Верен ли е този слух?

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

A user

Верен ли е този слух?

Мнение от A user »

Вярно ли е, че за да може човек да запише магистратура, трябва да е практикувал някакъв спорт по време на следването?! Става въпрос за факултет, в който спортът не е задължителен - ФКНФ... Благодаря ви предварително за инфото!
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Трябва да имаш достатъчно кредити, които да идват от спорт в рамките на ученето ти за бакалавър. Можеш да си ги набавиш както решиш и когато решиш. Има някои спортове, които се водят - ходиш 1 година, взимаш кредити като за 2, такова е катеренето и туризма, и други. Та, може да ходиш две години на такива, или четири години на друг, или пък две година на обикновен и една година на такъв 'двоен' спорт, и каквито комбинации измислиш. Това го научих днес.
A user

Мнение от A user »

А това за студентите от всички курсове ли се отнася??? Аз като съм 3-ти курс сега какво, трябва да се бъхтя на някакви спортове изискващи неистови усилия, за да мога да запиша магистратура? И между другото знаеш ли дали това условие е поставено само за тези, желаещи да се възползват от държавна поръчка, или и за онези, които биха желали платено обучение?

Надявам се на отговор.... шокиран съм!!!
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Не се шашкай

Отнася се за тези, които са по кредитната система. Ти май че не си. Кредитната система не е ли от 2003?
A user

Мнение от A user »

ооо, супер, страшно много ти благодаря за разясненията :) . Наистина не съм по кредитната система, така че... отдъхвам с облекчение. :D
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Аз си мисля че им мина времето на слуховете. На мен ми се струва, че това е доста невероятно! Защото магистратурата си е нещо съвсем отделно от бакалавърското обучение. Можеш да си завършил където си искаш в България, когато си искаш (да речем преди 50 години, когато НЕ Е имало кредитни системи). Така че как ще ти искат спорт?!? Най-добре си попитаите в инспектората!
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”