КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

CooL^GirL^^^ написа:Днес си взех справочника за СУ и там пише:

Забележка: От кандидатстудентите не се изисква в увода да се посочват автори и изследвания по проблемите, които са предмет на темата.

Тогава, аджеба, за какво уча историография?!? :shock:
Споко, никой няма да ви бие, ако пишете историография! :wink: Даже една тайна- гледа се с добро око :wink: Просто хората ви казват, че не е задължително. 8)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Ми не е задължително.. :roll: Но никога не пречи да се кажад 1-2-3 имена някъде из темата.
Изображение
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

миналата година си беше задължително да се спомене историография в темата.Тази явно не е така :roll:
Toto-I will remember
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Ама и миналата не беше задължително :shock:
П.С.:днес видях масите и жълтите картончета за попълване и ми стана жал :lol:
Изображение
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

аз пък още не съм се записал... :roll:
колко време отнема целият процес?
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

damien написа:аз пък още не съм се записал... :roll:
колко време отнема целият процес?
Според зависи колко хора има на опашка.
Ако уцелиш време без навалица, може и за 10-15 мин да свършиш работа.
Аз днес за 30-40 мин се оправих, ама доста почаках по опашки.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

От два дена се занимавам с темата за Илинденско - Преображенско въстание, пиша аз, пиша...но нещо много дълга излиза.
Нали в темата се включва и социално - икономическото състояние на населението, дейността на Екзархията, чуждестранна пропаганда + подготовка и ход на въстанието.
Преди още дори да съм намекнала за каквито и да е революционни действия, изписах 14 страници.....14 страници за състоянието на българското население в Македония и Одринско.
Та, въпросът ми е, вие колко точно внимание отделяте на този въпрос?
Много ли ще е фатално, ако не се разпростирам много?
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

^PrincessA^ написа:
CooL^GirL^^^ написа:Днес си взех справочника за СУ и там пише:

Забележка: От кандидатстудентите не се изисква в увода да се посочват автори и изследвания по проблемите, които са предмет на темата.

Тогава, аджеба, за какво уча историография?!? :shock:
Споко, никой няма да ви бие, ако пишете историография! :wink: Даже една тайна- гледа се с добро око :wink: Просто хората ви казват, че не е задължително. 8)
А кой ти каза, че се гледа с добро око :?: И ако вземеш да се объркаш от незнание за кого става дума и вместо Крумка Шарова да напишеш Крум Кашаров :lol: какъвто случай май се беше появил в една тема с бисери
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

phoebe написа:Леле аз се моля за 4.50 на пробния, ако го взема направо отсвирвам редовния, тая история хич не ми трябва...
А тлъстия учебник е тоя на издателство Планета, а зелената книжка са всички теми с супер много подробности развити... Но и с много термини и т.н., на Каймаканова, Лалов и още двама са редакторите :)
Ето го доказателството за по-горното ми твърдение по повод друг пост - ЛАЛОВ вместо ЛАЛКОВ. Горкият професор Лалов - той е физик, не знаеше че е автор на учебник по история :twisted: , макар че беше ректор на СУ
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Не мога да помогна за съжаление Аз съм две теми назад и имам друг проблем: гледам в готовите разработки, че ВРУ е сложено преди съпротивата срещу Берлинския договор, а в плана ми зададен от учителя първо е съпротива, после е ВРУ. Има ли значение кое ще пиша първо? Надявам се да е станало ясно, че пиша за "Възстановяване на бълг.д-ва 1878-1885" /мале, сигурно ще счупя рекорда по писане с тази голяма тема/. И колко етапа има това ВРУ - на едни места пишат 3, на други 4 - иди че разбери.
А относно разпростирането - мисля, че на изпита няма да има време за много обяснения, особено при големите теми. Е те тогава не ми е ясно как ще успея. Май за незавършена тема ти врътват двойчица -дали е вярно?
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

ВРУ има 4 етапа:подготвителен,военновременен,мирновременен и заключителен

:wink:
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

AlexHI написа:Не мога да помогна за съжаление Аз съм две теми назад и имам друг проблем: гледам в готовите разработки, че ВРУ е сложено преди съпротивата срещу Берлинския договор, а в плана ми зададен от учителя първо е съпротива, после е ВРУ. Има ли значение кое ще пиша първо? Надявам се да е станало ясно, че пиша за "Възстановяване на бълг.д-ва 1878-1885" /мале, сигурно ще счупя рекорда по писане с тази голяма тема/. И колко етапа има това ВРУ - на едни места пишат 3, на други 4 - иди че разбери.
А относно разпростирането - мисля, че на изпита няма да има време за много обяснения, особено при големите теми. Е те тогава не ми е ясно как ще успея. Май за незавършена тема ти врътват двойчица -дали е вярно?
врътват ти я, ако си я заслужил/а....иначе е по-голям или по-малък пропуск...т.е. режат живо месо - половин-една-две единици. Двойка за незавършена тема е ако нищо не си развил/а - от 3 въпроса половин например и то с фактически грешки. :roll:
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Етапите, както казаха, са четири, в моите теми са преди съпротивата срещу Берлинския договор. Все пак хронологично погледнато само четвъртият етап е след Конгреса.
Според моите информационни източници не е особено препоръчително да имаш недовършена тема. По-добре да отделиш малко внимание на всеки проблем, отколкото да се разпростираш и да не успееш да отбележиш всичко.
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

Благодаря на всички за отговорите. Подействаха ми успокоително. Тази тема ще ми вземе здравето бе хора. Едва свърших конституцията. :roll:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Много избързахте, аз само освободих България наскоро... Някой да има идея колко теми остават след Руско-Турската война още? Че ми се иска да ги приключа до средата на април, ама като гледам... :cry:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”