Медицина в СУ
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- m.petrova.bg
- В началото бе словото
medicina
това за 2007 е глупост!болна амбиция!в България няма нужда от повече лекари.5 медицински университета стигат, даже са в повече!!!няма база, няма преподаватели, каде ще им е клиничната практика???това просто е за да се вземат субсидии ..това е!!!
- lady_eve
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Все пак...
...уж 100% ще го има тази година, но аз лично не съм видяла и чула за готов конспект за изпитите, само дочувам непътвърдени информации, че щяло да е тест. Някой да знае повече?
Иначе по последни данни за ориентацията ми съм се упътила към Стоматологичния отново, пък после смятам да продължа това, в което надникнах за кратко - БФ. Уж се записах за малко там да видя какво представлява, но не съм очаквала, че така ще ми допадне. Ако и тази година не се наместя в 40те места за момичета, отивам в БФ, вива БФ
Но е интересен и въпрсът за Медицина в СУ, за мен той е висящ, знаете ли още нещо?
Иначе по последни данни за ориентацията ми съм се упътила към Стоматологичния отново, пък после смятам да продължа това, в което надникнах за кратко - БФ. Уж се записах за малко там да видя какво представлява, но не съм очаквала, че така ще ми допадне. Ако и тази година не се наместя в 40те места за момичета, отивам в БФ, вива БФ
Но е интересен и въпрсът за Медицина в СУ, за мен той е висящ, знаете ли още нещо?
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- явор
- Летописец Виртуоз
Re: medicina
Защо пък да няма? Пък и защо хората, които имат амбиция да станат добри лекари, да не им се даде възможност да изместят по-малко кокуретноспособните им колеги.m.petrova.bg написа:това за 2007 е глупост!болна амбиция!в България няма нужда от повече лекари.5 медицински университета стигат, даже са в повече!!!няма база, няма преподаватели, каде ще им е клиничната практика???това просто е за да се вземат субсидии ..това е!!!
Прависти също има много, но според мен ще има все повече и повече работа за нас... а и на мен това ми е насърце. Ще има много други практикуващи юристи, които няма да са по-добри професионалисти. Защо да трябва те да си седят на *****, а аз да не мога да съм на тяхно място???
---alhimikat написа:Когато сме определяли бройката, сме се съобразявали с търсенето от такива специалисти на пазара на труда, с реалната нужда от лекари в страната.
И според мен това ще е доста сериозен проблем. Представям си какво ще стане съотношението до няколко години! Че и на всичкото отгоре чужденци могат да си плащат и да влизат "без" изпити, а българите трябва да минават през чужбина първо. С какво повече те заслужават тези места???ira написа:Медицина в СУ за българи няма да има през учебната 2007-2008! Писна ми вече, откога лъжат че ще има. Цяла година стискам палци, за да дойдат, от Турция, Узбекистан, Таджикистан и др страни да ни е обучават в университета! Е това ако е държава и образование!
---
Абе това до голяма степен опира до преподавателите. Ако успеят да привлекат добри специалисти и личности няма да има проблем. Не гледайте толкова песимистично.begemot_ написа:като имам предвид нивото на образованието в СУ, липсата на медицина значи само няколко убийци по-малко
---
На някой май му куца математикатаalhimikat написа:Така ставаме първият пълен университет в страната с почти 90-процентно покритие на всички специалности и научни направления.
- След като вече имате позволение да обучавате медици, може ли да се каже, че Софийският университет се превръща в българския Харвард?
- Това може да се каже за нас, както и за Харвард може да се каже, че е американският Софийски университет. Важното е, че и в България вече има университет, където се преподава пълната гама от науки.
---
Определено няма да ме привлекат с това, нито така ще провокират повече фирми да търсят специалисти!!!alhimikat написа: За нас най-важното е да докажем, че тази специалност има правото да съществува в рамките на нашия университет. Това става най-вече с привличането на чужденци, които да се обучават с нея.
---
Това не мога да го повярвам. Пък и кой знае какви статистики ползват.alhimikat написа:Там тенденцията е медицинското образование да се получава в рамките на големите университети, а не в специализирани ВУЗ-ове. Същественото предимство на това е, че медицината се развива заедно с останалите естествени науки.
---
alhimikat написа:Като наблюдавам студентите, смятам, че макар да се раждат по-малко деца, те са по-умни. Качеството на кандидатите ни става по-високо всяка година.
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си