КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Да пиша на ръка, ама трябва да се старая да е четливо, че как ще го проверява учителката. Та затова пиша на компа - после ми е много лесно да направя корекции или допълнения, там където е отбелязала.
И понеже темата е бълг. и история да питам в тази тема /може и в другата да ВТ университет/ ама не ми се мести от тема в тема сега.
Преглеждам едно помагало на Великотърновския университет - тестове по бълг.език. Та там трябва да се посочи как се пише думата "оде /а,я/ ло. В правилния отговор е посочено - одеяло.
Викам си : нещо не съм в час ли? Звъня на даскала - той съответно казва "одеало", пък и мен така са ме учили в школото.
Кажете хора кой крив,кой прав.
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Хаха одеяло, одеяла :)
Изображение
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

одеЯло се пише! Явно даскала ти не е в час..а и школото ;) Не бе. шегувам се, но наистина се пише с Я..и вместо да се чудиш всеки път за някоя дума, имай правописен речник под ръка...Винаги е необходим :)
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

ох, да не учите за скапания тест на УНСС :lol: :lol: :lol:
аз ще 'одя на 3 такива и вече ме е яд!!!
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Шибаният тест е за Търновския.
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Гадното на теста по история е, че включва материал, който е извън програмата на су, по този начин леко учиш цялата история. Е, залезът на Второто бълг. царство е изпуснат, ама всичко останало...:(
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Аватар
М.Стоева
В началото бе словото

Мнение от М.Стоева »

Един много личен въпрос за всички историци :) По-принцип трябва цялата ти темичка да е в едно разказно време, това си го знаем. Сигурно повечето от вас пишат в сег. историческо, което изглежда е най-сигурното. Аз обаче съм свикнал да пиша в несвидетелско време (превзел, умрял, утрепал... :D), сигурно и други хорица пишат по този начин. В една официална книжка пишеше, че всяко отклонение от времето се наказва :twisted: Обачеее, във всяка тема се налага да се включи сегашното време. Когато говорим за извори, паметници и автори, които реално съществуват, мнения на изследователи, които са живи :lol: или примерно като правим определени изводи от сегашна гледна точка. С две думи-ще ме накажат ли ако си развия темата по един нормален за всички хора начин-с несвидетелско минало време и сегашно помощно?
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

бих казала:да ти имам проблемите!

Не знам,на мен лично вече хич не ми дреме как ще си развия проклетата тема,само да я ЗНАМ...а пък за времето....ще гледам само да не предизвиква смях при четене,другото го оставям на проверяващите
Аватар
М.Стоева
В началото бе словото

Мнение от М.Стоева »

Ами просто не ми се иска да давам повод за смъкване на оценката. Тая дреболийка може да ми е решаваща...Знам, че ще настъпя мазола, но нека гордо да кажа, че остава месец до предварителния :twisted: Нека всички си вдигнем гордо главите и да си признаем...Аз лично ще отида на изпита с едно 5-10 въобще не прочетени теми...По-добре да си знам добре останалите. Хайде кажете си...или всички сега тайничко преговаряте хайдутство и тем подобни простотии :lol:
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Споко, де и аз съм като теб. В момента развивам темата за Стамболов и Стоилов, но уча още Възраждане. На изпита ще отида само със Средновековие и Възраждане, пък дано имам късмет. Не знам защо ме гложди чувството, че ще се падне някоя от последните две теми. Май ще трябва да им направя един прочит - ако ми остане време.
Аватар
М.Стоева
В началото бе словото

Мнение от М.Стоева »

Ами аз сериозно обмислям варианта да се явя с доста добре научени 2/3 от материала, от колкото целия прочетен и научен, но колебливо и с пропуски... Изкушавам се :P Иначе те съветвам ако имаш теми, които много малко си се занимавал и в последните дни решиш да се занимаваш с тях- по-добре не го прави. Ще ги научиш за най-много четворка...Аз предпочитам това време да го отделя за затвърждаване на това, което знам...
Аватар
independiente
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: четвърти

Мнение от independiente »

Е, чакайте малко...4-ката никак не е лоша оценка за кс изпит. :?
Иначе как ще си обясните огромното количество 2-ки... :wink: :lol:
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Е да,ама ако си момиче с една 4-ка си за никъде. :cry:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Все ще те вземат някъде.. на 3то класиране примерно :) Пък и тва, все пак си има причина балът за момичетата да е по-висок, не е направено щото ректорите на университетите са върли антифеминисти и мразят всичко де има гръди...
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Даа...знам ги на Валери Стефанов умотворенията за социалния баланс.

Донякъде съм съгласна с тях,ама в крайна сметка аз ше си скъсам г*** за да вляза,а някой,дето цяла година е ходил наляво-надясно по кафенцата и се е размотавал да ми вземе мястото,и то с доста по-ниска оценка.
И това ако е честно.... :evil:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”