Журналистика

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

А иначе за пропуснатото време - да достатъчно ти е годинка за да наваксаш
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
pooly
В началото бе словото

Мнение от pooly »

имах предвид, че до скоро не се бях замисляла какво искам да уча или по-скоро бях объркана, но установих(след като се разрових малко из сайтовете на университетите ) , че искам да уча ВО. Обаче възника проблема, че като до сега не съм обръщала , толкова голямо внимание на пресата или телевизията , просто нямам навик всяка вечер например в 20:00ч. да сямам да следам "По света и у нас" или всяка събота да си купувам весници. Това . Аз иначе съм много запалена по ВО много ме кефи специалността и ужасно много искам да ме приемат в нея, за това и още от сега питам, за да знам какво да направя. И да, смятам на всяка цена да вляза там. :D
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Просто знам колко изпита имаха втория семестър. Това е.
А че ВО си е прекарване, повярвай ми, така е. Сам ще го разбереш. Единственото качество, което се възпитава у ПРите, е в една особена категория-ПУЯК.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Търговецът на кристал написа:Просто знам колко изпита имаха втория семестър. Това е.
А че ВО си е прекарване, повярвай ми, така е. Сам ще го разбереш. Единственото качество, което се възпитава у ПРите, е в една особена категория-ПУЯК.
Да бе, затова и първата година се учат същите предмети като при журналистиката...Хах! Убеден съм че няма да е прекарване, защото много мислих преди да пиша пиар на първо място. И много мнения чух. Доколкото аз съм разбрал досега, и гледайки учебните планове, в ПиАр учиш подобни неща като в журналистиката + още нещо. Аз ако искам пак мога да си стана журналист или да си намеря работа по време на следването в медия, докато уча ПиАр. Не е ли така ?!
А това за ПУЯК-а...че са надути ли имаш предвид ?! Е, у мен не вярвам да го възпитат това качество...Тъй че не ми е притеснение... Но да твърдиш че това е единственото качество...било то за която и да е специалност...е меко казано, некоректно!
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

pooly написа:имах предвид, че до скоро не се бях замисляла какво искам да уча или по-скоро бях объркана, но установих(след като се разрових малко из сайтовете на университетите ) , че искам да уча ВО. Обаче възника проблема, че като до сега не съм обръщала , толкова голямо внимание на пресата или телевизията , просто нямам навик всяка вечер например в 20:00ч. да сямам да следам "По света и у нас" или всяка събота да си купувам весници. Това . Аз иначе съм много запалена по ВО много ме кефи специалността и ужасно много искам да ме приемат в нея, за това и още от сега питам, за да знам какво да направя. И да, смятам на всяка цена да вляза там. :D
Не се чуди, ами чети! Чети вестници,гледай телевизия:) Може да си изваждаш основни неща в някоя тетрадка и като дойде изпита направод а преговориш. А за да стигнеш до есето, първо трябва да минеш литературата! Надявам се,че не кибичиш само в нета,а и учиш!
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
DobreFF
Легендарен флуудър

Мнение от DobreFF »

Достатъчно е да гледаш новините 2-3 месеца преди изпита и да отидеш на някакви курсове по журналистика, за да ти кажат, за какво иде реч. Поне при мен това беше достатъчно. Аз януари реших да кандидатствам журналистика и юли вече бях готов.
Да живее отбора на Форум СУ
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от united_colors »

Vintersorg написа:
Търговецът на кристал написа:
Vintersorg написа:Така си е! И направо паднах като прочетох, че за първяи семестър всичко на всичко имаме 3 изпита!!! Джизъс! Та това е сууууупер!! :P :P :P
Вторият ще имаш 10.
Да те зарадвам...

