Въпрос относно класирането

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Nickelscence
В началото бе словото

Въпрос относно класирането

Мнение от Nickelscence »

Въпросът ми може да ви се стори тъп, ама да питам аз...
Значи, не ми е ясно ако да речем съм си писала една специалност като второ желание, а някой я е писал като първо, то значи ли, че ако аз не вляза с първото си желание, той е с предимство пред мен на моето второ (неговото първо), дори и да е с по-нисък бал от моя?
С други думи, мога ли да загубя ли нещо, ако пиша като първо желание специалност, за която знам, че почти няма шанс да ме приемат :?:
"It's better to burn out than to fade away!" (Kurt Cobain)
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

не, нищо не губиш. при класирането въобще не се гледа кой на какво желание я е писал въпросната специалност. просто ако ти е на 2-ро желание и си се класирала (стигнал ти е успехът) за другата специалност която ти е на 1-во желание, автоматично те слагат в класацията за 1-вото желание, а в тази която ти е на 2-ро желание въобще не те броят

ако съм се изразил много засукано, ето пример:

аз бях писал Комп. Науки на първо желание, Информатика на 2-ро. балът ми беше 28.50, което ми стигна да се класирам за Комп. Науки на първо класиране, следователно бях в списъка на приетите там и ме нямаше в списъка на приетите в Информатика, нищо че там балът беше поне с 0.50 по-нисък :)

затова подреди си специалностите точно по реда на желание, не гледай в коя с какъв бал се влиза ;)

успех!
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Nickelscence
В началото бе словото

Мнение от Nickelscence »

Благодаря за отговора, но въпроса ми беше малко по-различен. ОК,ще се опитам да го обясня по-подробно.
Например,аз много искам да ме приемат скандинавистика, но знам, че там приемат 10 момичета годишно (т.е. нямам шанс). Страх ме е да я пиша като първо желание, защото не знам дали ако не ми стигне бала за нея, някой няма да ме пререди за специалност Английска филология, дори и ако има по-нисък бал от моя (при положение, че на него англ. филология му е писана като първо желание) и аз да остана на сухо :wink:
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN
Курс: втори

Мнение от zvezda »

Няма такава опасност! Специалността няма да бъде "обидена" че си я сложила на второ място. С най-важен приоритет е балът ти от изпитите и никой с по-нисък не може да те" пререди". Ако те приемат скандинавистика, обаче, няма връщане към филологията, така че и аз те съветвам да си обмислиш реда на желанията! :)
.:KH ~ II-pи курс:.
Аватар
Nickelscence
В началото бе словото

Мнение от Nickelscence »

thanks! :P А между другото, ако ме приемат англ. филология, а аз реша да участвам във второ класиране за скандинавистика, губя ли си мястото за англ. филология? До колкото знам го губя, но все пак...
celuvkov
В началото бе словото

Мнение от celuvkov »

Не губиш нищо :D
"The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams"
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Тази опасност я има само в Медицинския (доколкото знам аз :roll:)
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

Tripio написа:не, нищо не губиш. при класирането въобще не се гледа кой на какво желание я е писал въпросната специалност.
отговорил съм много точно на въпроса, ама някой трябва да чете внимателно ;)

а верно ли в Медицинския си губиш мястото на което са те приели, ако останеш да чакаш 2-ро класиране? така беше едно време като кандидатствахме за гимназиите, ама сега.. :roll:
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
zaHimiqta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от zaHimiqta »

ами аз пък искам да държа 2 изпита - по математика и химия. Но имам ли право да кандидатсрвам отделно и с химия и с математика?
Всичко е химия, дори любовта.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Ми естествено. По отделно, комбинирано, както си искаш... Аз ще държа 4 изпита и ще правя всякакви комбинации 8)
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

абе, хора, как съумявате да се готвите за 4 изпита..Или се явявате ей така на език...Аз за два едва успявам :(
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Аз си бях само с 1 :P
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Ами готвя се основно само по руски+история, а другите ей така... английския и българския :) пък квото стане
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

fly4o написа:абе, хора, как съумявате да се готвите за 4 изпита..Или се явявате ей така на език...Аз за два едва успявам :(
Аз се явих на другите два за всеки случай (за второто и третото ми желание, които бяха и последните :) )
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Нека да го напиша и аз с големи букви:

СТУДЕНТИТЕ СЕ ПОДРЕЖДАТ ПЪРВО ПО БАЛ И СЛЕД ТОВА СЕ ГЛЕДА РЕДА НА ЖЕЛАНИЯТА => СИ ПОДРЕДЕТЕ ЖЕЛАНИЯТА ТАКА КАКТО ИСКАТЕ БЕЗ ДА СЕ ВЛИЯТЕ ОТ БАЛОВЕ, ПОВТАРЯМ, БЕЗ ДА СЕ ВЛИЯЕТЕ ОТ БАЛОВЕ.

АКО СТЕ ПРИЕТИ НЕЩО НА ПЪРВО КЛАСИРАНЕ (РАЗЛИЧНО ОТ ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ) И РЕШИТЕ ДА УЧАСТВАТЕ НА ВТОРО КЛАСИРАНЕ, ЗАПАЗВАТЕ МЯСТОТО СИ ОТ ПЪРВОТО КЛАСИРАНЕ. ПОНЕ ТАКА БЕШЕ МИНАЛАТА ГОДИНА, ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ И ТАЗИ.

Може би повтарям много от казаното, но това са важни неща. Като се има предвид също, че някои кандидатстудентски консултативни центрове разпространяват грешна информация. Така че се доверявайте само на официална информация от СУ и до голяма степен на този форум.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”