Олимпиада по български език и литература 2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

В Бургас се е паднало "Човекът и месията в поезията на Хр. Смирненски" (или нещо от сорта) Яд ме е, щото можех да пиша по тая тема! :roll:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
aya
В началото бе словото

Мнение от aya »

Тц тц... пак Смирненски :twisted: Не съжалявам, че не отидох! Успех на всички, които са ходили :)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Raya_Alexandra написа:В Бургас се е паднало "Човекът и месията в поезията на Хр. Смирненски" (или нещо от сорта) Яд ме е, щото можех да пиша по тая тема! :roll:
Е в цялата страна би трябвало да е една тема... и пак не ми отговорихте за първия кръг :roll:, но от това "пак", явно ще да се е паднало... почти всяка година така става :wink: (казах ви аз!)
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
EleiN
В началото бе словото

Мнение от EleiN »

явор написа:
EleiN написа:
jordanoff написа:Човекът-жертва и месия в лириката на Смирненски

:x Нищо интересно...
Толкова се молех за Смирненски :? Знаех си че не съм се родила в правилната година :twisted:
Нали... т'ва 6,00 е е**хти гадното! Друго си е 6+ и да те кажат по новините сиурно :lol: :lol: :lol:
Гадняр, за олимпиадата говорех :oops:
Sorrow has a human heart
From my god it will depart
I'd sail before a thousand moons
Never finding where to go
Аватар
jordanoff
От дъжд на вятър

Мнение от jordanoff »

явор написа:
Raya_Alexandra написа:В Бургас се е паднало "Човекът и месията в поезията на Хр. Смирненски" (или нещо от сорта) Яд ме е, щото можех да пиша по тая тема! :roll:
Е в цялата страна би трябвало да е една тема... и пак не ми отговорихте за първия кръг :roll:, но от това "пак", явно ще да се е паднало... почти всяка година така става :wink: (казах ви аз!)
Аз на първи кръг писах за Йовков.

"Вечната и свята жена в творчеството на Йовков/Багряна" (по избор 1 от двамата)
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Аз на първи кръг писах също по Йовков: "Изпитание на нравствените ценности в разказите на Йордан Йовков"
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Аз май в другата тема отговорих, че писах за Атанас Далчев - "Прозорецът на битието в лириката на А.Д.""
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Аз бях човека с това "пак" - нас ни "зарадваха" със Смирненски и на първия кръг :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ахам... значи внимавайте със следващия кръг :wink:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

EleiN написа:
явор написа:
EleiN написа:
jordanoff написа:Човекът-жертва и месия в лириката на Смирненски

:x Нищо интересно...
Толкова се молех за Смирненски :? Знаех си че не съм се родила в правилната година :twisted:
Нали... т'ва 6,00 е е**хти гадното! Друго си е 6+ и да те кажат по новините сиурно :lol: :lol: :lol:
Гадняр, за олимпиадата говорех :oops:
Иам в предвид, че тая олимпияда какво ти пука за нея толкова, като хем си се справи чудесно на изпита, хем им натри носовете, че оценяват нереалистично на олимпиадата. :roll:
Отворете сърцата си ;)
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

На мен първият кръг ми беше върху Й.Йовков(Любов и смърт,грях,изкупление и възмездие беше темата) & А.Далчев(Вещният свят в лириката) До тук:ОК... и двете теми си ги биваше,ама Смирненски... Изложих се якоо,ама мн,мн як0 :oops: :oops: :oops: Нямах време понеже на 14-ти също бях на изпит.Учих до 5h сутринта А.Далчев,Г.Милев и Й.Йовков... И всичко напразно...Смирненски грам не го бях почвала... :roll: :oops:
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Хайде да правим фен-клуб на Севито. :lol:
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

Калев написа:Хайде да правим фен-клуб на Севито. :lol:
Севито :?:
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Гореописаното от мен девойче, дето ми се сърди :lol: :lol: :lol:
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Legally Brown
В началото бе словото

Мнение от Legally Brown »

Относно националния кръг на олимпиадата, позволете ми да споделя личния си опит. Миналата година освен темата за Далчев имаше и вотра, която е разсъждение върху цитат. Аз писах по нея, цитатът беше от П. Р. Славейков. Изкарах 4,78. Това, което проверяващите коментираха като разлика между оценките на националния кръг и на кандидатстудентски изпит, беше че оценката от нац. олимпиад + 1 = оценката от изпита. При мен се получи това, че на изпита по литература в СУ пак избягах от Далчев и писах т.нар. есе. Резултат = 4,8, което обаче в комбинация с другите ми оценки беше сотатъчно, за да вляза преспокойно специалност "право".
Така че тези от вас, които секласират на националния кръг на олимпиадата, нека не се обезкуражават/възгордяват от оценката си (естествено, ако не са в първата тройка), а да си учат спокойно и УСПЕХ!!!
These words are my own From my heart flow I love you, I love you, I love you, I love you...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”