22.03.2007 - митинг в защита на Интернет-потребителите!

Архив на всички останали категории.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Замислете се от кога споделянето стана престъпление :roll:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

А ако някой дойде утре и те обере престъпление ли ще е ?
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

При споделянето на информация тя се размножава, а не се отнема от един, за да се предостави на друг :roll:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

FeverNew написа:Едно е сигурно - обменът между потребителите НИКОГА ВЕЧЕ няма да спре, каквото и да става.
Че кога е спирал? Помните ли през 2005 пролетта, когато нсбоп бяха провели акция и спряха фри сървърите? Това дата, арена(преди си имаха фтп), това бол.бг, фри.технолинк, това евро.нет... Като едно уточнение - не работиха само търсачките на датата и арената, иначе всичките неща си стояха там. А успоредно с това тракерчетата бяха налице. Да не говориме за сийдърите и пиърите - те никога не заспиват. Кой каквото има - щайга, компютър... сийдва, та дрънка. Коефициентите в класациите са доста важно нещо. Носят престиж, па и можеш да качаш торенти и ранга ти се променя от юзър, после става ъплоудър... и тн
Та навлязаха масово торентите и на онея мафиоти от нсбоп им влезе в гъза. Есента на същата година търсачката на датата заработи. След известно време решиха да се направи не толкова достъпна, като парите от смс-ите нямаха никакво значение къде отиват. През това време арената набра голяма инерция с торентите, бола недотам, но се появи линкос.бг с революционна система за маршрутизация между лийчърите. Бях чел едно постче в тази връзка.
Обективно като се погледне, торентите не са измислени в България. Гледам говорите за американците. Ами в ЕС какво е положението? Защо четох някъде, че всичко си е съвсем легално. Т.е. американците най-много страдат (Бог знае защо) и ние им се подлагаме. Ай кафа.
RealSugar написа:Ок дай по повода да подкрепим пиратството с пълна сила :)
Ти да не си пиратка, че те е страх. Най-големите мафиоти в България са нсбоп или сега както е гдбоп, а най-големите пирати са политиците.
И какво толкова им съчувстваш на американските "автори"? Гладни ли са, жадни ли са? Кой ги е обрал. Голи и боси ли ходят? Ами на техния фон, ти си 1000 пъти ограбена.

п.п. стискам ръката на яворчо за доста смисления му пост. Този път като по чудо се съгласявам с него.
Изображение
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Добре де закони не са нарушени, ама става въпрос за моралната страна на проблема. Колкото и да се заобикаля закона, колкото и да няма никакви нарушения, колкото и да ми разправяте, че информацията не се отнема от никого, а само се размножава, за мен това си е кражба. Носителите на авторско право не получават нищо. В този смисъл аз мога да ви споделя една книга или филм и да ви дам дадения продукта да го изгледате, изслушате или каквото още там искате, но тук става въпрос за хиляди потребители. Неслучайно на видео касетите преди имаше надпис "Забранено за публични прожекции!" :!:
Silence tells me secretly Everything!
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Така е. То вярно, че изкуството цена няма, ама и творците трябва да ядат. :roll:
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Едно време хората на изкуството не са се занимавали с него заради финансова облага, а защото са го приемали като дълг и призвание. Радвали са ги възхищението на хората, тяхната признателност. В модерното време хората са наясно с необходимостта от парите, но според мен е възможно един артист да бъде спонсориран от неговите ценители , щом има такива. Айде пък да не сте виждали такива неща из интернет. Ако един екип разработи една програма за архитектурно строителство, нормално е гилдията на архитектите да им отпусне пари за развитието на проекта. ...Дано ме разбирате правилно :roll:
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

явор написа:Едно време хората на изкуството не са се занимавали с него заради финансова облага, а защото са го приемали като дълг и призвание. Радвали са ги възхищението на хората, тяхната признателност. В модерното време хората са наясно с необходимостта от парите, но според мен е възможно един артист да бъде спонсориран от неговите ценители , щом има такива. Айде пък да не сте виждали такива неща из интернет. Ако един екип разработи една програма за архитектурно строителство, нормално е гилдията на архитектите да им отпусне пари за развитието на проекта. ...Дано ме разбирате правилно :roll:
Не, не те разбираме правилно. Както беше отбелязано в посления Блиц правилно е твърде относително понятие. Разбираме те, както можем. А аз разбирам, че ти нямаш нищо против 100 човека да си гледат безплатно филмчето, а ти ще пратиш солиден чек по пощата на режисьора, например, за солидната му работа. Живей днес! Нито аз съм Леонардо, нито ти си меценат.
Silence tells me secretly Everything!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Явно си ме разбрал както искам. Да, това имам в предвид :) И в надписите в началото ще пише "благодарение на Явор" :lol: :lol: :lol: Хубаво, живей днес, но аз мисля и за утре. За мен меценатството си е съвсем приложимо и в бъдеще.
Отворете сърцата си ;)
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Яворчо, какво меценатство, кви пет лева?
Който иска да прави музика примерно, да прави. Че кой го кара? Даже трябва да се радва, че се теглят произведенията му и се наблюдава як трафик по мрежата. Защото и пишун прави музика, ама кой му слуша повърните?

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=5830
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

E да де... аз имам в предвид от какво ще се хранят :roll:
Отворете сърцата си ;)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

явор написа:E да де... аз имам в предвид от какво ще се хранят, ако нямат странични занимания :roll:
Отворете сърцата си ;)
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Пиратството си е пиратство, незаконно е да размножаваш музика и филми че и пари да искаш за услугата, но това не значи, че е незаконна самата система за пренос на данни. Това, че по кю или по MSN могат да се пращат файлове до хората по целия свят и да се споделят какво значи, че трябва сега да махнем кю и мсн, или пък да дадем право на полицията с повод и без повод да ти чете логовете от съображения за сигурност.. Логиката се губи, едното е проблемът, а се гони другото. И накрая всичко се обърква и някой пак използва шума за своите интереси.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Winyan написа:незаконна самата система за пренос на данни
ха, оставаше тя да е незаконна.
Тъкмо сега си представям в някой час да ти говорят за мрежово програмиране, да нахлуят със взлом мафиотите от нсбоп и да пратят всички в панделата.

п.п. А кое друго е незаконно, че никак не стана ясно.

Яворчо, кое пак си имал впредвид, а аз не съм разбрал. Много размишляваш и си губиш мислите. Значи питаше откъде щели онея да се хранят. Ами както досега са яли.
Изображение
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Бeтон написа:

п.п. А кое друго е незаконно, че никак не стана ясно.
Ами нелегалното разпространение на музика и филми и софтуер.
Заключено

Обратно към “Други”