: Boromir
- Dita
- Да живей словото
- Обратна връзка:
момчето помоли за информация и съвет. Аз просто предположих какви въпроси биха могли да му се завъртят в главата (за УНСС) и си дадох мнението и по тази тема ( която мисля, че е свързана с това, за което пита). При това написах, че то е съвсем лично. Мисля, че съм в правото си да изтъкна предимството на СтФ в СУ.
Пак ще ти кажа-като не си студент НЕ КОМЕНТИРАЙ!!!Кандидатствай,влез и тогава ще видим какво ще мислиш по въпроса.Пожелавам ти успех.ivanov написа:Това, че съм кандидат-студент, все още не студент, не означава, че нямам право да коментирам, както ти се иска. И след като на мен ми прави такова лошо впечатление, както и на всички останали, това говори предостатъчно. Твоето изказване по отношение на мен е точно в стил една поговорка. И не аз съм се комплексирал, просто защото не съм студент в никой университет все още и не ме интересува да защитавам никого. А по думите ти и по тези, които защитаваш, си личи кой какви качества притежава.celuvkov написа:Като не си студент и не знаеш за какво става въпрос-НЕ КОМЕНТИРАЙ!!!ivanov написа:Не знам какво ти е мнението, аз не съм студент, но ми прави много лошо впечатление, че част от студентите избиват много яки комплекси. Защо е това сравнение непрекъснато със специалности от други университети? И непрекъсанто говорене срещу другите?Dita написа:1ва година съм в СтФ и това, което мога да кажа е, че е много добре организиран. Много съм доволна за сега. Естествено, рано ми е да давам по- подробно мнение, защото все още не съм навлязла навътре в системата![]()
Но според мен този факултет е много по- добро място за получаване на икономическо образование отколкото УНСС например (съвсем лично мнение!, създадено от наблюдения).![]()
![]()
Аз като гледам май ти си избиваш комплексите.
"The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams"
Здравейте!
Тази година ще кандидатствам и съм се ориентирала към икономическите науки.
Благодаря предварително
Тази година ще кандидатствам и съм се ориентирала към икономическите науки.
Това мнение ме озадачи, а и точно този въпрос истински ме вълнува, така че ще може ли да дадете по-ясна информация дали и защо в СУ обучението по икономика да е по-добро от това в специализирания за това ВУЗ - УНСС?1ва година съм в СтФ и това, което мога да кажа е, че е много добре организиран. Много съм доволна за сега. Естествено, рано ми е да давам по- подробно мнение, защото все още не съм навлязла навътре в системата![]()
Но според мен този факултет е много по- добро място за получаване на икономическо образование отколкото УНСС например (съвсем лично мнение!, създадено от наблюдения).
Благодаря предварително
- Dita
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Ами както написах и преди (няколко пъти в тази тема), това за УНСС и СУ си е лично мое мнение. Разбира се, малко е тъпо да се изкавам така, при положение, че не съм учила в УНСС и съм 1ва година в СУ... но не ми пука.
Смятам, че с толкова много специалности в УНСС и всички със стопанска насоченост, става някаква голяма мацаница. Разбирам да бяха 3-4-5... но са доста повече. Та според мен завършиш ли Стопанско Управление или Икономика в СУ, след това ще ти се открият доста по- широки хоризонти и ще можеш по- тясно да се специализираш, в която сфера от икономиката пожелаеш.
СтФ дава много възможности на студентите си да се развиват по време на следването. Преподаватели от чужбина идват да изнасят лекции, някои от предметите се учат на чужд език, всеки ден сме информирани за предстоящи семинари, предложения за работа и какво ли още не (не казвам, че СтФ е уникален с това, не знам как е по др университети.) Съществува и Бизнес Клуб. За него можеш да научиш повече тук
http://www.bisclub.org/. Останала съм с впечатлението, че факултета е много добре организиран!
Та това от мен. Сайтът на СтФ е http://www.feb.uni-sofia.bg/FEBA/ Би било хубаво и някой друг, по- голям от мен, който учи в СтФ да се изкаже.
И бтв.. ако не съществуваха някои причини, които да ме държат тук (+ това, че home си ми е най- добре
), щях да ида в Англия или САЩ да си изкарам висшето образование (пак икономическо).
