Erazum

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

То не е лошо да четеш какво ти пишат хората, чат-пат... :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Търговецът на кристал написа:То не е лошо да четеш какво ти пишат хората, чат-пат... :lol:
Да, по-късно забелязах, че си ми отговорил на питането...
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

sedrik написа:
Търговецът на кристал написа:То не е лошо да четеш какво ти пишат хората, чат-пат... :lol:
Да, по-късно забелязах, че си ми отговорил-А на питането...
Прощавай за корекцията. Ама и аз трябваше да мисля, преди да се регистрирам.
Какво да направя, обожавам си ника. :D

Извинете за офтопика, ако има още нещо по Сократ/Еразъм, питайте.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Търговецът на кристал написа:
sedrik написа:
Да, по-късно забелязах, че си ми отговорил-А на питането...
Прощавай за корекцията. Ама и аз трябваше да мисля, преди да се регистрирам.
Какво да направя, обожавам си ника. :D

Извинете за офтопика, ако има още нещо по Сократ/Еразъм, питайте.

Оле, извинявай! Грешката наистина беше неволна.
Относно Еразъм. Интересувам се от програмата, защото имам голямо желание да изкарам една година поне в чуждестранен университет. Мисля, че ще ми даде много ценен опит и още много други плюсове. Разбрах, че тази програма Еразъм предлага много добри условия. Сега много се чудя дали да не започна да уча Немски (казвам "започна", но Немски съм учил 4 години. Познанията ми по немски са елементарни и затова се изразих така) и да пробвам чрез Еразъм да изкарам 1 година в Германия. Интересно ми е и как стои въпросът с магистратурата в чужбина.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
macarena
В началото бе словото

за еразъм

Мнение от macarena »

значи: за всяка спесиалност се отпускат определен брой места в точно определени държави и определени университети(може всяка година да са различни). това обикновено се обявявя през март. стипендията е за един или два семестъра (само на нея не може да се разчита). за кандидатстването всеки факултет си има специфични изисквания:
-завършен втори курс
-успех- на мен ми искаха над 5.5 от всички семестри, някои факултети не го искат или изискват да е над 4.5, различно
-автобиография
-сертификат за владеене на езика, на който ще се провежда обучението (става и копие от дипломата за средно, ако имаш достатъчно часове по езика)
-мотивационно писмо на езика, на който ще се учи
- академична справка (около 20лв е)

-явяваш се и пред комисия от 5-6 човека на интервю(хора от факултета, от международен отдел и от студентски съвет). интервюто е на езика, на който се провежда обучението!!!....

обикновено в деня на интервюто излизат и резултатите...това, повярвайте е най- лесната част...после- жална ви майка, ако сте приети:)...но с питане и постоянство става...

за държавите- за англия няма:) представяте ли си да имаше!!!!! не, повечето стипендии са за германия, белгия, испания, холандия, кипър, франция, май за австрия има...но това няма голямо значение, защото както вече казах за социолозите може да има места за германия, а за правистите- не, например.

едно ще ви кажа- направете си сметка за парите и гледайте да си подавате документите в първия възможен ден за това ( а не в последния) защото повярвайте- винаги нещо не е в ред!!!!

за повече инфо: международен отдел в ректората, от 10 до 12 часа.
Аватар
Nassy
В началото бе словото

Мнение от Nassy »

Здравейте. След няколко месеца прекъсване бих искала да ви върна към темета за Еразъм. Моля за малко повече информация относно модула на Еразъм free mover. Става въпрос, че искам да използвам програмата за студентска мобилност, но университетът, в който държа да отида, няма споразумение със Софийския и затова мога да премина там като free mover. Много ще съм благодарна, ако някои може да ми каже подробности по въпроса.
^cleo^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Sokrat/Erazum

Мнение от ^cleo^ »

http://socrates.hrdc.bg/Erasmus/Erasmus2.htm

related:socrates.hrdc.bg/Erasmus/Inf_for_students.doc - tova e prolojenie v google.com , izliza fail s podrobna informciq za mobilna na NK i t.n. :)

Vij tezi linkove,v tqh ima vs po programata :) Dano sa vi Ot polza.Izpitut e na 12.04.07g. v 1vi bl. na "Carigradsko 6ose" ot 10h. Veroqtno 6te bude proveden v 47 ayditoriq. Vs 4lenove na SS tr da prisustvat.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”