8-ми март
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
tamerlan написа:Жените празнуват или не 8-ми март в зависимост от това какво им подаряват. Жените обичат да им се правят жертвоприношения. Жените обичат да гледат как нещо по-красиво от тях увяхва пред очите им. Затова обичат да им подаряваме цветя. А пък ние обичаме да им ги подаряваме, защото са по-евтини от другите неща, по които си падат - и пак, защото увяхват, така че ако сме сгрешили с избора това ще има значение най-много седмица. Туй то
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
изобщо не е важно какво ти подаряват, има много жени, които не живеят, за да им подаряват подаръци.сякаш пък няма меркантилни мъже.а това за цветята е смешно.жените какво са виновни, че празникът се е комерсиализирал...той не е създаден, за да затормозява мъжете, а в чест на факта, че жените са придобили права.
Кофти е да си порастнал.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Радваш!tamerlan написа:Жените празнуват или не 8-ми март в зависимост от това какво им подаряват. Жените обичат да им се правят жертвоприношения. Жените обичат да гледат как нещо по-красиво от тях увяхва пред очите им. Затова обичат да им подаряваме цветя. А пък ние обичаме да им ги подаряваме, защото са по-евтини от другите неща, по които си падат - и пак, защото увяхват, така че ако сме сгрешили с избора това ще има значение най-много седмица. Туй то

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Мда, на празника една асистентка се изцепи,че не го има денят за празник, че не празнува, защото 8ми март бил само денят на майките...Boromir написа:по принцип 8 март е ден на съпругата и майката.
Ама така става доста дискриминационно.
Въпреки това и аз намирам за абсурдни шестокласничките, с които се разминавах днес в 18-то училище и които носеха разнообразни цветя. Ми не е редно, пък.
А за 6-токласничките си има друг ден, в който трябва да празнуват и това е 1-ви Юни
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
- la_cazadora
- Драскач
Дали това е празник само на жената-майка не знам.
По принцип знам, че този ден е въведен от комунистическия режим едно време, така че трябва тях да питаме кой точно трябва да празнува.
А що се отнася до подаряването на цветя, аз го подкрепям.
Когато купуваме цветя ние всъщност не убиваме, защото лукувичката си е все още здрава. Нещо повече, когато купуваме цветя, ние всъщност стимулираме производителя (цветаря) да се грижи за луковичката и да произвежда още цветенца.
Ако обърнем гръб на откъснатите цветя само защото ще увехнат след 1 седмица, то ние обричаме луковичката.
Така че хора, подарявайте си букети и цветя и не си мислете, че купувате нещо мъртво. Напротив, знайте, че помагате на едно друго живичко нещо да оцелее. С една дума просто се наслаждавайте се на тяхната красота и мислете с нежност за човека, на когото ще ги дарите

А що се отнася до подаряването на цветя, аз го подкрепям.
Така че хора, подарявайте си букети и цветя и не си мислете, че купувате нещо мъртво. Напротив, знайте, че помагате на едно друго живичко нещо да оцелее. С една дума просто се наслаждавайте се на тяхната красота и мислете с нежност за човека, на когото ще ги дарите
- la_cazadora
- Драскач
Здравей, Dance 
Хората смятат, че като откъснеш цвете, ти го убиваш. Един вид подаряваш труп. Във форума прочетох, че това било "жертвоприношение". Къде се крие обаче животът на цветето от биологична гледна точка? В луковичката или в цветът? Ами в луковичката, естествено. Ако откъснеш един зюмбюл, луковичката ще умре? Няма. Напротив, тя ще се съхрани и на следващата пролет отново ще разцъфне. Така хем човека ще вземе за себе си естетичното в цветето - неговия цвят, хем същината на растението - луковичката, ще си остане живичка.
Затова според мен няма нужда да зачеркваме букета, нито да се чувстваме виновни за нещо. Нито пък да започнем да подаряваме саксии вместо букети.
Цветя в саксии според мен човек си купува единствено сам. Ако тръснеш на някого неочаквано една саксия, ти му трупваш една отговорност повече, която той иска не иска, приема. Е, това ли е целта на жеста?
Затова казвам вместо да налагаме на хората да се грижат за цветята, нека да дадем пари на някого, който иска да се занимава с това и го прави с удоволствие - цветаря. Като си купим от него букет, той ще има хем пари, хем стимул да се грижи за луковичката - да и купува тор, да и направи парник и т.н. Ако цветята му не се купуват, човекът рано или късно ще изхвърли луковичката....
Та така.
Затова най-добре въобще да не се затормозяваме с такива главоблъсканици. Всичко е така, както трябва да бъде.
П.П. Казват, че "Всичко хубаво е или незаконно, или неморално, или от него се пълнее". С цветята, обаче, с чиста съвест само да им се наслаждаваме.
Туй то.

Хората смятат, че като откъснеш цвете, ти го убиваш. Един вид подаряваш труп. Във форума прочетох, че това било "жертвоприношение". Къде се крие обаче животът на цветето от биологична гледна точка? В луковичката или в цветът? Ами в луковичката, естествено. Ако откъснеш един зюмбюл, луковичката ще умре? Няма. Напротив, тя ще се съхрани и на следващата пролет отново ще разцъфне. Така хем човека ще вземе за себе си естетичното в цветето - неговия цвят, хем същината на растението - луковичката, ще си остане живичка.
Затова според мен няма нужда да зачеркваме букета, нито да се чувстваме виновни за нещо. Нито пък да започнем да подаряваме саксии вместо букети.
Затова казвам вместо да налагаме на хората да се грижат за цветята, нека да дадем пари на някого, който иска да се занимава с това и го прави с удоволствие - цветаря. Като си купим от него букет, той ще има хем пари, хем стимул да се грижи за луковичката - да и купува тор, да и направи парник и т.н. Ако цветята му не се купуват, човекът рано или късно ще изхвърли луковичката....
Та така.
П.П. Казват, че "Всичко хубаво е или незаконно, или неморално, или от него се пълнее". С цветята, обаче, с чиста съвест само да им се наслаждаваме.
Туй то.
Последно промяна от la_cazadora на 13 Мар 2007, 23:43, променено общо 1 път.
- la_cazadora
- Драскач
-
Emmanuel Goldstein
- Танцуващия с клавиатури
- RealSugar
- Постоянно присъствие
- Специалност: Педагогика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
По твоята логика и за рождените дни не трябва да се подаряват подаръци, защото можеш да кажеш някой ЧРД без подарък...пак го обичашEmmanuel Goldstein написа:Аман от празници, чиято цел е по-скоро комерсиална. И всички Вие консуматори, които ръсите торби пари на един ден, по-влюбени или обичани ли се чувствате?