Два въпроса за КСК2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Crescent
От дъжд на вятър

Два въпроса за КСК2007

Мнение от Crescent »

1 - Пуснат ли е този справочник в продажба и ако да, къде? Или ще се подава само на място преди изпита?
Единственото разрешено помагало по време на изпита е Справочник по
математика за кандидат-студенти, издаден от Факултета по математика и информатика
на СУ „Св. Климент Охридски” през 2007 г. (с червена корица).
Извадка от http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... matika.pdf

2 - Гледам, че явно е модерно ( разбирайте доходоносно ) университетите да пускат документите за кандидатстване в справочниците си. Няма ли друг начин да се набавят нужните бланки и формуляри? Не съм за 20-30 лева ( ще кандидатствам в няколко университета ), но ми се вижда грозно такова изнудване.

Едит 1 - Всеки казва различно нещо... Надявам се Мила да е права.
Мила написа:*Попълнете картончето си за явяване на изпит - обикновено купища от тях стоят на една маса в коридора пред стаите за записване.
За справка http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=5759
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Пробвай книжарниците на университета, вляво и вдясно от главния вход се намират... А за документите за записване, след понеделника ще е ясно, тогава почва самото записване.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Уф, не ги е срам!!! Преди(миналата година) за СУ нямаше специални таблици!!! :evil: Пък и всички от 8ми клас си свикват с жълтите четиризначни :?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN
Курс: втори

справочник

Мнение от zvezda »

Да, така е! Не че оръфаната ми жълта таблица не е е добра, просто се търси откъде да получат още ПАРИ покрай КСК '07 ;( Много тъпо!

В знак на протест смятам да не си купувам таблица. Не знам абсолютно всичко, но май ще ми отнеме по-малко време да си изведа търсеното (пр. производна на нещо си), отколкото да го намеря в непознатия справочник. Освен това аз и след изпита ще си ползвам старата жълта таблица..

В най-най-краен случай се надявам да не ме изгонят като мръсен пес ако помоля да заема от някого справочника за 5 минутки :oops: :lol:
.:KH ~ II-pи курс:.
Аватар
Crescent
От дъжд на вятър

Мнение от Crescent »

Благодаря за отговорите досега.
Някой, който вече се е записал да разясни и въпрос 2 - трябва ли задължително да се купи информационният справочник, за да се набавят нужните документи?
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

Crescent написа:Благодаря за отговорите досега.
Някой, който вече се е записал да разясни и въпрос 2 - трябва ли задължително да се купи информационният справочник, за да се набавят нужните документи?
значи, ако прочетеш внимателно написаното от Мила, ще видиш че онова което си цитирал, се отнася за явяване на предварителен изпит ;).
за самото кандидатстване (което включва и записване за редовните изпити) ти трябват специални документи за кандидатстване - преди 2 години, когато аз кандидатствах, документите се продаваха като комплект бланки, ама сега май са ги сложили в справочника, така че сигурно ще ти се наложи да го купуваш. пак казвам, не съм сигурен, преди да си купиш справочник, проучи дали вътре са документите за кандидатстване.. нищо чудно да е така, в ТУ от доста време са на тая система, 10 кинта ме одраха навремето :x
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

:)

Мнение от plamKA »

Чл. 7. (1) За участие в предварителните кандидатстудентски изпити се подават следните документи:
1. Картонче за участие в предварителните кандидатстудентски изпити. Картончето се получава след заплащане на таксата при регистрация за издаване на входящ номер;
2. Лична карта;
3. Квитанция за платена такса за участие в предварителните изпити.

...
И на мен в Центъра за прием на документи едва ли не ме задължиха да си купя справочник,за да имам въпросното жълто картонче!!!Не,че си го купих,но въпросът е защо ли компетентните бюра така нахално пробутват справочниците,а в СУ,картончетата си вървят със самия изпит,нали?Т.е не се дъжи такса за тях?Едно жълто или червено или зелено картонче 5 лв ли струва???Как може?Възмутена съм,че на бедните кандидатстуденти направо им "одират кожата" и гледат отвсякаде да измъкнат пари!!!И това ми било "Център за прием на документи"...по-добре да му сменят името на "център за прием на пари"...
Поправете ме ако греша...
Аватар
Crescent
От дъжд на вятър

Мнение от Crescent »

Оф-Топик - Цялата кампания си е един добре развит бизнес...
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Оф-топик - Добро утро ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”