Еразмус -или за едно безхаберие
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Еразмус -или за едно безхаберие
Здравейте)
Аз вече съм магистър и се канех да кандидатствам по Еразмус...
Беше ми казано, че информацията за кандидатстването ще излезе в края на месеца. Такава не е изложена никъде.
Междувременно разбрах, че в администрацията вече са получили информацията. Хора, които са кандидатствали преди ми казаха, че по принцип пускат списъците два дни преди кандидатстването.
Кажете ми на какво прилича това?!
За мен това означава, че някои хора не си вършат работата.
СУ е едно наистина прекрасно място, но съм го запомнил, както предполагам и много други хора, с някакво информационно затъмнение.
Това означава, че някакви хора там вътре просто ги мързи! И не искат да свършат това, за което им се плаща!
Трябва ли всеки път като искаш да направиш нещо да започнеш сам да търсиш информацията, която ти трябва. Защото аз сега ще намеря телефон и ще им се обадя. Но въпросът не е в това. Нали се сещате... Ако по принцип трябваше нещата да се вършат по този начин администрацията можеше да е доста по-малко...
Аз не съм някакъв лош човек или студент. Просто ми омръзна да гледам безхаберието навсякъде около себе си. Това е!
Аз вече съм магистър и се канех да кандидатствам по Еразмус...
Беше ми казано, че информацията за кандидатстването ще излезе в края на месеца. Такава не е изложена никъде.
Междувременно разбрах, че в администрацията вече са получили информацията. Хора, които са кандидатствали преди ми казаха, че по принцип пускат списъците два дни преди кандидатстването.
Кажете ми на какво прилича това?!
За мен това означава, че някои хора не си вършат работата.
СУ е едно наистина прекрасно място, но съм го запомнил, както предполагам и много други хора, с някакво информационно затъмнение.
Това означава, че някакви хора там вътре просто ги мързи! И не искат да свършат това, за което им се плаща!
Трябва ли всеки път като искаш да направиш нещо да започнеш сам да търсиш информацията, която ти трябва. Защото аз сега ще намеря телефон и ще им се обадя. Но въпросът не е в това. Нали се сещате... Ако по принцип трябваше нещата да се вършат по този начин администрацията можеше да е доста по-малко...
Аз не съм някакъв лош човек или студент. Просто ми омръзна да гледам безхаберието навсякъде около себе си. Това е!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Колега, какво да ти кажа, много си прав , но да знаеш че това с кандидатстването ти е най-малкия проблем, повярвай ми
Дай боже да те приемат после почва истинския кошмар когато на никой не му пука за тебе и ти трябва сам да си откриеш всички необходими документи и информация, но какво да се прави
такъв е животът
Като птичка в небесата 
Не си прав!
Животът не е такъв. Хората там са такива...Положението е такова защото едни хора ги мързи и не искат да си свършат работата - тоест да ми дадат навременна и адекватна информация и да ми помогнат с кандидатстването по Еразмус, вместо да се опитват да ме спрат, защото колкото хора по-малко, толкова по-малко работа ще имат...
Не трябва да си мислим, че животът е такъв защото по този начин се примиряваме с положението.
Може да си направим някакъв протест или нещо такова скоро ако продължават да се държат по този безумен начин.
Защо начинатъ е безумен?
Защото по Еразмус на обмен отиват много по-малко хора, отколкото е възможно и по този начин се губят местата.
Това е!
Животът не е такъв. Хората там са такива...Положението е такова защото едни хора ги мързи и не искат да си свършат работата - тоест да ми дадат навременна и адекватна информация и да ми помогнат с кандидатстването по Еразмус, вместо да се опитват да ме спрат, защото колкото хора по-малко, толкова по-малко работа ще имат...
Не трябва да си мислим, че животът е такъв защото по този начин се примиряваме с положението.
Може да си направим някакъв протест или нещо такова скоро ако продължават да се държат по този безумен начин.
Защо начинатъ е безумен?
Защото по Еразмус на обмен отиват много по-малко хора, отколкото е възможно и по този начин се губят местата.
Това е!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Кандидатстването миналата година беше точно по това време - информацията излезе на 07.03, събеседванията бяха в края на месеца и времето стигна точно за всичко.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И тук си прав, но положението не е такова само тукаamebcho написа:Не си прав!
Защо начинатъ е безумен?
Това е!
Като птичка в небесата 
- Schweinsteiger
- В началото бе словото
- Schweinsteiger
- В началото бе словото
За да не отварям нова тема за това колко безхаберно и непукистко отношение има администацията на СУ ще постна тук следния (за съжаление пореден) пример: Аз съм туризъм 1 курс и ходя на СИД - Социология- съответно упражненията ни са сложени в зала в мазето която още от средата на миналия семестър е в ремонт и вероятно ще бъде завършена в началото на следващия. Предишния път заедно с преподавателя успяхме да намерим свободна зала и да проведем нормално своите занятия, но днес нямахме същия късмет. Съответно преподавателя се обърна към декана г-н Славейков и той кротко ни каза да продължаваме да търсим и че не е негова отговорността за това ние да имаме зала за занятия (А НА КОЙ е тогава?). После преподавателя се обърна и към секретарката (или както там е по-засуканото име на тая длъжност) и тя съответно отговорила в типичния стил "Еми аз не съм ви виновна...". Аз лично се питам към кой трябва да се обърна за да имаме своя стая и да не бродим като група призраци из университета всяка сряда в търсенето на заветната свободна стая. Също ми се ще да знам как мога да се оплача от това ,което става в университета, защото това не е просто сграда, а институция със всичките и привелигии и задължения и когато аз плащам по 100лв на семестър, а и отделно държавата плаща за мен- искам да знам че мога спокойно да бъда част от учебния процес 
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имаш предвид езикове курсове в Гърция или курсове по гръцки език като цялоfeichka написа:Не е много по темата, ама...да не пускам нова, чеи без това вече има хиляда и сто теми...Та, някой да знае къде се предлагат летни езикови курсове за Гърция?
Като птичка в небесата