Tripio написа:...уважавам правото на всеки да изказва гласно мнението си, а не само да го има.
Да, но с това си право могат да накърнят самочувствието на други, а също и да въздействат върху слабата психика на много хора, които да им се доверят.
Tripio написа:утре може да забраним и изказванията на природозащитниците, примерно - все пак не всички споделят техните идеи

или пък да заклеймим кампаниите срещу тютюнопушенето, понеже пушачите са повече от непушачите и по този начин се ограничава тяхната свобода.
Само дето на природозащитниците концепцията им е съвсем човешка, а оттам и повечето искания. Колкото до тютюнопушенето - за мен то трябва да се забрани, защото вреди на човека, а той не взима насериозно това. Все пак нехайството по повод здравето на човека си е престъпление.
L'Inspecteur написа:Не че искам да ви развалям начинанието, но това за което говорите се поддържа от ционизма, радикалния ислямизъм и какви ли не още групи, защитаващи какви ли не интереси.
А кой ти казва, че и тях не трябва да ги забраним
Crematory написа:vasko написа:pora_e_priqtel написа:Човекът, когото баннаха стигна и беше стигал много по-далеч.
Тъй като не харесва циганите, а

Има разлика мужду това да не харесваш цигани, дадена националност, дадена религия и това да се изразяваш по начина, по който той се е изразил в заключените теми. И по начина, по който упорито продължава да го прави, след като много пъти му е била правена забележка за подобен начин на изказ. Никой не ви пречи да изпитвате каквито си искате чувства, просто не е правилно и не е зряло мнението да бъде изказано по подобен първичен начин.
Паган написа:Не съм аз виновен, че има една истинска религия на този свят.
Източноправославието ще спаси света. Или поне християнския.
pora_e_priqtel написа:Ъъъ... поправете ме ако греша, но религията не е ли производно на вярата с примеси на институционализъм? Имам предвид, че всяка религия е донякъде олицетворение на някаква вяра, но се стреми да й наложи някакви формални рамки.
Дам...
Паган написа:Ами рамки се поставят. Но винаги има начини да се заобиколят.
И те се заобикалят.
Не се заобикалят, а се премахват. Да ти кажа честно, не знам дали Иисус би възразил на любовта между двама мъже... Просто едно време хората не са били толкова образовани и с налагането на християнските НОРМИ(а не ценности) обществената (а и друга) изгода е била по-голяма