Уж все търсим Принца... И като го намерим, КАКВО....?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

А пък аз мога да кажа: "Смисълът на любовта е да прави хората щастливи! Смисълът е чувствата да се споделят, за носят красиви емоции и на двамата!" Иначе какво се получава- "Аз го обичам, ама той не знае!" :twisted: И какво обичаш всъщност? Една абстрактна представа за човека отсреща, защото ако не си отворил сърцето му, ти няма как да го познаваш и да го обикнеш! Или обичаш фасадата? Обичаш го така, както обичаш произведенията на изкуството, така ли? С благоговение? Но любовта не е това, тя е нещо, което се разкрива в истинската си светлина едва, когато се изживее!
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Да, права си , но си мисля че въпросът по-скоро е когато поради разни причини тази любов си отиде и въпреки това, фактът че си обичал истински и малко или много си опознал отсрещната страна, просто колкото и болка да изпитваш, продължаваш да обичаш по свой начин този човек въпреки всичко :roll:
Като птичка в небесата :)
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от duh_navodneniq »

^PrincessA^ написа:Това, което казваш е така. След като е имало нещо истинско между двама души, то част от него неизменно остава, най-малкото под формата на уважение и привързаност. Обаче мисля, че темата не беше зададена в тази насока или поне аз никъде не прочетох за споделени чувства в някакъв етап, нито пък за "край на любовта" от която и да е от двете страни. :roll:
Много е индивидуално, принцесо. Ицхак Паси е написал един огромен том за любовта, в който накрая самият той признава, че този, да го наречем феномен, не може да се категоризира или дефинира категорично...
Аз съм бил влюбен и е било несподелено, нима това не е любов?
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

И ако наистина става въпрос за страдание по изгубена поради една или друга причина любов- окей /въпреки че не съм почитател на страданието под каквито и да било форми!/. Обаче да се възхвалява несподелената любов- е, това вече не мога да приема за нормално, сори! /както и неоправдано дългото въздишане по нея!/ 8)
Изображение

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

duh_navodneniq написа: Аз съм бил влюбен и е било несподелено, нима това не е любов?
За мен не е. Не искам да обидя никого! И аз съм си мислила, че съм "влюбена" по този начин :) Но, кажи ми, сега, от позицията на човек, който, надявам се, вече е изпитал магията на споделените чувства, в какво точно си бил влюбен тогава?

/На 2 пъти си променям предния пост; добре, че си ме цитирал, та всичко се запази :) /
Последно промяна от ^PrincessA^ на 11 Апр 2007, 23:04, променено общо 1 път.
Изображение

duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Приемането на несподелената любов като реално съществуваща форма на любовта не означава автоматично нейното възхваляване. :wink: Не я пожелавам на никого, не я искам и за себе си!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Е, да, вече опираме до това кой какво разбира под "любов" и какво търси да открие в нея. За мен лично любовта носи щастие!
Изображение

duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

^PrincessA^ написа:
duh_navodneniq написа: Аз съм бил влюбен и е било несподелено, нима това не е любов?
За мен не е. Не искам да обидя никого! И аз съм си мислила, че съм "влюбена" по този начин :) Но, кажи ми, сега, от позицията на човек, който, надявам се, вече е изпитал магията на споделените чувства, в какво точно си бил влюбен тогава?

/На 2 пъти си променям предния пост; добре, че си ме цитирал, та всичко се запази :) /
Мога да ти говоря с думите на къде къде по-признати авторитети от мен, но ще говоря със собствените си думи и със собствения си опит, така мисля за най-справедливо.
1. Обичал съм несподелено, и да, несподелеността определено е тежала, но това, което съм чувствал и искал тогава не се различава особено от това, което искам и чувствам сега, когато съм влюбен и получавам отговор на чувствата си;
2. Качествата, които са ме привличали първоначално, не са изчезвали при осъзнаването на невъзможността да получа споделеност, те са си били там, силни както всякога.

Тези двечките са капки в океана, принцесо... Океан от кофти спомени, но любовта за съжаление не е само щастие и усмивки...
:roll:
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

duh navodnenia, много вярно:thumbright:
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Дух, авторитети, подходящи за цитиране, има достатъчно и от двете страни! :wink:
Аз не отричам "несподелената любов" като обективно явление. Просто не я наричам по този начин. Тя е раздаване, при което черпиш от себе си, черпиш емоции, които безжалостно за самия теб, пращаш в определена посока.....И не ми казвай, че в един момент, колкото и да е прекрасна сама по себе си "посоката", не започваш да се чувстваш празен! И защо в един момент всеки започва да говори за "несподеления" си период в минало време? Защото човек не е устроен само да се раздава! Той трябва и да се зарежда от нещо! :) А благоговението не зарежда достатъчно :wink: /извинявам се, че намесвам толкова прозаични термини в иначе толкова красивата тема!/
А иначе съм доста далече от мисълта, че любовта, дори и най-споделената на света, носи само и единствено щастие! :wink:
Изображение

duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Значи постигнахме консенсус, че всичко си зависи от конкретния човек в конкретната ситуация? :roll:
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

мисля, че тоя извод може да се приложи в почти всички теми, и то не само в тоя раздел :?
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

GaVrosH написа:мисля, че тоя извод може да се приложи в почти всички теми, и то не само в тоя раздел :?
Ми да го пишем навсякъде и да ги заключим в такъв случай :lol:
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Ех, пак за любовта... :roll: Да, любовта наистина трябва да носи щастие, само че рано или късно (не ме нападайте сега!) тя винаги спира да носи щастие, затова аз това чувство не го признавам.. вече 8) Какъв е смисълът да се влюбя в поредния, заради който да си тровя в един момент нервите и само да се депресирам?! Ако ли пък е щастлива любов, то рано или късно от толкова щастие и монотонност ще се отегча... Но това е индивидуално, просто така е при мен! А как е за вас... това си го решавате вие ;)
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Аlien
От дъжд на вятър

Мнение от Аlien »

А защо всички използвате думата любов за ПРОСТО (дори не използвам думи като жалки и нищожни) привличанията, които имате? Вие по колко пъти се влюбвате в живота си? По вашата логика - десетки, стотици?
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”