ИГРА: Познай групата! (втора част)
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Това едно на ръка, а другото е, че групата, за която питам, е нова-новеничка
И тъй като май предизвиквам затруднения, ето жокер:
В началото на кариерата си, към края на миналия век, членовете на формацията още не са се отърсили от своите хип-хоп влияния, като същевременно ранните им демота показват силно желание да се имитират Radiohead. По-късно обаче групата се развива към едно по-експериментално звучене и създава свой собствен почерк. Издали са два студийни албума, първият от които - през 2004г. Той впечатлява доста хора с иновативното си звучене, в което си дават среща най-различни музикални стилове, и привлича вниманието на редица видни имена в бранша. Та на втория им албум, появил се преди година, присъства дует със самия Дейвид Боуи, а по различни концерти с тях са пяли прочути и изтъкнати изпълнители като Трент Резнър (Nine Inch Nails) и Питър Мърфи (Bauhaus).
В началото на кариерата си, към края на миналия век, членовете на формацията още не са се отърсили от своите хип-хоп влияния, като същевременно ранните им демота показват силно желание да се имитират Radiohead. По-късно обаче групата се развива към едно по-експериментално звучене и създава свой собствен почерк. Издали са два студийни албума, първият от които - през 2004г. Той впечатлява доста хора с иновативното си звучене, в което си дават среща най-различни музикални стилове, и привлича вниманието на редица видни имена в бранша. Та на втория им албум, появил се преди година, присъства дует със самия Дейвид Боуи, а по различни концерти с тях са пяли прочути и изтъкнати изпълнители като Трент Резнър (Nine Inch Nails) и Питър Мърфи (Bauhaus).
Ами тогава да ви помъча с една също нова ("нова" го казвам с голяма гордост (тези момчета са се събрали през 21 век
!?), тъй като сестра ми често ме хваща на подбив, че харесвам предимно стари групи, дори ме определя като "нафталин"
...впрочем нова, нова, но критиците масово ги спрягат за наследници на Joy Division и Echo & the Bunnymen, та може би е само прах в очите и аз съм си genuine нафталин
) много добра група от Бирмингам
. До момента имат само един албум от 2005, но затова пък, по мое мнение, много качествен!Като стил могат да бъдат отнесени към indie rock/post-punk.

Casbah, моите искрени уважения за вкуса и познанията ти! Отново е твой ред да питаш и искрено съжалявам, че в следващата седмица няма да имам достъп до комптър, за да разбера какви ще са следващите ти загадки.. Но пък от друга страна може би така е по-добре, за да не заприлича играта на пинг-понг между двама ни
Весели празници на всички от мен!!

! Joy Division наистина са изключителна група
!
!
.