Компютърни игри - обмен на опит :)

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Приложи търпение, железни нерви и тактика, съчетана с промъкване ;)
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Наказетлю, ще ти цитирам едно мнение от един друг форум
На един друг форум един човек написа:играта е просто огромна, във всяко отношение. има толкова много детайли, че е направо плашещо.
обикалям си из поленцата и си ловя мутанти, минавайки през някакъв запален варел. след около 10 минути вече е привечер, а аз пак минавам от там. забелязвам как до огъня е седнал самотен сталкер с китара, който си посвирва и пийва.
други сталкери, около други огньове си разказват анекдоти.
някои се оплакват от всичко около себе си.
чак сега съжалявам, че руския го отбирам доста бегло.

оръжията им засичат. предполагам, че и оръжието на нашия може да засече, но трябва да е в много лошо състояние. оръжията имат и няква форма на дюрабилити, която обаче се хаби доста бавно. самото АИ е перфектно. ако си се скатал някъде гледат да те наобиколят за да те изкарат. ако ги хванеш в гадна позиция се крият зад каквото им падне. имаше една схватка на едно поле с 2 дървета, като лошковеца изтича около 10 метра за да се скрие зад едното.
единствената забележка е относно това, че понякога си губят предпазливостта по много тъпи начини. примерно виждаш някъв и се скриваш зад някакъв ъгъл. и той те е видял, съответно идва да те избие. ти обаче го чакаш точно зад ъгъла, готов да си набуташ двуцевката в задника му. случва се главно ако си го видял отблизо и си изтичал до близък ъгъл. това ми се струва ирационално, иначе всичко друго е перфектно.
един проблем не на АИ-то, ами на начина по който е направена играта, е това, че на най-високата трудност, почти всички са с някакви тонове здраве и съответно трябва да изпразниш няколко пълнителя в някой, за да го отбележиш. и докато за теб 2-3 точни изтрела са достатъчни - а аз се кефя на това, понеже добавя някаква доза реализъм в нещата - то за вразите нещата са далеч от реалистичното.
от друга страна се свиква и става много приятно, понеже битките стават доста по-дълги и стресиращи. почти сигурна смърт е да попаднеш на 2-ма души в една стая, защото те смазват за секунди. от там следва да си обмисляш тактиката и да дебнеш, да обикаляш повече, да снийкваш, да се вслушваш кой къде може да бъде. започваш да търсиш някакви спотове, криеш се в тях известно време, излизаш изненадващо и убиваш някой, сменяш позицията и забелязваш как онези започват да те търсят в старата ти позиция. междувременно отиваш при техният - сега сам - другар и му пускаш два куршума в главата, след което намираш нов спот.
само си представям това в малко по-големи мащаби, с повечко хора на твоя страна и по-фенси оръжия.
друг печен момент е когато раниш някого, вместо да го убиеш. не съм абсолютно сигурен, но предполагам, че някой негов другар може да мине през него с аптечка и да го излекува, при което онзи си продължава схватката. интересно ми е, ако някой реши да играе милостивият сталкер, като само им взима оръжията(оръжието, което позлваш в момента пада отделно), дали оня би ти излезнал само с нож или голи ръце, или би скътал някъде, след като няма оръжие.
абе колосус е така, направо ме пълни всичко това.

иначе самата игра нямаше да е толкова зарибяваща и яка, ако самата атмосфера не беше такава, каквато е. музиката, сградите, пътищата, железопътната линия, тунелите, цветовата гама на всичко в игралния свят. страшно много напомня на хл2, само че в малко по-горист сетинг и доста по-мащабно. най-ме кефи, как е пълно с разни изоставени и забутани колиби и дупки, в които всеки би очаквал да се крият невъобразими богатства. неколкократно ми се случва да се катеря по разни покриви, като съм минал през цяла тумба мутанти и т.н., за да открия накрая ПРАЗЕН сандък. и всъщност е напълно логично - нашия човек идва във вече отъпкана и силно разкрита част от зоната, просто няма какво да намери. всичко е открито и продадено. това е едно от нещата, които ти създават усещането, че не си сам, ами си част. в началото нещата се случват без твоята намеса. мутанти нападат камповете, бандити се сбиват с военните, военните правят патрул по пътя и избиват мутантите, докато бандитите си разказват вицове на техния огън.
и музиката е просто смазваща. спокойна, тъжна, но не депресираща. малко психо. много ми харесва как са успели да създадат звуковия фон, така че да не се набива и пречи, да не нарушава прословутата чернобилска тишина. просто тихи елементарни композиции, базиращи се не толкова на мелодията, колкото на звуците. за това спомагат и константните амбиент звуци, които не са свързани с музичката, ами съответстват на зоната в която си. гениално просто.

