Курсовете по история в СУ

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

И колко групи ще има .... :)
Аватар
RaLiTO
В началото бе словото

Мнение от RaLiTO »

тъй де шегата настрана...имам важен въпрос..незнам дали е за тука или за темата история и бел ама както и да е :)
как може в 10 различни у4ебника да пише 10 различни неща...1.Коя година е роден Каравел?Неска в училище учителят каза съвсем различна година която естествено я пише и в учебника...и друго в едните теми дет уча има трети план на Раковски :roll: а не съм убедена че е имало такъв...някой може ли да ме светне щото много ми е интересно какво пише в останалите книги...и добре че ще има курс...незнам какво бих правила без него (знам де бих имала 2 :wink: )
It's the way that I wanna live (it's my prerogative)...
You can’t tell me what to do...why can't I live my life...without all of the things...That people say
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Има 3ти план, естествено, чиято реализация не се осъществява, тъй като Раковски умира. Третият се нарича Будапешки :)
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
RaLiTO
В началото бе словото

Мнение от RaLiTO »

знаех си....!!! :)
You can’t tell me what to do...why can't I live my life...without all of the things...That people say
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

Любен Каравелов е роден през 1834 година и умира през 1879г. :?
Аватар
aya
В началото бе словото

Мнение от aya »

RaLiTO написа: в едните теми дет уча има трети план на Раковски :roll: а не съм убедена че е имало такъв...някой може ли да ме светне щото много ми е интересно какво пише в останалите книги...

Някои автори казват 3-ти план на "Привременния закон..." на Раковски от 1867 :wink: А за темите на курса - дано не се наложи да ги пиша за седмица, че сигурно ше предам 7-8 :roll: Ей, някой знае ли колко човека ще сме горе-долу :?:
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

"Привременен закон за народните горски чети на 1867-о лето" е разработен от Георги Раковски през Букурещкия период от живота му 1863-1867г. Не дочаква реализацията му, понеже се разболява от туберколоза и умира на 9 октомври 1867г. в Букурещ. :roll:
Аватар
RaLiTO
В началото бе словото

Мнение от RaLiTO »

ами и за двата ми въпроса и аз смятах 4е това са отговорите обаче напрао мн се учудих когато в учебника ми по история за училище прочетох 4е Каравелов е роден 1839...дори учителят така ни го предаде и аз като го попитах и той не не 39 е...а иначе в у4ебника пише същата година за Левски и така де...едни такива глупости....и аз се чудех колко човека ще сме...май последно тука някой беше казал че като се е записвал имало дотогава 20 4овека...незнам дали има промяна
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

По кой учебник учиш ? :?
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Тия учебници трябва да ги изгорят и да се напишат нови.. ужас :roll:
Изображение
Аватар
RaLiTO
В началото бе словото

Мнение от RaLiTO »

ам по търновски...на Иван Лазаров "Слово"...съгласна съм...пълни са с такива тъпотии...
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

RaLiTO написа:ам по търновски...на Иван Лазаров "Слово"...съгласна съм...пълни са с такива тъпотии...
а него има ли го в програмата на СУ - защото преди години липсваше....
Аватар
RaLiTO
В началото бе словото

Мнение от RaLiTO »

мне...ето и причината :wink: ама аз си го взех щото за даскало все пак ми върши работа ама сега осъзнавам че е било по добре да си взема някакъв друг ама ... :)
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Мисля,че в конспекта за изпита са споменати учебниците по които може да се учи. Миналата година май бяха три...сега не знам. Когато проверяват работите ви имат списък с датите,които са в тези учебници, така че ако напишете дата от който и да е от тях, няма да ви се счита за грешка.
Както не се счита за грешка твърдението, че славяните са пазили границите на държавата...просто защото го пише в учебниците... :evil:
Изображение
Аватар
tiha_chest
В началото бе словото

Мнение от tiha_chest »

Относно датите в темите...следете и точно записвайте тези, които ви казват на курса, защото това са най-верните дати! И още нещо... ако държите да влзете в СУ, не учете по никакви други учебници, освен тези които са за СУ... на Каймакамова, на Пламен Митев (м/у другото невероятен човек е ще останете очаровани със сигурност от него:) и имаше още един , който е за 12-ти клас в гимазиите се използва. Първият ден преди да започнете първата лекция ще ви кажат, по кои учебници да четете (а и някои от преподавателите по време на лекции пак ги споменават, можете и през почивките да ходите лично да ги питате и да си носите тези учебници, по които учите и те да ви кажат дали са дори или не), ще ви кажат и относно теста, при нас първата ни лекция може да се каже, че беше именно за теста, защото споменаха няколко въпроса, които най-често се бъркат, но аз и преди ви казах...не се шашкайте за този тест...Отивате в залата, която са ви казали, предавате си проверените теми, после ви дават .. при нас май бяха 3 листа с въпроси и мисля че общо 50 бяха, но вече не съм много сигурна (започнах да забравям:), вие си ограждате, имаше и такива които трябва да пишете в прав текс, предавате и това е. После като си вземате темите, питате за резултата ви от теста и ви казват ДА или Не, зависи дали сте го издържали и това е...Този тест не ви влиза никъде, той е за ваша самопроверка, така че не му се впечатлявайте толкова. Моите колеги, с които бях на курса си преписаха най-прелично, но всъщност нямаше зна1ение дали са го издържали или не. Това е:)
Не следвай път! Върви, където няма път и остави следа!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”