История+Литература=?
Модератор: Boromir
История+Литература=?
Здравейте!
Иска ми се да се обърна към вас като по-врели и кипели в кандидатстудентската материя с едно въпросче
12клас съм и готвя литература и история. Според вас коя специалност, в която се влиза с тези предмети, дава най-добра реализация? Зная, че сигурно има 101 възможни специалности, но ми се иска да чуя и вашето мнение от първа ръка
Страх ме е да не запиша нещо и после цял живот да съжалявам 
- fly4o
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
Мисля, че правото е добър вариант...но както каза Боромир..има доста специалности, особено само с история- Политология, Публична администрация итн..Хубавото на правото( лично мое мнение) е, че е фундаментална наука и след като го завършиш можеш да работиш не само като юрист, но и като журналист, политолог, дипломат..
Ти решаваш
Аз само ти препоръчвам 
Правист,1ви курс,2ра група
I'm a believer
I'm a believer
Ех, това право! Струва ми се, че вече знам на изуст всички негови плюсове и минуси....разкажете ми повече за другите спрециалности, моля ви
Каква е реализацията на психологията, примерно? Според наблюденията ми е доста желана специалност, но пък ми обясниха, че да си психолог в България изобщо не било като на запад.....какво е вашето мнение? 
- pliu6eno_me4e
- Драскач
- Обратна връзка:
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- явор
- Летописец Виртуоз
Ами, да ти кажа, една доста доста голяма част от нас (правистите) сме влезли, защото наистина това ни е на сърцетоpliu6eno_me4e написа:fly4o написа:Мисля, че правото е добър вариант...
Уф, ама не може и само прависти в тая държава! А и имам чувството, че ме преследват - адски много хора около мен учат право или искат да уча право![]()
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
Ако не се лъжа правото е единствената специалност за която се иска и история и литература, затова повечето които гитвят и двата предмета искат да учат право. Според мен ако си заложила на някоя друга специалност за която се искат един от двата изпита, готви само еиният, защото изпитите не са от най - леките. По моето мнение правото не е клише, просто като го завършиш имаш конкретна реализация.HoTi написа:Много често ми се случва, като кажа, че готвя история и литература и веднага ми отговарят "Ааа, ясно, право!" - като че ли това е единствената специалност с тия два предмета!
За да се откъсна някак от това клише, исках да споделите мненията си и за другите специалности
Sorrow has a human heart
From my god it will depart
I'd sail before a thousand moons
Never finding where to go
From my god it will depart
I'd sail before a thousand moons
Never finding where to go
Re: История+Литература=?
От казаното от теб явно искаш да разбереш, след като се завърши дадена специалност, каква работа ПО СПЕЦИАЛНОСТТА можеш да си намериш. Мисля, че на този въпрос по-точен отговор могат да ти дадат вече завършилите определена специалност. Защото те вече са на пазара на труда и реално са се сблъскали с деийствителността относно търсененто и намирането на работа по дадена професия. Повечето студенти или не работят, или работят работа, която е доста дачеч от изучаваната от тях специалност. Затова, ако имаш въпроси относно конкретна специалност и реализацията по същата след завършването й, се обърни към хора, които вече са я завършили, ако имаш такива познати. Те ще могат да ти дадат отговор.HoTi написа:Здравейте!Иска ми се да се обърна към вас като по-врели и кипели в кандидатстудентската материя с едно въпросче
12клас съм и готвя литература и история. Според вас коя специалност, в която се влиза с тези предмети, дава най-добра реализация? Зная, че сигурно има 101 възможни специалности, но ми се иска да чуя и вашето мнение от първа ръка
Страх ме е да не запиша нещо и после цял живот да съжалявам
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Между тия две неща изобщо няма закономерна връзка!ivanov написа:От казаното от теб явно искаш да разбереш, след като се завърши дадена специалност, каква работа ПО СПЕЦИАЛНОСТТА можеш да си намериш.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Донякъде е така, но би трябвало да има.^PrincessA^ написа:Между тия две неща изобщо няма закономерна връзка!ivanov написа:От казаното от теб явно искаш да разбереш, след като се завърши дадена специалност, каква работа ПО СПЕЦИАЛНОСТТА можеш да си намериш.