Курсовете по история в СУ

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

И 20стр ви стигат :) Другото може даже да ви намали оценката 8)
Изображение
Аватар
menelkora
В началото бе словото

Мнение от menelkora »

всъщност ...да, аз не съм започвала да ги чета още :roll:
/тук сигурно избих рибата.../ :lol:

но понеже като ги зачетох така...., особено първата ми се стори доста незадълбочена и затова...
много неща са изпуснати като че ли?
поне аз така смятам, но все пак изкарах един семестър и половина вече като студентка "български език и история" и малко по основно ги учехме тези неща, сигурно затова така реших..
сметнах че това не може да е достатъчно за подготовка и се заех да разглеждам изданията от препоръчаната литература
прегледах инфото за всички в нета и мисля да си взема лекционните курсове по средновековна и възрожденска на Митев и Ангелов, както и История на Б-я от древността до наши дни на Делев и колектив
а пък антикварните издания ще ги търся в народната библиотека

надявам се от всичко да успея да си съчиня темите.... ама сега като се замисля тези теми на Каймакамова ако са необходими и достатъчни ... да не си наводня мн темичките с инфо и да пропусна нещо от нейните, което тя пък съответно счита за жизнено важно и съществено и да постигна обратен ефект...
хмх...незнам дали се изразих мн ясно ама си разсъждавам писмено общо взето... вие как мислите? :roll:
Instantia est mater doctrinae
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

menelkora написа:лекционните курсове по средновековна и възрожденска на Митев и Ангелов, както и История на Б-я от древността до наши дни на Делев
Митев и Делев рулирааааат :headbang: правилен избор
Изображение
Аватар
menelkora
В началото бе словото

Мнение от menelkora »

мерси за съвета :D
още next week ще си ги взема
Instantia est mater doctrinae
ragazo
В началото бе словото

Мнение от ragazo »

Хора я кажете каква роля играе споменаването във всяка тема на един куп изследователи които са писали трудове по дадената тема.
Това важно ли е и ако да, защо според вас Каймакамова, Митев и сие не го включват в техните теми?
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Не е важно! Историографията в СУ не играе почти никва роля. Аз лично нямах нищо подобно,освеееен 2-3 имена-съвременници на събитията, които споменах някъде из темата :roll: :wink:
Изображение
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Не е задължителна историографията, но мисля че ще е плюс ако споменеш най-важните от изворите и изследователите за темата...А нали всеки гони максимума :lol:

А и за Средновековието голяма част от изворите за едни и същи, а изследователите също - Марин Дринов и т.н. :) А доколкото за нова история "извори дал бог" затова наистина няма голям смисъл да ги пишеш...(говоря за Възраждането натам.)
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

ragazo написа:Хора я кажете каква роля играе споменаването във всяка тема на един куп изследователи които са писали трудове по
дадената тема.
От лични наблюдения бих казал, че не играят!! Или - ако играят, то най-често негативна, защото все ще объркаш някое име. Аекзаминаторите мрат да драскат с шарения химикал грешките.

[/quote] Това важно ли е и ако да, защо според вас Каймакамова, Митев и сие не го включват в техните теми?[/quote]
Най-вероятно поради посоченото по-горе токущо. Успех, народе!
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

teufelchen написа:Годината се счита за фактологическа грешка и взимат от 0.25 до 1.00 според зависи :roll:
Ако е така - повечето оценки биха били със знак "минус" отпред. А си има и трикове - година, но без месец, месец без дата и т.н. :roll: :twisted: :!: Все пак история съвсем без дати и имена не можеее
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

ragazo написа:Хора я кажете каква роля играе споменаването във всяка тема на един куп изследователи които са писали трудове по дадената тема.
Това важно ли е и ако да, защо според вас Каймакамова, Митев и сие не го включват в техните теми?
за СУ не са задължителни,но са БОНУС :roll: а относно това,че на някой темите може да са му се сторили разводнени и недостатъчни,все пак на изпита имате само 5 часа и колкото и много да ви се струват сега,се оказва че хич не са достатъчни да се напише всичко по темата,трябва да се знае върху какво да се акцентира върху дадена тема и кое да пропускаш ако не ти достига времето :!: миналата година ходих на разширения курс в СУ и средно една тема ми беше около 20 листа/40 страници и ми се струваха като някаква много повърхностна приказка,някакси несериозни и незадълбочени :? НО специално за темата,която се падна - беше ми най-обемна от всичките - към 30-40 листа,на изпита написах 10 листа и имам 5 :) просто трябва да се научиш как да отсяваш по-важното
Изображение
Изображение
Изображение
ragazo
В началото бе словото

Мнение от ragazo »

Mira написа:
ragazo написа:Хора я кажете каква роля играе споменаването във всяка тема на един куп изследователи които са писали трудове по дадената тема.
за СУ не са задължителни,но са БОНУС :roll: а относно това,че на някой темите може да са му се сторили разводнени и недостатъчни,все пак на изпита имате само 5 часа и колкото и много да ви се струват сега,се оказва че хич не са достатъчни да се напише всичко по темата,трябва да се знае върху какво да се акцентира върху дадена тема и кое да пропускаш ако не ти достига времето :!: миналата година ходих на разширения курс в СУ и средно една тема ми беше около 20 листа/40 страници и ми се струваха като някаква много повърхностна приказка,някакси несериозни и незадълбочени :? НО специално за темата,която се падна - беше ми най-обемна от всичките - към 30-40 листа,на изпита написах 10 листа и имам 5 :) просто трябва да се научиш как да отсяваш по-важното
Тия обеми които ги даваш ми изглеждат просто нереални и ненужни.
Не мислите ли че най-важното е отсяно в темите на Миляна и Пламен и че то е напълно достатъчно.
Сега да предположим следното нещо:
Ако на изпита напиша почти дословно темиаа от дадените в тая книжка това гарантира ли ми оценка над 5.50 ?
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

ragazo написа: Сега да предположим следното нещо:
Ако на изпита напиша почти дословно темиаа от дадените в тая книжка това гарантира ли ми оценка над 5.50 ?
По скоро ще ти намали оценката. Иска се не точно предаване на думите им,а да се види,че си вникнал по някакъв начин в материята. :roll:
Изображение
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Дааа...все пак целта е сам да си развиеш темата :)
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Абе вие тука големи специалисти се извъдихте...
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Не е нужно да си специалист, за да помогнеш на някой, ако имаш такава възможност 8)
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”