Курсовете по история в СУ

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

От курсовете знам, че учебниците подходящи за подготовка са 3 - на "Планета 3", "Просвета" и "Анубис"...
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Corlic написа:От курсовете знам, че учебниците подходящи за подготовка са 3 - на "Планета 3", "Просвета" и "Анубис"...
А, да..те бяха :) И бяха казали,че на Анубис е най-зле.. :wink:
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: Започнаха ли ускорените курсове по история за ваканцията? А как протичат? Има ли някой такава инфо? :?
Аватар
Rage
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Rage »

Почнаха, аз не ходя де, ама приятели които се мяркат там, и казват че диктували 300 думи в минута и такива неща- нямали парно, било адски студено :lol: ! Как може да е студено на някой в тая жега... 8)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Благодаря! :wink:
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Добре де, ама има ли полза от тези курсове, ще каже ли някой? Казват ли преподавателите нещо по-различно - на какво да се набляга, или само предодават материала с 300 думи в минута и толкова.
P.S. Днес чух, че не се номерирали страниците на изпитните работи - дали е вярно?
Моля студенти, помогнете с малко съвети и инфо.
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Миналата година май ни караха да се номерират. Но листовете така са прихваните, че приличат на книжка, което някак си обезсмисля номерирането...таз година не знам как ще е...
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Вярно, че за предварителния бяха като книжка :roll: което е доста по-неудобно! хъммм
Те там ще ви кажат как/къде да ги номерирате,ако изобщо има нужда :wink:
Изображение
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

здрасти

та да си кажа и аз за курса през ваканцията...ами с 2 думи:аз съм много доволна засега...
Да,вярно е че се диктува много...не чак с 300думи в минута,но доста пишем..Вярно е също че е много студено,ама като почнеш да пишеш се сгряваш..

А защо съм доволна от курса ли?Ами защото ни дават какви точно могат да бъдат формулировките на темите,дават ни подробни планове,а някои теми направо ни ги диктуват...хубаво е,че нещата излизат от устите точно на тези хора,които ти поставят критериите за оценяване...и така.

Много ми е странно обаче,че около мен чувам само диалектна реч..Къде изчезнахте,софиянцииии...само аз ли от цяла София съм на този курс?Мн е гадно...щото хората от провинцията са си на групички едни такива задружни....А м/у другото на курса е Мис България от миналата година...ама тя май не идва много-много :D
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

ХахХАХАхАхАхАхахАХХАХАх
Софиянци да не би да говорят правилно...? Ти чувала ли си за т.н софийски диалект или шопски???От млеко до мляко,от нема до няма от некъде до някаде има голяма разлика и се нарича диалект-книжовен език (правилен) !!!!!
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

plamKA написа:млеко до мляко,от нема до няма от некъде до някаде
Това се среща из цяла Б-я, не само в/около София
Изображение
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Не си ме разбрала правилно...не съм казала че е лошо или че ме дразни диалектния говор..исках да кажа че по това разбрах че почти всички на курса са от провинцията....все едно аз ако отида в Пловдив,Търново или Варна да не ме познаят че съм от Западна България...Да,в София също се говори на диалект...а атаката ти срещу мен само показва че не си ме разбрала..Поздраи :wink:
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Споко, щом ме няма на курса значи цялата провинция не се е изнесла при вас :drunken: Шегичка.
Сега сериозно - дали ще има формулирани дълги теми - май това е специалитет на СУ и Търновския. И не е ли все едно как точно ще я формулират темата, щом се касае примерно за определен период.
В интерес на истината и аз имах желание да посетя тези курсове, но с отсядането въпроса беше нерешим. Така че разчитаме на вас - да споделяте мнения.
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Съжалявам за атаката:) Реагирах емоционално:)
"Много ми е странно обаче,че около мен чувам само диалектна реч..Къде изчезнахте,софиянцииии" - това ме наведе на мисълта,че смяташ,че навсякъде другаде ,освен в София, се говори на диалект!
Нищо лично! :) Поздрави
Аватар
independiente
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: четвърти

Мнение от independiente »

AlexHI написа:Сега сериозно - дали ще има формулирани дълги теми - май това е специалитет на СУ и Търновския. И не е ли все едно как точно ще я формулират темата, щом се касае примерно за определен период.
В интерес на истината и аз имах желание да посетя тези курсове, но с отсядането въпроса беше нерешим. Така че разчитаме на вас - да споделяте мнения.
Странно... :roll:
А аз си мислех, че от УНСС в това отношение нямат конкуренция. :)
:arrow: За справка изпитите по история от миналата и най-вече по-миналата(2005) година.

П.П. Някой беше написал по-горе, че на предварителния изпит листовете са били оформени в книжка...Моите и на редовния си бяха така :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”