История+Литература=?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
HoTi
В началото бе словото

История+Литература=?

Мнение от HoTi »

Здравейте! :hello2: Иска ми се да се обърна към вас като по-врели и кипели в кандидатстудентската материя с едно въпросче :) 12клас съм и готвя литература и история. Според вас коя специалност, в която се влиза с тези предмети, дава най-добра реализация? Зная, че сигурно има 101 възможни специалности, но ми се иска да чуя и вашето мнение от първа ръка :? Страх ме е да не запиша нещо и после цял живот да съжалявам :oops:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

с литература и история се влиза право... Почна вече насън да ме преследва това право.

с история отделно се влизат доста неща... С литература също.

Тук въпросът е по-скоро на теб какво ти се прави.
Изображение
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Мисля, че правото е добър вариант...но както каза Боромир..има доста специалности, особено само с история- Политология, Публична администрация итн..Хубавото на правото( лично мое мнение) е, че е фундаментална наука и след като го завършиш можеш да работиш не само като юрист, но и като журналист, политолог, дипломат.. :) Ти решаваш :) Аз само ти препоръчвам :P
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
HoTi
В началото бе словото

Мнение от HoTi »

Ех, това право! Струва ми се, че вече знам на изуст всички негови плюсове и минуси....разкажете ми повече за другите спрециалности, моля ви :) Каква е реализацията на психологията, примерно? Според наблюденията ми е доста желана специалност, но пък ми обясниха, че да си психолог в България изобщо не било като на запад.....какво е вашето мнение? :)
Аватар
pliu6eno_me4e
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от pliu6eno_me4e »

fly4o написа:Мисля, че правото е добър вариант...

Уф, ама не може и само прависти в тая държава! А и имам чувството, че ме преследват - адски много хора около мен учат право или искат да уча право :pukeleft:
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Щото не е нормална бройката за приемане :wink:
Toto-I will remember
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

pliu6eno_me4e написа:
fly4o написа:Мисля, че правото е добър вариант...

Уф, ама не може и само прависти в тая държава! А и имам чувството, че ме преследват - адски много хора около мен учат право или искат да уча право :pukeleft:
Ами, да ти кажа, една доста доста голяма част от нас (правистите) сме влезли, защото наистина това ни е на сърцето :roll:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
HoTi
В началото бе словото

Мнение от HoTi »

Много често ми се случва, като кажа, че готвя история и литература и веднага ми отговарят "Ааа, ясно, право!" - като че ли това е единствената специалност с тия два предмета! :roll:
За да се откъсна някак от това клише, исках да споделите мненията си и за другите специалности :)
Аватар
EleiN
В началото бе словото

Мнение от EleiN »

HoTi написа:Много често ми се случва, като кажа, че готвя история и литература и веднага ми отговарят "Ааа, ясно, право!" - като че ли това е единствената специалност с тия два предмета! :roll:
За да се откъсна някак от това клише, исках да споделите мненията си и за другите специалности :)
Ако не се лъжа правото е единствената специалност за която се иска и история и литература, затова повечето които гитвят и двата предмета искат да учат право. Според мен ако си заложила на някоя друга специалност за която се искат един от двата изпита, готви само еиният, защото изпитите не са от най - леките. По моето мнение правото не е клише, просто като го завършиш имаш конкретна реализация. :lol:
Sorrow has a human heart
From my god it will depart
I'd sail before a thousand moons
Never finding where to go
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

който нз какво да следва, учи право........
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Е тва пък беше най-голямата простотия, дето съм чувал...Браво!Гениален си!
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
ivanov
В началото бе словото

Re: История+Литература=?

Мнение от ivanov »

HoTi написа:Здравейте! :hello2: Иска ми се да се обърна към вас като по-врели и кипели в кандидатстудентската материя с едно въпросче :) 12клас съм и готвя литература и история. Според вас коя специалност, в която се влиза с тези предмети, дава най-добра реализация? Зная, че сигурно има 101 възможни специалности, но ми се иска да чуя и вашето мнение от първа ръка :? Страх ме е да не запиша нещо и после цял живот да съжалявам :oops:
От казаното от теб явно искаш да разбереш, след като се завърши дадена специалност, каква работа ПО СПЕЦИАЛНОСТТА можеш да си намериш. Мисля, че на този въпрос по-точен отговор могат да ти дадат вече завършилите определена специалност. Защото те вече са на пазара на труда и реално са се сблъскали с деийствителността относно търсененто и намирането на работа по дадена професия. Повечето студенти или не работят, или работят работа, която е доста дачеч от изучаваната от тях специалност. Затова, ако имаш въпроси относно конкретна специалност и реализацията по същата след завършването й, се обърни към хора, които вече са я завършили, ако имаш такива познати. Те ще могат да ти дадат отговор.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

James Moriarty написа:който нз какво да следва, учи право........
хахаха,гениален,ама колега :wink:
Toto-I will remember
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

ivanov написа:От казаното от теб явно искаш да разбереш, след като се завърши дадена специалност, каква работа ПО СПЕЦИАЛНОСТТА можеш да си намериш.
Между тия две неща изобщо няма закономерна връзка! :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
ivanov
В началото бе словото

Мнение от ivanov »

^PrincessA^ написа:
ivanov написа:От казаното от теб явно искаш да разбереш, след като се завърши дадена специалност, каква работа ПО СПЕЦИАЛНОСТТА можеш да си намериш.
Между тия две неща изобщо няма закономерна връзка! :wink:
Донякъде е така, но би трябвало да има.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”