Поправимо с неходене на лекции. Вместо това се пие бира.la_cazadora написа:А да, за тези две зали четох на дълго и на широко във форума.![]()
Много абсурдно наистина.
Но пък поправимо с повече упорство.
![]()
Твърдо не. От преподавателите има един-два светли лъча, но никой няма претенции да те образова за вечно променящите се межнароднишения. То май и никой не знае за какво точно те образова.la_cazadora написа:Това обаче, което ме гложди, са учебните програми и преподавателите. Много се чудя дали ти дават реална представа за международните отношения днес.
Анализите на по-съвременните новини могат да се промъкнат в лекциите на Карастоянов и/или Пиргова в първи курс. От другите не чакай много. Във втори курс може би Захариева. Другите не ги знам, а на Валери Колев на анализите не е добре да се доверява човек - колежката Капричоза ще потвърди.la_cazadora написа:Питам ви, защото международното положение се мени кажи речи всеки ден и наистина се чудя дали в програмата ви вмъкват анализи на по-съвременните новини или се учат само тези от дълбоката история.![]()
Хич не ми се вярва. И да придобиеш добра подготовка от четене на книги, за дипломацията трябват връзки. Знанията, които получаваш в Софийския и в частност в ЮФ, могат да те направят неадекватен, това съм го проверявал опитноla_cazadora написа:Та, накратко: Знанията, които получаваш в Софийския, ще те направят адекватен дипломат днес?
Но го има и следният факт - умен си влязох в СУ, умен излизам оттам