Мога ли да си изтегля поправката?

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Аватар
Nikolay_86
В началото бе словото

Мога ли да си изтегля поправката?

Мнение от Nikolay_86 »

Мога ли да си изтегля изпит от поправителната сесия през септември по рано, да речем май или юни.Подава се някаква молба до декана или трябва да се говори с професора.Изтеглянето се налага поради желанието ми да се прехвърля в друга специалност, а знам че с невзет изпит това не става.Ако някой е бил в сходна ситуация нека да пише
СКЪСАХА МЕ!!!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

мммм, не съм била в такава ситуация, но определено трябва да говориш с професора. После може и да ти е нужен индивидуален протокол, защото няма как да ти дадат есенния пртокол.
Ще ти преместя темата в Административни въпроси, Принцеса е по-компетентна :D
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Трябва да си говориш с професора, ако се съгласи да го изтеглите, нямаш грижи.Обаче дори и до го изтеглиш, не съм сигурна, къде ще ти пише тази оценка, тоест най-вероятно ще трябва да я пише в протокола за Септември, а теб това пак не те устройва :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Nikolay_86
В началото бе словото

Мнение от Nikolay_86 »

Значи ако съм скъсан на изпита през редовната сесия нямам никакъв шанс да се прехвърля дори и да си изтегля изпита по-рано.Скъсан ли си веднъж нямаш право да се прехвърляш, така ли.
СКЪСАХА МЕ!!!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Миииии...За всеки случай говори все пак с професора, той може да знае някакъв вариант с протоколите.
Аватар
Sandra
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sandra »

Доколкото знам можеш да се прехвърлиш все още. Пак се явяваш септември, само че в молбата за прехвърляне ще отбележиш, че чакаш оценка от повишителен изпит (поправката пак си е вид повишителен изпит :lol: ). И фактически след изпита ще ти изчислят успеха, въз основа на който ще разглеждат молбата ти за преместване. Моя позната преди 2-3 години се прехвърли така. В смисъл, че не се беше явила на редовна дата, защото я беше страх, че ще има ниска оценка, а на нея й трябваше висока за успех, за да се прехвърли и ... в крайна сметка се прехвърли успешно.
Intimacy is a four-syllable word for, "Here are my heart and soul, please grind them into a hamburger, and enjoy."
Аватар
Nikolay_86
В началото бе словото

Мнение от Nikolay_86 »

Значи все пак има някакъв шанс да се прехвърля въпреки че са ме скъсали на един изпит.Към кого трябва да се обърна за да ми разясни какви са процедурите, защото тия чиновници от факултета ми (философски) са крайно нелюбезни и не дават никаква информация.
СКЪСАХА МЕ!!!
geritza
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от geritza »

Ако изпита ти е при Гичева-Гочева или при Динев в никакъв случай не казвай, че искаш да се прехвърляш - вероятността пак да те скъсат е много голяма...
... и изтръска зеленото дяволче от ръкава на сакото си...
Аватар
Nikolay_86
В началото бе словото

Мнение от Nikolay_86 »

Ама вярно ли е това, че дори и да са ме скъсали през редовната сесия като си взема изпита септември пак мога да се прехвърля.
СКЪСАХА МЕ!!!
Аватар
Nikolay_86
В началото бе словото

Мнение от Nikolay_86 »

Няма ли някой тука, който е наясно с тея процедури за прехвърлянето.Ако са ме скъсали на един изпит мога ли като си го взема септември да се прехвърля.Аз мисля че няма да стане, защото молбите се подават преди поправителната сесия и с невзет изпит сигурно въобще няма за кво да се боря.Айде някой да ме опровергае , pleaseeeee
СКЪСАХА МЕ!!!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Ами аз мисля, че няма да може :( Просто наистина оценката ти ще фигурира в есенния протокол.....Ама нищо не пречи да се пробваш, да си подадеш документи и да засвидетелстваш оценката с книжката си- може пък и да стане :?
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Nikolay_86
В началото бе словото

Мнение от Nikolay_86 »

Ами кого да питам как стоят работите.Тези от канцеларията на моята специалност или тези от специалността в която искам да се прехвърля
СКЪСАХА МЕ!!!
geritza
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от geritza »

Като за начало се разбери с преподавателя дали и кога ще те изпита. След това трябва да си купиш индивидуален протокол. Ако отидеш директно в 47-ма Росица Тончева ще ти отговори, че не може да ти оформи протокола, ако няма насрочена дата за този изпит. Казваш й, че става дума за Динев - целия факултет знае за какво иде реч.. Явяваш се, взимаш го, и чак след това почваш да се бориш за прехвърляне... И да не те отчайвам, но щом Динев не те е пуснал на първа дата, вероятността отново да те скъса е доста голяма...
... и изтръска зеленото дяволче от ръкава на сакото си...
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от united_colors »

Индивидуален протокол. Говори с преподавателя. Трябва да имаш само 1 поправка за индивидуален протокол. Цена 20 лв. Това съм чувала аз.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Оценките от инд. протокол се нанасят веднага, а не се чака до септември, тъй че си изцяло в ръцете на професора. Убеди го да те изпита, но си научи, защото по мое наблюдение, повечето не обичат да изпитват извън сесия... :thumbleft:
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”