Въпрос за кандидатстване за Право в УНСС

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
HoTi
В началото бе словото

Въпрос за кандидатстване за Право в УНСС

Мнение от HoTi »

Първо, искам да се извиня, че задавам въпрос за УНСС във форума на СУ, обаче като питах във форума на УНСС, никой не ми отговори :oops:

Обясниха ми, че за Право трябва да решавам модул 1 - Български+ модул 3 - Литература на 14 април и после на 28 април само модул 3 - История. С други думи, не се налага да решавам математиката от общата част. Моят въпрос е :
Мога ли да решавам и общата част математика, за да използвам оценките и за другите специалности освен Правото?
Ако решавам всички модули, проверяващите как ще разберат, че трябва да ми отделят оценката само на някои части заради Правото?
Иска ми се да попитам и другите от вас, които готват литература и история, дали на изпитите на 14ти и 28ми мислят да попълват всичко, или само конкретните части, които се изискват за Право и Журналистика?

Малко объркано си зададох въпроса, дано да сте ме разбрали :oops: ;) Благодаря ви и се надявам да ми отговорите съвсем скоро, защото изпитът заплашително приближава, а аз още не знам да решавам ли задачи, да не решавам ли... :roll:
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

значи...за право и журналистика не ти взимат оценката по мат. от общата част дето е(нз математиката модул 1 ли беше или модул 2)+ оценката от Модул 3 литература + оценката от модул 3 история...на двтаа изпита - и на историята,и на литературата ти дават и общата част БЕЛ и мат,и после ти вземат по-високата оценка...Оценката ти сега я формират без значение за коя специалност както си е заедно с математиката,а после вече при формирането на общия бал за всяка специалност ти гледат примерно за право ти формират както си е без математиката, аз за останалите-със.Освен това сега на предварителните това са само едни оценки,а после вече в общата оценка ти влиза и средния успех от дипломата,която дефакто,ако все още учиш,не притежаваш.
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

:)

Мнение от plamKA »

Абе не е вярно :)На тези,които ще се явяват на изпити-литература и история им се формират 2 оценки (с математика и без математика)!Трябва да ти бъдат изчислени и двете,за да можеш да прецениш да се явяваш ли и на редовната сесия изпити! ;)
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

А ти това откъде го разбра?
Аватар
HoTi
В началото бе словото

Re: :)

Мнение от HoTi »

plamKA написа: Абе не е вярно :)На тези,които ще се явяват на изпити-литература и история им се формират 2 оценки (с математика и без математика)!Трябва да ти бъдат изчислени и двете,за да можеш да прецениш да се явяваш ли и на редовната сесия изпити! ;)
Да се формират 2 оценки е най-логично, тревожех се да не се прецакам, ако попълня общата част математика, или ако не я попълня... :roll:
Благодаря ви за информацията :)
Изображение
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Ами честно казано така пишело в справочника (една приятелка ми каза,дето го има)!И с оглед логиката,смятам,че е вярно! :) КОйто има справочник да го прегелда внимателно и да каже :)
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Може и така да е...ако е така това е по-добрия вариант...

А HoTi ти ако искаш си попълни математиката,но ако можеш според мен това е само в твой плюс...щото аз и 1 зад не мога да реша :cry:
Аватар
HoTi
В началото бе словото

Мнение от HoTi »

Ми, аз от 2 дни разнасям задачите от общата част и чесно казано, не всички са ми по силите :oops: Ако тръгна да ги решавам на изпита и ги объркам, могат много лошо да ми развалят картинката :evil:
Изображение
Аватар
aya
В началото бе словото

Мнение от aya »

Някой знае ли как точно ще се проведе изпита за тези, които ще попълваме без математиката? Дали ще ни съберат тестовете по-рано защото попълваме само половината :?: А на 28 април само 3-тата част ли ще попълваме (по история) или отново първи модул
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

На историята пак ти дават и общата част,като после ти взимат по-високата оценка
Аватар
aya
В началото бе словото

Мнение от aya »

hypnosssa написа:На историята пак ти дават и общата част,като после ти взимат по-високата оценка

:D Това е много яко! Значи имаме двоен шанс :D Мерси за инфото
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

hypnosssa написа:На историята пак ти дават и общата част,като после ти взимат по-високата оценка
Не съм убедена, че е така... :roll:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

ето какво пише на сайта на УНСС:

"Всеки кандидат-студент може да се яви на ЕПИ с различна специална част (модул 3) на съответните дати, ако изискванията за приемни изпити за съответната специалност позволяват това. За класирането се взема най-високата оценка."
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

:) Мерси.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
martin
В началото бе словото

Мнение от martin »

а общата част и модул 3 нали се правят в един ден?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”