Курсовете по история в СУ
Модератор: Boromir
- RaLiTO
- В началото бе словото
тъй де шегата настрана...имам важен въпрос..незнам дали е за тука или за темата история и бел ама както и да е
как може в 10 различни у4ебника да пише 10 различни неща...1.Коя година е роден Каравел?Неска в училище учителят каза съвсем различна година която естествено я пише и в учебника...и друго в едните теми дет уча има трети план на Раковски
а не съм убедена че е имало такъв...някой може ли да ме светне щото много ми е интересно какво пише в останалите книги...и добре че ще има курс...незнам какво бих правила без него (знам де бих имала 2
)
как може в 10 различни у4ебника да пише 10 различни неща...1.Коя година е роден Каравел?Неска в училище учителят каза съвсем различна година която естествено я пише и в учебника...и друго в едните теми дет уча има трети план на Раковски
It's the way that I wanna live (it's my prerogative)...
You can’t tell me what to do...why can't I live my life...without all of the things...That people say
You can’t tell me what to do...why can't I live my life...without all of the things...That people say
- teufelchen
- От дъжд на вятър
RaLiTO написа: в едните теми дет уча има трети план на Раковскиа не съм убедена че е имало такъв...някой може ли да ме светне щото много ми е интересно какво пише в останалите книги...
Някои автори казват 3-ти план на "Привременния закон..." на Раковски от 1867
- teufelchen
- От дъжд на вятър
- RaLiTO
- В началото бе словото
ами и за двата ми въпроса и аз смятах 4е това са отговорите обаче напрао мн се учудих когато в учебника ми по история за училище прочетох 4е Каравелов е роден 1839...дори учителят така ни го предаде и аз като го попитах и той не не 39 е...а иначе в у4ебника пише същата година за Левски и така де...едни такива глупости....и аз се чудех колко човека ще сме...май последно тука някой беше казал че като се е записвал имало дотогава 20 4овека...незнам дали има промяна
- teufelchen
- От дъжд на вятър
-
Reflection
- В началото бе словото
- RaLiTO
- В началото бе словото
мне...ето и причината
ама аз си го взех щото за даскало все пак ми върши работа ама сега осъзнавам че е било по добре да си взема някакъв друг ама ... 
- ra4e^f
- Форумно зомби
Мисля,че в конспекта за изпита са споменати учебниците по които може да се учи. Миналата година май бяха три...сега не знам. Когато проверяват работите ви имат списък с датите,които са в тези учебници, така че ако напишете дата от който и да е от тях, няма да ви се счита за грешка.
Както не се счита за грешка твърдението, че славяните са пазили границите на държавата...просто защото го пише в учебниците...
Както не се счита за грешка твърдението, че славяните са пазили границите на държавата...просто защото го пише в учебниците...
- tiha_chest
- В началото бе словото
Относно датите в темите...следете и точно записвайте тези, които ви казват на курса, защото това са най-верните дати! И още нещо... ако държите да влзете в СУ, не учете по никакви други учебници, освен тези които са за СУ... на Каймакамова, на Пламен Митев (м/у другото невероятен човек е ще останете очаровани със сигурност от него:) и имаше още един , който е за 12-ти клас в гимазиите се използва. Първият ден преди да започнете първата лекция ще ви кажат, по кои учебници да четете (а и някои от преподавателите по време на лекции пак ги споменават, можете и през почивките да ходите лично да ги питате и да си носите тези учебници, по които учите и те да ви кажат дали са дори или не), ще ви кажат и относно теста, при нас първата ни лекция може да се каже, че беше именно за теста, защото споменаха няколко въпроса, които най-често се бъркат, но аз и преди ви казах...не се шашкайте за този тест...Отивате в залата, която са ви казали, предавате си проверените теми, после ви дават .. при нас май бяха 3 листа с въпроси и мисля че общо 50 бяха, но вече не съм много сигурна (започнах да забравям:), вие си ограждате, имаше и такива които трябва да пишете в прав текс, предавате и това е. После като си вземате темите, питате за резултата ви от теста и ви казват ДА или Не, зависи дали сте го издържали и това е...Този тест не ви влиза никъде, той е за ваша самопроверка, така че не му се впечатлявайте толкова. Моите колеги, с които бях на курса си преписаха най-прелично, но всъщност нямаше зна1ение дали са го издържали или не. Това е:)
Не следвай път! Върви, където няма път и остави следа!