оръжията в началото са гадни, в смисъл, че е трудно да ги ползваш ефективно. от друга страна в това има перфектна логика, така че няма проблем. в момента имам три пистолета, които не се различават един от друг особено. един слаб, един малко по-силен и точен и един със заглушител.
любимото обаче си остава двуцевката, комбинирана с въпросното притичване и отбелязване. това не помага особено на открито де.
иначе, като цяло, въпреки че играя на най-високата трудност, не съм открил особен дефицит на муниции или пък аптечки и храна. може би щото съм много добър, деа знам. да не говорим, че дори и да свърша тези, които имам като запас, пак имам пари за страшно много. та това ми се струва недоизпипано.

абе играта е невероятна. от втората част на халфа до сега, съм играл само един друг шуутър с толкова невероятно изпипана атмосфера(condemned: criminal origins). всичко друго е за запълване на времето. специално тази игра просто ще я погълна с някъв невероятен кеф и желание.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Pun1sher
Пишете, о, братя

Мнение от Pun1sher »

един проблем не на АИ-то, ами на начина по който е направена играта, е това, че на най-високата трудност, почти всички са с някакви тонове здраве и съответно трябва да изпразниш няколко пълнителя в някой, за да го отбележиш. и докато за теб 2-3 точни изтрела са достатъчни - а аз се кефя на това, понеже добавя някаква доза реализъм в нещата - то за вразите нещата са далеч от реалистичното.
от друга страна се свиква и става много приятно, понеже битките стават доста по-дълги и стресиращи. почти сигурна смърт е да попаднеш на 2-ма души в една стая, защото те смазват за секунди

Не мога така нерва се, псувам, ше счупа лаптопа още малко. Иначе си падам малко юруш аз - наливам с квито оружия имам пък каквото сабя покаже :lol:
Whatever, Whatever, I'll Do What I Want !!!
Изображение

http://spoilerslost.blogspot.com/
Аватар
Аlien
От дъжд на вятър

Мнение от Аlien »

Тоест играта е повече тактически екшън, отколкото безмозъчната пуцкалка, на която се надявах? Сакън, че я инсталирах снощи.

Иначе аз уж днес почнах The Longest Journey, ама най-рано утре ще се продължава сериозно...
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Добра е Сталкера,ама като ви е трудна на високата трудност ,пуснете си я на най-ниската,бре :idea: :D ...И на мен ми е трудна.Инак играта радва,обаче я бях натоварил с огромни очкавания и лекичко ме разочарова(все пак 6 години разработка).Но както и да е ,все още не съм я заиграл сериозно...Може пък да ме изненада приятно с напредването на играта.Иначе от това дето виждам от пръв поглед:
Графика 8/10
Звук 8/10
ИИ 7/10
Геймплей - все още не мога да кажа :wink:
.
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

някой да цъка Football Managera 07?
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

Трипио! как е Арканума?
Аватар
Аlien
От дъжд на вятър

Мнение от Аlien »

Ааааах Столкър... играта КЕФИ максимално. Графиката е НЕЧОВЕШКА, атмосферата... или по-скоро Атмосферата... гениални, гениални... минах няколко "куеста", обаче осъзнах, че тази игра трябва да се играе само през нощта, така че сега я оставям... :) Леле, ще се играе. :)
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
Аватар
Pun1sher
Пишете, о, братя

Мнение от Pun1sher »

THe Longest Journet е много Добра. И тя иска неземни нерви обаче...
А Столкера го почнах отначало на най-ниската трудност, че туку виж спра до умирам от 2 куршума кадето и да е :D
Whatever, Whatever, I'll Do What I Want !!!
Изображение

http://spoilerslost.blogspot.com/
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

GaVrosH написа:Трипио! как е Арканума?
Ти го почни и ще разбереш как е като се събудиш след 1 седмица на credit-ите :lol:
efegee
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Никой ли не играе Херетик ІІ тука бре?

Ей това е игра, това е атмосфера!!! Няма по-добър екшън-адвенчър от старата школа.

Млад бях, ама още помня как се мъчих с тоя гад Моркалавин във Файнъл шоудауна... ееех :D
Изображение
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

sasoh написа:
GaVrosH написа:Трипио! как е Арканума?
Ти го почни и ще разбереш как е като се събудиш след 1 седмица на credit-ите :lol:
луд сииииии!
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Boromir написа:Никой ли не играе Херетик ІІ тука бре?

Ей това е игра, това е атмосфера!!! Няма по-добър екшън-адвенчър от старата школа.

Млад бях, ама още помня как се мъчих с тоя гад Моркалавин във Файнъл шоудауна... ееех :D
Помня я ,как иначе...Качествена(за времето си) игра...Надявах се на 3ка обаче няма за сега нищо по въпроса...
.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Абе аз го имах Херетика едно време, ама бъгав ли беше, що беше - по едно време стигам донякъде и няма как да продължа - опитах всяко кьошенце - нема бате :?
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Кажи къде - тая игра я знам не наизуст, ми със затворени очи мога да я цъкам - веднъж я превъртях два пъти за един ден :)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”