Maтематика I и Математика II - разликата

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

Crescent написа:тънката разлика м/у КН и информатика.
оф, тва си е вечната тема във ФМИ :)практически трудно може да се каже, най-вече щото от КН все още няма завършили, най-големите са 3-ти крс.. ама по принцип имаме известни разлики в програмата, те (иформатиците) учат малко повече математики от нас, ние учим повече "дискретна математика", учим някои работи като графика и мрежи по-рано от тях (2-ра година вместо 4-та).. и като цяло се води че те са по-теоритични, пък ние сме по-практични, ако мога така да се изразя :roll:

за мен разликата е най-вече в това, че в КН са повечето състезатели и генийчета, така че има кой да ме "дърпа нагоре", т.е. амбицирам се да уча като знам че има по-добри от мен, също така предполагам че и при оценяването летвата се поставя една идея по-високо, което е нормално в тая ситуация
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Не мисля, че в КН се учи по-малко математика. Както Tripio каза, някои дисциплини се учат по-различно време. Освен това като че ли учебният план на КН наподобява западния модел. При всички положения мисля, че един от плюсовете на Информатика пред КН е, че учебният й план е дългогодишно утвърден и реалните резултати са налице. В крайна сметка обаче мисля, че разликите не са кой знае колко големи.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN
Курс: втори

Мнение от zvezda »

Crescent написа: Звезда, пишеш и в темите за английския и тук. Явно имаме сходни интереси. Кой знае, може след някой друг месец да сме колеги :)
Много бих се радвала ако стане точно така :D Жалко ще е ако стане зян цялата подготовка и знанията ни (по англ. и мат. и по всичко друго - кой каквито има) си останат за лично ползване.

В СУ обаче комбинацията мат.+англ. -> Стопански факултет. Май имам известни резерви към икономика в бг
.:KH ~ II-pи курс:.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

В СУ обаче комбинацията мат.+англ. -> Стопански факултет. Май имам известни резерви към икономика в бг
А ти какво искаш да учиш?
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN
Курс: втори

Мнение от zvezda »

Искам да уча някаква експериментална физика, но ще запиша компютърна специалност (при 6 на изпита 8) ) заради $. Все пак един студент трябва да се прехранва, а за физиците работа чак след магистратура... Ехх, да можеха всички да работят каквото обичат+харесват, сигурно щях да съм овчарче или градинарка :D (справка:Паулу Коелю)

За английския - надявам се да ми бъде полезен скоро, защото въпреки, че си обичам родината, България стана една циганска държава (колкото и да ме боли да го кажа) и искам да се спасявам на запад ;(

ПП: пример: висшето образование в бг поскъпва четворно !? -> супер! ще изгонят и студентите от тук! Накрая ще останат само турците, защото не плащат данъци. Айде, че се отплеснах.. к'во ли се ядосвам за глупости?!?
.:KH ~ II-pи курс:.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Tripio написа:въведеният от тази година задължителен "текущ контрол" по всеки предмет
Той даже не е влязъл в пълна сила. Ти написа за през седмица - две, май искат да го правят всяка седмица :) Простотия абсолютна. При нас само по Комплексен анализ тоя се надървя и ни идва тегаво, по АВИТО домашни всяка седмица, пък представям си по всеки предмет да има "контрол". Лелеее. И така и така всеки идва когато си иска. Каква беше причината така и не се разбра.
Tripio написа:
Crescent написа:тънката разлика м/у КН и информатика.
оф, тва си е вечната тема във ФМИ :)
:?: :?: :?:
Изображение
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

aми миналата година много беше актуално да се спори за разликите между информатика и кн, и кое било по-добро :roll: такива работи..

едит: аа, ти за "вечната" ли :lol: мда, вечна е за мен, щото съм там отскоро, иначе КН-то го има само от 3 години.. ама кво да се прави, като не внимавам кво приказвам :D
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”