Хубаво е да се влезе във форума на УНСС и да се види там какво ще кажат. Важното е да си мотивиран и да имаш желание да учиш, да търсиш и да се вреш непрекъснато
УСПЕХ!
Смятам, че с толкова много специалности в УНСС и всички със стопанска насоченост, става някаква голяма мацаница. Разбирам да бяха 3-4-5... но са доста повече. Та според мен завършиш ли Стопанско Управление или Икономика в СУ, след това ще ти се открият доста по- широки хоризонти и ще можеш по- тясно да се специализираш, в която сфера от икономиката пожелаеш.
СтФ дава много възможности на студентите си да се развиват по време на следването. Преподаватели от чужбина идват да изнасят лекции, някои от предметите се учат на чужд език, всеки ден сме информирани за предстоящи семинари, предложения за работа и какво ли още не (не казвам, че СтФ е уникален с това, не знам как е по др университети.) Съществува и Бизнес Клуб. За него можеш да научиш повече тук
Та това от мен. Сайтът на СтФ е http://www.feb.uni-sofia.bg/FEBA/ Би било хубаво и някой друг, по- голям от мен, който учи в СтФ да се изкаже.
И бтв.. ако не съществуваха някои причини, които да ме държат тук (+ това, че home си ми е най- добре
Хубаво е да се влезе във форума на УНСС и да се види там какво ще кажат. Важното е да си мотивиран и да имаш желание да учиш, да търсиш и да се вреш непрекъснато
УСПЕХ!
Абе ... Факултета е добре организиран. Можеш да научиш интересни неща.
Относно другите възможности, по-добре да започнеш работа за свободното си време ... Бизнес Клуба също са някаква опция, но са далеч от други студентски организации като възможности за истинско развитие, които предоставят. (Но пък трябва да се признае на БК, че имат уникален PR и се "promote"-ват добре пред Университета и студентите.)
Относно другите възможности, по-добре да започнеш работа за свободното си време ... Бизнес Клуба също са някаква опция, но са далеч от други студентски организации като възможности за истинско развитие, които предоставят. (Но пък трябва да се признае на БК, че имат уникален PR и се "promote"-ват добре пред Университета и студентите.)
Old enough to know better, young enough to do it anyway !
-
Dr. Socrates
- В началото бе словото
ÑòÔ
Ïîçíàâàì ÑòÔ îò 1993. Âëèçàøå ñå ñ áàë 26 îò 30. Ïðèâëÿêîõà ìå ñ ìàëêèÿ áðîé ñòóäåíòè. Âçèìàõà àìåðèêàíöè çà ïðåïîäàâàòåëè ÷àò-ïàò, êîåòî ãî îò÷èòàì êàòî ïëþñ, ïîíåæå â Áúëãàðèÿ èêîíîìè÷åñêèòå äèñöèïëèíè íå ñå ïðåïîäàâàò îò êà÷åñòâåíè ïðåïîäàâàòåëè, êàêâîòî å ìíåíèåòî íà ìíîãî êîëåãè, çàâúðøèëè â Ãåðìàíèÿ.
- DADO
- Легендарен флуудър
Тук вече сам трябва да избираш, какво те влече повече. МИО е с повече възможности за реализация в чужбина, ако си поставяш такава цел... а Ст.Упр. по-скоро ти дава насока за мениджър, което също не е никак малко. Така че и 2те специалности рулллллллз!toi написа:Интересува ме дали е по-добре СтУпр в СУ от Междунар. икон. отн в УНСС, понеже изкарах добра оценка на предварителния там и се чудя много. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
-
goshko
- От дъжд на вятър
Аз ще кандидатствам в СУ и УНСС...искам специалности МИО ТУРИЗЪМ ГЕОГРАФИЯ... но след като минаха предварителните в УНСС,изкарах 5,75 и може би е почти сигурно че ще се насоча към него...ако на редовните се справя добре в СУ и ме приемат, вече незнам какво ще правя...искам да ви кажа приемрно ако ме приемат в УНСС - МИО, а в СУ - Туризъм или наобратното....въобще не знам в кой от двата университета да се запиша..Бихте ли ме посъветвали нещо?Ще съм ви много благодарен...