Матурите през 2008 (информация)
Модератор: Boromir
-
lilit
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ако матурите са от сорта на това което е качено в сайта на МОН , просто няма да има за какво да се притеснявате.И да оценката от матурата замества оценката на съответния предмет в дипломата.Едната матура е по БЕЛ,др по избор(за предпочитане от профилиращите предмети, защото се очаква че са научени най-добре).Лично според мен е по-добре втората матура да е по предмета с който ще се кандидатства,защото щом си учил за изпит,то ще можеш и да си направиш матурата, която ще е мн по-лесна от КС изпит.
I was alone an' I needed love
so much I sacrificed all I was dreaming of,can't hold the passion of a soul in need,I look for mercy when my heart begins to bleed
so much I sacrificed all I was dreaming of,can't hold the passion of a soul in need,I look for mercy when my heart begins to bleed
-
lilit
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
http://mon.bg/opencms/opencms/documents/dzi влез тук и прецени за какво става въпрос 
I was alone an' I needed love
Аз съм в 11 клас сега, и ако МОН удържат на думата си ще държа матура и всички от 89 наборпрез 2008. Мисля, че това е правилният начин. Просто летвата е различна навсякъде.. Само 1 пример- миналия петък (16.03.07) в час по Лтература за 20мин правихме тест по БЕЛ без предупреждение . Теста беше 26 въпроса + текст за разбиране на изключително неразбираемо равнище, чудех се това на български ли е? Както и да е Даскалицата оцени само 7 теста от 22 и моя беше единия. Имах 2. Почти всички бяха за 2, но тя реши само някои да прецака. И така се изкарват оценките в езиковите гимназиите. Изводът е един: Матурите са нужни за да бъдат равни шансовете на всички. Аз ще кандидатствам с Математика и какво съм виновен, че по БЕЛ ми преподава един Тиранин? Сигурен съм, че много други са мачкани по БЕЛ или друо без причина и после просто топадат от класация за ВУЗ-ве..
- Morning Star
- От дъжд на вятър
леле Това ми звучи точно като контролна при госпожа НенчеваKapitana написа:Аз съм в 11 клас сега, и ако МОН удържат на думата си ще държа матура и всички от 89 наборпрез 2008. Мисля, че това е правилният начин. Просто летвата е различна навсякъде.. Само 1 пример- миналия петък (16.03.07) в час по Лтература за 20мин правихме тест по БЕЛ без предупреждение . Теста беше 26 въпроса + текст за разбиране на изключително неразбираемо равнище, чудех се това на български ли е? Както и да е Даскалицата оцени само 7 теста от 22 и моя беше единия. Имах 2. Почти всички бяха за 2, но тя реши само някои да прецака. И така се изкарват оценките в езиковите гимназиите. Изводът е един: Матурите са нужни за да бъдат равни шансовете на всички. Аз ще кандидатствам с Математика и какво съм виновен, че по БЕЛ ми преподава един Тиранин? Сигурен съм, че много други са мачкани по БЕЛ или друо без причина и после просто топадат от класация за ВУЗ-ве..

- clessy
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Сори, но не мога да се съглася с тва обобщаващо мнение...Вярвам,че има и кофти даскали,които просто не са намерили правилото призвание в живота...не оценяват обективно и ... те прецакват както ти казваш...eleos написа:всеки даскал гледа да прецака някого в това съм се обедила вече, лошото е когато гледат да прецакат цял клас. Тогава става много лошо !
"...И гърди геройски на смърт да изложи, И ЕДИН ВРАГ ПОВЕЧ МЪРТЪВ ДА ПОЛОЖИ...!!!"
Чувал съм за матурата по литература - нищо сложно няма. Малко тестчета и едно кратко съчинение, отговор на литературен въпрос или разсъждение върху кратък цитат. По математика съм решавал разни примерни теми за матури, и там нищо особено, повечето от задачите са решавани в училище...
И сега какво стана с пробните матури
Навих се да отида да пробвам какво мога
Ако някой знае, да пише.
И сега какво стана с пробните матури
- Nickelscence
- В началото бе словото
- Nickelscence
- В началото бе словото
Хехе, slavcho, мерси за успокоението. Питам,защото адски много се изнервих тая година с това кандидатстване и ми минават някои капитулантски мисли през главата... От типа на: "какво ще загубя толкова, ако реша да кандидатствам другата година" и др подобни... 
"It's better to burn out than to fade away!" (Kurt Cobain)