Иначе за журналистиката мога да ви поразкажа какво се учи и как е народа, ма той същия народ предава и на ВО, с малки изключения. Всъщност, не чак толкоз малки, обърках се. Ако някой все пак е писал журналистика, а не се е прекарал с ВО, ще разправям.
..не се е прекарал ВО ?!! Ха, това беше тъпо изказване! Не мисля, че съм се прекарал с ВО. Не мисля, че и като почна учебната година ще си променя мнението. Това, че ти си журналистика, не означава че ВО е тъпа специалност...
И какви са тия 10 изпита много ми е интересно ?! За втория семестър в учебния план пише 4 изпита...което прави 7 за цялата година. Обясни повече, не така с недомлъвки. А ако не знаеш, просто кажи... :wink: :wink: :wink:
Тцтцтцт не бива в един факултет да сте! Кво се джавкате? И за мене е тъпо да учиш физика, но има хора дето им е интересно...
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Ама така си е, кажи й!
Аз съм миролюбив човек и само дето се подразних, че някой така лекомислено омаловажава почти едногодишния ми усилен труд с подобни изказвания. Просто е некоректно, не друго. Аз не казвам,че за мен е тъпо примерно "библиотекарско дело", нали ? Не е коректно...
Очаквам същото и от другите.
А това дали ПиаР е прекарване..ще видим след 5 години... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

По-скоро ще разбереш дали е прекарване като опреш до момента с търсене на работа! Тогава всеки ще проумее,дали е загубил 5 години или са му били от полза!
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от united_colors »

Himera написа:По-скоро ще разбереш дали е прекарване като опреш до момента с търсене на работа! Тогава всеки ще проумее,дали е загубил 5 години или са му били от полза!
С тоя ПиАр може да бачко на 10000 места, защо си мислиш толково хора са се зарибили?
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Е,аз за всички специалности говоря, не само за ПР! На мен ПР също ми харесва, може би вече повече и от журналистиката. Самата аз ще се опитам да го запиша като допълнителна специалност!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Въпросът е в друго, бе, деца! Не е до това ДАЛИ ще има работа, а какво ще работиш. Имате ли представа какво изобщо прави един ПР? Нагледах се на ПРи около себе си. ПРите пият кафе, обличат се модерно, вирят си носовете и говорят по телефона. А, и стоят до хората, които рекламират. Ако това ви харесва и го смятате за работа, давайте, за вас е.
Иначе ВО са извънредно нафукани и себични същества, имам преки наблюдения, вършат работа колкото бременна хлебарка и това е.
Пък и, замислете се, щом е толкоз престижно, защо бала за журналистика ВИНАГИ е по-висок от този за ВО?
Иначе нищо против ВО, за всяка работа си има хора - и за проституцията, и за писането, че и за ВО дори.
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Търговецът на кристал много си нападателна и обиждаш хората около теб! ПР е и организатор. А една бременна хлебарка върши много работа - знаеш ли, какво тършуване прави, за да намери нещо за гладния си стомах :), все пак й предстои да има потомство! хихихи А ти защо толкова си се надъхала против ВО не знам. Някой от тази специалност бая те е ядосал.
Пък ти като журналистка ще можеш ли да си намериш работа? Дано! Защото повечето добри журналисти не са завършили това!
Не искам да се карам с никого, нито някой да обижда някого, само защото е записал друга специалност! Тъпо е! Спрете спора, докато не съм извадила калашника да ви застрелям всичките... :wink:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Не съм нападателна, просто имам наблюдения от първа ръка - доста неща караме заедно с ПРите и повечето от тях стават само за обект за подигравки, това е.
Не обиждам персонално никого, прекратявам коментарите си по темата за ВО.

Що се отнася до работата, още след първи курс изкарах стаж в БТА (не съм в отдел вътрешна информация, но пиша и ме публикуват, което е по-важното) и преди 2 дни ми предложиха да остана за постоянно. Парите не са много, но определено стигат за студент.
А и аз журналистиката я уча между другото, ако имам избор, няма да се занимавам с нея, а с режисура. Определено. Или ще стана съветник на Първанов. Ще реша. :wink:
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Браво на теб! Това да се чува:)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”